28-11-14

The Christmas Tag

Het duurt nog een kleine maand, maar het gaat vaak sneller dan je zelf doorhebt. Het is weer tijd voor een van de gezelligste periodes van het jaar: Kerst! De kerstboom mag weer opgetogen worden, de schaatsen kunnen uit de kast (ben benieuwd of het dit jaar weer kan trouwens op natuurijs, anders wordt het kunstijs!) en we kunnen met z'n allen alvast flink gaan sparen voor de cadeaus - want Santa Claus is coming to town. Naast dat Kerst zo ontzettend gezellig is, is het ook een ontzettend dure periode. In januari kunnen we met z'n allen weer beginnen met het verbranden van de overtollige kilootjes en het opnieuw bijvullen van de spaarpot. Anyways, het leek me leuk om alvast lekker in de kerstsferen te komen, dus ik doe vandaag de Christmas tag!

bron: weheartit

1. Do you like to stay in your PJ’s, or dress up for Christmas?
Dress up natuurlijk! Ik vind het juist superleuk om iets leuks aan te trekken met Kerst. Vorig jaar vierden we Kerst met de familie van Emily in Landal, wat trouwens echt supergezellig was, en toen had ik ook voor het eerst een jurkje aangetrokken. De jaren daarvoor vierden we het thuis (zover ik het me kan herinneren), en heb één dag in m'n pyjama gelopen. Niet dat dat heel verkeerd was trouwens, haha.

2. What's your favorite Christmas film? 
Home Alone! Kan ook eigenlijk niet anders. Moet wel zeggen dat op een moment zowat m'n keelgat uitkomt, maar goed, tot nu toe kan ik er nog wel van genieten. Ik vind alleen de 'nieuwere' versies van Home Alone echt drie keer niks. Hebben jullie trouwens nog aanraders voor leuke (en het liefst romantische!) kerstfilms? Ik heb vaak Love Actually en New Year's Eve voorbij zien komen, maar hoor ook dat ze een beetje ingewikkeld zijn omdat verschillende verhaallijnen door elkaar heen lopen..

3. Have you ever had a White Christmas? 
Jep! Iets wat me altijd bij is gebleven is dat papa de slee achter de auto knoopte en dan heel langzaam door de straten heen reed. Was zo leuk! Ergens wel een beetje gevaarlijk trouwens.

4. Have you ever made a snowman? 
Wie niet!?

5. Where do you usually spend your holiday?
Meestal thuis met familie, of we gaan naar opa en oma. Toevallig weet ik dat we aankomende Kerst gaan vieren met Tante Ruth (waar ik ook mee naar Parijs ging), haar vriend en daar weer familie van. Heel gezellig allemaal! We gaan dan lekker brunchen, nomnom.

bron: weheartit
6. What is your favorite Christmas song? 
Ik heb er heel veel! Eigenlijk ook elk jaar weer dezelfde. Ik vind het kerstalbum van Justin nog steeds erg leuk; Under The Mistletoe. Ik luister dan vooral naar Mistletoe, Christmas Eve, All I Want Is You en Christmas Love. Verder klassiekertjes zoals Last Christmas (Cascada, Wham!, Ariana Grande, het kan allemaal), All I Want For Christmas Is You, Wonderful Dream (Holidays Are Coming) van Melanie Thorton en War Is Over van Céline Dion.

7. Do you open any presents on Christmas Eve?
Ik weet niet precies wanneer wij het doen - de ene keer op kerstavond, de andere keren weer wel op de 2 Kerstdagen. Met ons gezin trekken we altijd lootjes voor elkaar en kopen voor een bepaald bedrag dan cadeautjes, die we vervolgens weer onder de kerstboom leggen. Of we dat dit jaar weer gaan doen is de vraag, heb er nog niks over gehoord. Lijkt me in ieder geval wel heel leuk!

8. Is your Christmas tree real or fake?
Onze kerstboom is hartstikke fake. We hebben heel wat jaren geleden een keer een echte kerstboom in huis gehad, maar deze viel zo erg uit en mijn moeder moest daardoor zo vaak stofzuigen, dat we toch elk jaar de neppe boom voor de dag halen. Gelukkig kunnen neppe bomen ook heel mooi zijn en net echt lijken, dus dat scheelt!

