06-12-14

Doedag ROC Beauty College

Voor afgelopen dinsdag had ik me ingeschreven voor een doedag/meeloopdag op het ROC Beauty College in Utrecht. Ik was daar al eerder geweest bij een open avond samen met mijn moeder, en had toen al een hele fijne indruk gekregen van deze school. Voor de mensen die het nog niet weten: na mijn havo wil alsnog een MBO-opleiding doen, of beter gezegd de kappersopleiding. Velen vinden het zonde, maar ik ben van mening dat je moet doen wat je leuk vind en zo heb ik altijd nog een backup voor ik het geval ik in de toekomst iets op hoger niveau wil gaan doen. Maargoed, om een nog betere indruk te krijgen reisde ik dus helemaal in m'n eentje naar Utrecht. Benieuwd naar hoe het mij is bevallen? Lees dan mee!


(Ik heb trouwens niet zoveel foto's gemaakt toen ik daar was, ik ben het eerlijk gezegd gewoon vergeten. Excuses!) Ik werd om half 2 verwacht, dus nam de trein richting Utrecht om kwart over 12, zodat ik (als alles mee zou zitten) rond 1 uur daar zou zijn. Beter te vroeg dan te laat, toch? Ik wist natuurlijk niet zo goed hoe dat met het reizen ging, want in dat opzicht ben ik dan echt een groentje - maar gelukkig is alles goed gegaan en ben ik geen haltes te vroeg/te laat uitgestapt, haha.

We werden ontvangen door het hoofd van de opleiding Haarverzorging, legde wat dingetjes uit en kregen een kleur. De leerlingen hadden allemaal pauze in de kantine, dus ik vond het supereng om daar naar binnen te stappen. Zo'n bruggergevoel waar alles helemaal nieuw is. En je kan ze daar allemaal wel in een categorie plaatsen: het gemiddelde meisje heeft spinnenpoten mascara, heeft de vos nog aan de jas hangen (ahum, Nickelson) en is nog net niet wortel-oranje. Hier pas ik dan niet helemaal tussen, maar ik heb daar dan ook weer een beetje schijt aan. Op basis van kleur kregen we 3 workshops van elk 30 minuten, en je moest ook sowieso een workshop volgen bij de wellness kant (schoonheidsspecialiste). Het kon dus zijn dat je 2 keer een workshop kreeg bij schoonheidsspecialiste en 1 bij kapper, maar gelukkig kreeg ik er 2 bij Haarverzorging en 1 bij Wellness. Lucky me!

Tijdens de eerste workshop werden we begeleid naar de praktijkruimtes, waar leerlingen bezig waren op hun kapperskoppen of op elkaar. Je moest random gewoon naast een student gaan staan en daar wat vragen aan stellen (we kregen een vragenlijst die je moest inleveren aan het einde). Ik raakte aan de praat met een eerstejaars, die bezig was met föhnen. Ik mocht op de kop ook nog even föhnen, wat nog best lastig is hoor! Na een paar keer kreeg ik de bolling er pas in en gaf ze wat tips. Tijdens de 2e workshop werden mijn nagels gelakt bij de wellness afdeling door een meisje die ook meedeed aan de meeloopdag, was heel gezellig en niet verkeerd ;-). Tijdens de 3e en laatste workshop mochten we elkaars haren krullen/stijlen, laten vlechten of meekijken bij folies zetten voor highlights. Samen met het meisje die mijn nagels had gelakt besloten we voor krullen/stijlen te gaan en heb ik bij haar mooie losse krullen gemaakt. Ik vond het zoooo leuk om te doen!

Toen ik thuis kwam was ik dan ook helemaal enthousiast. Ik weet nu vrijwel zeker waar ik heen wil. De school voelt fijn en is ontzettend mooi, ik weet niet, ik heb het gevoel dat ik niet veel verder moet gaan kijken. Ik kon dan ook niet wachten om die zelfde avond weer wat in elkaar te flansen op mijn eigen kapperskop. Ik was de hele tijd aan het denken wat ik ervan wilde maken nadat ik 2 vlechten had gemaakt van 4 stroken, maar ik had maar geen inspiratie. Toen ik het haar achter in 2 delen had gezet en er dus een hoge en lage staart ontstonden, ging ik ze maar twisten. Met een paar schuifspeldjes en klemmetjes zette ik het omhoog en was dit het resultaat. Niet moeilijk denken als het ook makkelijk kan! :)

Voor de mensen die benieuwd zijn: het reizen naar deze school is echt top! Ik ben in totaal denk ik 45 min tot een uur kwijt aan het reizen. Ik pak namelijk de trein richting Utrecht, en vanuit Utrecht Centraal bus 9 naar Overvecht-Zuid. Bij halte 'Humberdreef' stap je uit en stopt de bus gewoon pal voor de school. I-de-aal! Ik ben van plan nog een open dag te bezoeken, maar ik twijfel nog tussen 2 opleidingen. BOL - 4 dagen in de week stage en 1 dag school of versneld, waar ik ipv van 2 jaar in 1 jaar Junior Kapper kan worden met mijn havo-diploma. Je zit dan alleen wel 4 dagen op school en je loopt 1 dag stage, wat ik dan weer minder vind. Gelukkig heb ik daar nog tijd voor.

Voor de leeftijdsgenoten onder ons: zijn jullie er al uit wat je wil gaan doen na je examen?


2 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

  1. Spannende keuze! Ben benieuwd of je voor BOL of de andere opleiding gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je een meeloop dag hebt gehad. Ik vind het kapsel die je hebt gemaakt op de 2e foto heel mooi gedaan, erg knap van je Sharon! Ik zit nu op de opleiding Communicatie in het tweede leerjaar alweer. Volgend jaar is het alleen maar stage en dan ben ik alweer klaar. Dan moet ik wéér gaan kiezen, dan voor een HBO opleiding, keuzes zijn zo lastig!! Liefs ♥

    BeantwoordenVerwijderen