10-12-14

A total mess

Ik denk dat we allemaal wel van die momenten hebben waarop je even denkt: "waar ben ik nou eigenlijk mee bezig". En op dit moment is het serieus echt o-ver-al een zooitje. Zooi in m'n hoofd. Ik weet niet wat het is, maar ik krijg echt helemaal niks meer op een rijtje gezet ofzo. Ik weet ook echt niet meer wat ik met m'n blog aanmoet. De laatste tijd, ik ga gewoon eerlijk zijn, vind ik het schrijven van artikel niet leuk meer, of in ieder geval, vergeleken met hoe ik eerst deed niet. Het bloggen verveelt me en ik zie geen uitdaging meer - wat je me ook niet kwalijk kan nemen, ik bedoel.. Al bijna een jaar is het om de dag een nieuwe post en bijna altijd is het hetzelfde. DON'T GET ME WRONG: ik stop niet. Maar ik vind het zo moeilijk om met deze situatie om te gaan! Ik ben achterlijk als ik ineens zou zeggen "jongens, ik kap ermee, houdoe en bedankt" - dat kan ik mezelf én jullie niet aandoen. Ik weet ook zeker dat ik op een begeven moment het bloggen mis, want ik heb iets nodig waarmee ik met anderen iets kan delen.

Ik hang voor mijn gevoel nu al veel te lang in deze blogdip, dus heb ik het volgende bedacht. In het nieuwe jaar ga ik mijn blog compleet omgooien. Tenminste, het planning gedeelte dan. Ik wil niet zoveel dingen meer inplannen en een vast uploadschema van om de dag hebben, want ik merk gewoon dat het voor mij niet meer werkt, te veel tijd vergt en geen uitdaging meer biedt. Ik ga bloggen op de momenten wanneer het KAN, ik ZIN heb en wanneer ik ook daadwerkelijk iets HEB om te delen. Het kan dus best zijn dat ik 2 dagen iets achter elkaar upload, maar ook weer pas na 4 dagen iets plaats (om maar een voorbeeld te noemen). Ik kan me ergens indenken dat jullie dat niet erg prettig zullen vinden omdat je dan nooit weet wanneer ik iets upload, maar aan de andere kant is het dan wel wat spontaner en een "verassing" als er wel iets online staat voor de mensen die mijn artikelen wel met veel plezier lezen.

Heel zeker dat dit voor mij gaat werken weet ik ook niet en ik weet natuurlijk ook niet hoe de statistieken hierop gaan reageren, maar ik ben op dit moment gewoon een beetje aan het zoeken om van bloggen weer een leuk 'iets' te maken zoals ik dat daarvoor met heel veel liefde deed, zodat het niet als een enorme last en verplichting voelt zoals nu het geval is. Voor nu ga ik gewoon verder zoals ik normaal doe en zal ik vast nog wel eens dagen overslaan. Ga er dan vanuit dat ik dan echt de zin er niet voor had of geen tijd en ik hoop dat jullie hiervoor ook begrip voor kunnen tonen. Maar met zulke trouwe volgers als jullie heb ik daar alle vertrouwen in :)

23 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ah ik ken het gevoel! Ik heb het ook recent gehad, nu wil ik gewoon 3 dagen uploaden, maandag woensdag en vrijdag en dat gaat sinds deze week eindelijk een beetje goed. Succes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap je helemaal! Doe wat goed voelt, ik kom iedere dag gewoon terug om een kijkje te nemen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat gevoel nog niet gehad omdat ik het nog steeds als een uitdaging zie, jij heb al veel meer bloglovin followers dan ik en ik blog al meer dan een jaar dus je doet gewoon iets heel erg goed.. keep up the good work en maak er gewoon iets anders van inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja blijkbaar groeien met niet-zulke-goede artikelen nog steeds mijn Bloglovin' volgers! Ik blog ook al bijna 2 jaar hoor, dus in dat opzicht ben ik al een tijd bezig :)

   Verwijderen
 4. Ik herken je gevoel niet, want ik heb nog geen blogdip gehad, maar bij andere situaties denk ik weleens waar ben ik nou mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap wat je bedoelt! Ik blog nu ook alleen maar wanneer ik er tijd voor heb én zin in heb! Want voor mij ging het echt voelen als iets wat ik altijd moet doen, en niet iets wat ik wil doen. Gelukkig gaat het nu beter ondanks dat ik dan toch minder berichten plaats. Hopelijk gaat het voor jou ook werken :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PRECIES!! Als ik voor de dag erna geen artikel heb ingepland, dan denk ik alleen maar "shit, ik MOET morgen een artikel maken anders heb ik niks", maar met deze mentaliteit wil ik echt niet verder. Ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken, we zien het in het nieuwe jaar!

