FAQ

Frequently Asked Questions


Welke camera heb je en welke lenzen gebruik je daarvoor?
Ik maak mijn foto's met de Canon EOS 1100D. Ook gebruik ik deze camera voor het maken van video's. Ik heb de kitlens, de 18-55 mm, en de 50mm lens in bezit. De 50mm gebruik ik voor extra wazige achtergronden of close-ups.

Hoe en waar heb jij je domein gekocht? 
Ik heb mijn domein aangeschaft bij mijndomein.nl, hier heb ik goede ervaringen mee tot nu toe. Mijn site heeft nog steeds geen (grote) problemen ondervonden en is maar 1 keer offline geweest door een algemene storing, maar dat wordt erg snel verholpen. Hier betaal ik €9 per jaar.

Met welk programma bewerk jij je video's? 
Dit doe ik met het programma Videopad.

Waarmee bewerk jij je foto's? 
Ik bewerk mijn foto's met verschillende sites en programma's, het verschilt per artikel een beetje. Voor collages gebruik ik vaak Picmonkey, maar voor effecten en het aanpassingen van de belichtingen gebruik ik altijd Adobe Photoshop CS6, en eventueel Pixlr.

Waar vind ik je op social media? 
Deze meeste linkjes staan in de sidebar, onder het kopje 'about'. Daar staan social media knoppen, waar je op kunt klikken. Naast Instagram en YouTube ben ik ook actief op Twitter en Tumblr.

Heb je een baantje?
Ik werk elke zaterdag in een kapsalon. Ik wil na mijn Havo ook een kappersopleiding en visagieopleiding gaan volgen, dus dat is voor mij prettig om alvast wat ervaring op te doen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Inspiratie krijg ik vaak door mijn vriendinnen, het bladeren door tijdschriften of ideeën van andere blogs, maar dan probeer ik er natuurlijk wel een eigen draai aan te geven.

Ik wil graag een blog beginnen maar weet niet hoe. Heb je tips en is het moeilijk?
Ik startte mijn platform met Blogger, hier werk ik nog steeds mee. Het werkt gewoon gemakkelijk en ik kende het al voordat ik begon met bloggen. Hier kan je je registreren en een blog aanmaken. Het is niet niet per se moeilijk, het kost alleen veel tijd. In het begin is het nog een beetje wennen omdat je nog niet echt een bepaalde schrijfstijl hebt ontwikkelt, maar geloof me: dat komt later naarmate je meer gaat schrijven.

Vragen die ik hier niet heb beantwoord? Je kan ze altijd vragen door mij een mail te sturen! (lovelyphotography@live.nl)