9. What is your all-time favorite holiday food/sweet treat?
Ik heb het niet zo gericht op favoriete treats tijdens Kerstmis, al ben ik wel fan van kerstkransjes, alles waar chocolade in of omheen zit en van die lekkere kerstboomkoekjes van Bolletje.. Gosh, hoe heten die dingen ook al weer.. Er zitten van die witte spikkels op, anijs ofzo? In ieder geval, die zijn echt heeeeerlijk. Wel is het met Kerst wel een soort traditie om te gourmetten. Zonder gourmet, geen geslaagde Kerst voor mij.

10. Be honest: do you like giving gifts or receiving gifts better?
Haha, ik vind ze allebei even leuk. Ik vind het tijdens deze periode een mooi gebaar om anderen cadeautjes te geven, maar zelf cadeautjes krijgen is natuurlijk het allerleukste. En daarmee ben ik absoluut niet egoïstisch, maar let's face it: wie houdt er nou niet van om cadeaus te krijgen?

bron: weheartit
11. If you could only buy one person a present this year, who would it be?
1 persoon? Jeetje, deze is wel heel lastig. Het zou of mijn vader/moeder of opa/oma zijn, sowieso familie.

12. What would be your dream place to visit for the holiday season?
Amerika! Omdat de opzet van deze feestelijke dagen daar zo ontzettend groot en overweldigend is, lijkt het me daar zó mooi! Al die mooie verlichte straten en enorme kerstbomen, is toch heel anders dan hier in Nederland. Ik zit de hele tijd met zo'n perfect beeld in m'n hoofd, en ben benieuwd of we zoiets eigenlijk ook in Nederland hebben.. Lemme know in de comments! Lijkt me supertof om daar foto's of een video te maken!

13. What makes the holidays special for you?
Het samenzijn met familie. Ik weet niet, maar op de een of andere manier brengt het je toch allemaal bij elkaar. Best gek als je erover nadenkt eigenlijk, waarom is dat gevoel er altijd heel sterk tijdens de decembermaanden en niet het hele jaar door? Aan de ene kant maakt het Kerst dan ook weer een stuk specialer en mooier.

14. What do you like to do on your Christmas break?
Als ik helemaal vrij zou zijn zou ik lekker video's opnemen, editen, foto's schieten voor de blog, films kijken, in mijn pyjama lopen, naar vriendinnen gaan en bijkletsen en bakken, in onesies lopen, shoppen, make-up looks uitproberen voor Kerst, kerstmarktjes bezoeken en schaatsen! Ik moet wel de eerste week van de vakantie werken, dus al deze leuke dingen zitten er niet in jammer genoeg. Maar ik zal vast wel een aantal dagen vrij zijn, zodat ik hopelijk nog wel wat van deze bovenstaande dingetjes kan doen.

15. Do you make New Years resolutions? Do you stick to them?
Ik maak bijna elk jaar nieuwe goede voornemens en eigenlijk blijf ik er altijd wel bij. Soms komen ze niet uit, maar heel vaak ook wel. Meestal vergeet ik ze ook gewoon, haha! Gelukkig heb ik nog een blog waar ik het een en ander kan terughalen en kon ik mijn goede voornemens van dit jaar terugvinden. "Beter plannen" was mijn voornemen en ik kan nu al zeggen dat ik deze wel heb volbracht!

En ik tag... all of you!! Ik heb meerdere Christmas tags met elkaar gecombineerd omdat ik van de één sommige vragen overbodig of niet leuk genoeg vond, en dat gold ook voor andere tags waarin vragen stonden over Kerst. Dus het was niet zo moeilijk, ik dacht gewoon: ik voeg ze allebei in elkaar als één tag. Dus mocht je deze vragen ook over willen nemen op jouw blog of iets dergelijks, feel free!
Hoe excited zijn jullie voor Kerst?

10 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Zo leuk om te lezen! Ik ben er dol op, kerst, gezelligheid, lichtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke tag is dit! Ik denk dat ik hem binnenkort ook ga overnemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh wat een fijne tag! Ik kijk ieder jaar weer uit naar de Kerst <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke Tag om te lezen, wat is kerst toch fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh ik word blij van deze tag! Ik heb meteen nog meer zin in Kerst (als dat al kon). Misschien neem ik deze over :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Go ahead! Ben heel benieuwd om jouw antwoorden op je blog te lezen. X

   Verwijderen
 6. Superleuk om te lezen! Home Alone vind ik ook een leuke, typische kerstfilm maar The Grinch Who Stole Christmas blijft het leukste, haha! Ik heb ook echt heel veel zin in kerst! Dit jaar is echt heel snel gegaan. Vind het trouwens echt een hele leuke tag dat ik hem ga overnemen, hihi. Ik heb jou of course erin genoemd! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen