About Lovely Photography

Het ontstaan van deze blog

Mijn blog is aangemaakt op 26 februari 2013. De stap om alleen een blog te beginnen vond ik dat jaar te groot, dus besloot ik samen met een goede vriendin een blog te beginnen. Onze url werd lovelyphotographers; we waren immers met z'n tweeën en hielden beiden van fotografie. De naam Lovely Photography is dan ook afkomstig van een Hyves-pagina die wij toen der tijd hadden. Samen met mijn vriendin verzamelden we daarop inspirerende quotes en plaatjes, pimpten zowat elke week onze pagina en hadden binnen een korte tijd zo'n 300 "Hyvers".

Nog steeds ben ik ontzettend bij met de naam, het past bij mijn blog en de dingen die ik daaromheen doe. Ik heb een grote passie voor fotograferen en wilde geen naam hebben waar beauty, fashion etc. in verwerkt zat, omdat je je anders meteen zo verbonden voelt om alléén over die categorieën te schrijven. Ik wilde vrij zijn in wat ik deed en in elk artikel zijn foto's erg belangrijk, dus fotografie (oftewel photography) is een veelzijdig en vrij onderwerp.

De foto's die ik maak zijn sinds de zomer '13 verbeterd sinds ik een spiegelreflexcamera heb gekocht. Ik maak mijn foto's nu met een Canon EOS 1100D samen met de 18-55 en de 50mm f1.8 lens. In november (24-11) heeft mijn blog een eigen domein gekregen (.nl) - dit omdat ik veel serieuzer ben gaan schrijven. Ik maak nu strakke schema's en ik wil dat mijn bezoekers om de dag wat nieuws te lezen hebben. Dit was voorheen anders, ik plaatste elke dag een nieuw artikel, maar merkte dat de kwaliteit er niet op vooruit ging en ik het persoonlijk ook drukker kreeg. Ik geef mijn lezers nu meer tijd om reacties te plaatsen en de posts te lezen. Bloggen heeft letterlijk mijn leven veranderd.

EDIT: inmiddels blog ik nu niet meer volgens strakke schema's. Ik zit inmiddels op een opleiding en het bloggen begon steeds meer als een verplichting te voelen. Sinds 1 januari 2015 heb ik besloten te bloggen op momenten waarop ik tijd en zin heb, waardoor ik me minder verplicht voel en mijn strakke, georganiseerde insteek een beetje heb losgelaten. Ik heb de touwtjes sindsdien wat losser gelaten. Hierdoor kan ik deze tijdrovende hobby beter combineren met school, werk, etc.


Waar ik over blog en de stijl van mijn site

Mijn blog heeft sinds het begin voor mij al een label gekregen: ik hou me vooral bezig met beauty, lifestyle, fashion en fotografie, en probeer deze onderwerpen zoveel mogelijk af te wisselen. Of ik mijn site nou echt een "beautyblog" wil noemen of alleen een "lifestyleblog"? Daar wil ik LP namelijk ook niet te sterk in plaatsen. Ik heb een "van alles wat blog", met een twist van persoonlijke artikelen om een kijkje in mijn leven te geven. Ik schrijf het liefst over beauty, fashion, lifestyle, reizen, fotografie of andere dingen die ik leuk vind om te delen, waar je om de dag om 7:00 een artikel over kan verwachten. Mijn blog houd ik strak en fris en mijn foto's geef ik vaak een licht tintje. Dit vind ik erg mooi en geeft een vertrouwelijk gevoel, omdat dit niet alleen de stijl is op mijn blog, maar ook in mijn kamer.

"Clean is het codewoord"


Wil je nog meer over mij te weten komen? Onder het kopje 'About me' stel ik mezelf voor en onder het kopje 'Contact' kun je (eventueel) vragen stellen door me te mailen of door direct het contactformulier in te vullen. Onder het kopje 'Media' kun je een kijkje nemen waar mijn blog allemaal in het zonnetje heeft gestaan.