   Verwijderen
 6. Ik doe precies het zelfde! Het is voor mij namelijk niet de bedoeling dat ik een blogpost zet omdat ik anders een dag niks heb geüpload, dan kom je meestal ook met een artikel wat nergens op slaat. Ik denk dat je een goeie keus maakt, je blog is in ieder geval wel super leuk om te lezen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, ik sta nu ook steeds niet volledig achter de posts die ik nu plaats. Dankjewel in ieder geval!

   Verwijderen
 7. Ik begrijp je gevoel! Ik heb soms ook een blogdipje, maar dat is dan vaak omdat ik geen inspiratie heb. Erg rot! Maar het belangrijkste is dat je iets plaats wanneer je er zelf zin in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vervelend dat je in een dipje zit zeg. Doe gewoon wat voor jouw het beste werkt op dit moment <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat je een blogdip hebt, maar gezien je aantal volgers doe je het super en af en toe moet je jezelf gewoon wat rust gunnen! Zelf upload ik ongeveer 2 artikelen per week, ik ga liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de richtlijn die ik nodig heb inderdaad. Er gaat ergens toch iets goed omdat per dag mijn volgers nog wel groeien, haha, snap niet waar dat dan allemaal weer vandaan komt. Maar goed, hopelijk gaat het nieuwe uploadschema werken. We zullen zien!

   Verwijderen
 10. Heel herkenbaar! En belangrijk om een werkwijze te vinden die voor jou goed voelt, dan vind je het plezier hopelijk ook terug. Stoppen zou zonde zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend zeg, zo'n blogdip. Ik denk dat het verstandig is om volgend jaar lekker frisjes te beginnen inderdaad. Gewoon posten wanneer jij dat wilt. Succes ermee! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nieuwe jaar leek me een perfect moment inderdaad ;-) En als het niet werkt, dan proberen we het gewoon weer op een andere manier. Thanks!

   Verwijderen
 12. Ahh dit gevoel heb ik nog nooit gehad, maar ik kan het echt begrijpen! Ik vind het echt een goed idee dat je op spontane momenten gaat posten! Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik snap je heel goed! Ik heb juist wel die stok achter de deur nodig, anders komt het er niet meer van of zo. Maar je kan inderdaad proberen of dit werkt voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Komt vast wel goed, om die statistieken moet je niet zitten. Want of er nu op een dag een artikel komt of niet, je blog zal ik alvast blijven lezen. Dat verrassingseffect vind ik een goed ideetje. En het is belangrijk dat jij er de fun en het plezier in blijft hebben. Want als je niet meer met de liefde gaat bloggen als eerst, dan hou je het ook niet vol. Heb je even geluk dat het net valt op het moment dat het nieuwe jaar voor de deur staat. Perfecte gelegenheid. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat fijn dat je dit met je lezers deelt! Je moet doen wat goed voelt meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik snap precies wat je bedoelt. Ik zat (of misschien nog zit) ook zelf in een blogdip. Ik had al een tijdje niet geüpload en ik had ook niet het gevoel dat ik het miste. De enige momenten waren wel wanneer ik nieuwe make-up had ik het automatisch opzij legde om het te bewaren voor mooie foto's. De laatste tijd was het zelfs zo dat ik dacht; ach, boeiend, dan maar geen artikel. Gelukkig ben ik nu over die fase heen en kan ik niet wachten om weer al mijn nieuwe make-up producten te delen met iedereen. Het enige waar ik ook nog mee zit is de planning/tijd. Het kost gewoon zo ontzettend veel tijd, maar ik wil wel kwalitatief goede artikelen online zetten. Pfff, dilemma's! Ik ben blij dat je in ieder geval zeker weet dat je niet stopt, want dat zou ik heel zonde vinden. Je kan t meis. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, dit is echt behoorlijk herkenbaar, haha! Ik heb al zo'n 3 maanden (!) niets meer geplaatst op mijn blog, simpelweg omdat ik 'er gewoon geen zin meer in had'. Echt heel erg. Achter de schermen ben ik al een tijdje bezig om, net zoals jij zegt, alles om te gooien en het even helemaal anders te doen. Alleen ik ben nog een beetje aan het uitzoeken wat ik precies wil. In het nieuwe jaar ben ik hopelijk klaar met alles zodat ik een frisse start kan maken! Ik mis het bloggen trouwens wel een beetje, ook al was/is mijn blog niet zo heel groot, haha. Hele mooie foto trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen