04-11-14

NARS Sheer Glow Foundation

Voor een merk als dit moet je toch even 2 keer slikken. Of juist niet. Het kost je aardig wat poen, maar dan heb je naar mijn mening ook wat. Laaiend enthousiast is iedereen over deze foundation, een merk dat moeilijk te krijgen is in Nederland en omstreken en wil je het vanuit je luie stoel bemachtigen, dan is de enige optie om het online te bestellen (waarvan ik nooit zo'n hele grote voorstander van ben, al helemaal niet als het gaat om makeup) óf iemand te sturen die 'm misschien voor je mee zou willen nemen. Maar ook dat doe ik liever niet, zoiets wil ik toch met mijn eigen verstand kopen. Volgens mij klink ik zo wel heel filosofisch, maar het is wel zo! Is het zijn geld waard? Je leest het in today's blogpost! De foundation straalt aan de verpakkingen alleen al luxe uit. Niet alleen met het doosje, maar ook de flacon is naar mijn mening echt heel pretty. Strak en weinig poespas. Ik moet toegeven dat ik verpakkingen zoals Benefit ook ontzettend leuk en speels vind, die zijn een stuk drukker. Maar, dit is nog net ietsje professioneler - zo'n mooie glazen flacon met het NARS logo erop, vind ik dan tenminste.


Ik kocht de NARS foundation in de kleur Mont Blanc, een vrij lichte kleur met een roze ondertoon. De dag ervoor voordat ik deze foundation kocht, was ik al in een andere Sephora langs gegaan en stond ik al zwijmelend voor het schap van dit mooie merk. Hoe slecht de verkoopsters me ook konden helpen met wat ik zocht, op z'n Engels (waarop de verkoopsters vervolgens antwoordden op mijn vraag of ze Engels spraken: "A liettel") liet ik hen met handen en voeten wel weten dat ik een foundation zocht die duidelijk níet te droog was voor mijn huid en een natuurlijk effect zou geven - geen pannenkoeklagen dus. De MUA van NARS daar wees me meteen naar deze versie. Ook zij pakte de kleur Mont Blanc voor me uit de laatjes. Ik had nog niet echt een overtuigd gevoel omdat ze de foundation ook niet bij me aanbracht, dus wilde eerst in het hotel nog reviews lezen.

En dat deed ik, uiteraard. Toen ik op internet las dat zowat elke beautyguru er verliefd op is was ik zeker van mijn zaak. Deze. moet. ik. hebben. Met vol goede moed stapte ik de volgende dag de enorme Sephora op de Champs-Élysées binnen én kon deze verkoopster wel redelijk Engels. Daarbij bracht ze 'm ook aan op m'n kaaklijn en zei me nadrukkelijk dat ik me echt geen zorgen hoefde te maken over de voeding. De foundation is namelijk speciaal gericht voor de droge huid tot normale/droge huid, waarvan je ook nog een matte versie hebt voor de hele vette huid.Overigens wel een beetje belachelijk - maar je moet bij deze foundation dus een pompje aanschaffen, wil je in ieder geval langer plezier hebben van deze foundation. Het is niet dat het pompje heel duur is (€2,50 waar ik 'm kocht, dus dat valt nog alles mee), maar voor €40 die de foundation al kost ga je er toch vanuit dat het een kleine moeite is om een pompje er standaard bij te leveren. Omdat ik dit al in reviews las op internet, heb ik dit los meteen erbij gekocht zodat ik thuis niet dingen online hoefde te gaan bestellen.

Nadeel van het pompje is wel dat je de dop daarna niet meer op de flacon kunt draaien. Ik was eerst bang dat ik hierdoor het product niet op reis of ergens mee naar toe kon nemen, maar de pomp kan je 'op slot' zetten door het naar één kant te draaien. Daar heeft NARS dan weer wel goed over na gedacht!

De kleur komt door de nabewerking (aanpassingen in belichting en contrast in Photoshop) en door het licht van de originele foto niet helemaal goed overeen met hoe de kleur in het echt is, maar hij is precies goed voor mijn huidskleur. Daar ben ik zo ontzettend blij mee! Ik was er inmiddels zelf al achtergekomen dat ik een roze ondertoon heb, en dat werd door de verkoopster nu dus bevestigt. De structuur is dun, maar niet zo dun dat het van je hand af glijdt zoals waterige foundations dat doen. Je kunt met de foundationpomp goed doseren en je hebt door de structuur niet overdreven veel nodig voor je hele gezicht. Momenteel gebruik ik ongeveer een anderhalve pomp.

Zonder foundation, draag hier alleen MUFE primer (review volgt nog!) en wenkbrauwen bijgetekend

Met alleen NARS Sheer Glow (daaronder MUFE primer)


Met rest van makeup (concealer, poeder, mascara etc.)


Excusez-moi voor de nog ietwat onscherpe foto's van de laatste 2, ben nog steeds aan het vogelen met mijn 50mm lens als het gaat om close-upjes. Zoals je kan zien op de eerste foto heb ik vooral veel onzuiverheden op mijn voorhoofd. Ik haat mijn huid echt op het moment, aargh! Ik ben ook zelf de veroorzaker, want ik heb over het algemeen een vrij egale huid. Maar bij de meest kleine pukkeltjes ga ik lopen knijpen, terwijl je ze in realiteit helemaal niet ziet. Gevolg? Ik maak mijn huid kapot, het is rood en er ontstaat een wondje. Het valt dus nog meer op. Meh! Moet er echt mee stoppen, but i canttttt. Op de tweede foto draag ik alleen de NARS Sheer Glow, ik ben diep onder de indruk! Het lijkt wel alsof de foundation een fluwelen laagje over mijn gezicht heen legt. Het ziet er ineens heel soft en geairbrusht uit. I like! De hele opvallende onzuiverheden zul je nog moeten bedekken met een concealer, maar over het algemeen neutraliseert de foundation (bijna) alle roodheden.

Op de laatste foto bracht ik mijn overige makeup aan die ik op dagelijkse basis ook gebruik. Een beetje mascara, breng concealer aan (spot de wallen na een enorm vermoeiende herfstvakantie) en gebruik translucent poeder om mijn gezicht te fixeren. En wow, wat er dán met de foundation gebeurd.. Hij wordt zo mooi! Het lijkt wel alsof 'ie dan echt begint te werken ofzo. Kan het niet goed onder woorden brengen, maar ik zie het verschil meteen. Qua houdbaarheid (voor dit punt getest zonder primer of andere producten die daarvoor dienen) is de foundation niet anders dan een ander die ik al in mijn stash heb, na een schooldag zit mijn makeup altijd belabberd voor mijn gevoel. Wat een ander misschien niet veel zal opvallen, maar ik zie het wel. Daarom vind ik in de ochtend m'n makeup het mooist, net pas aangebracht en nog steeds fresh, haha. 

Algemene conclusie? Misschien niet de beste foundation, maar wel héél fijn! De voeding is erg goed, mijn huid wordt er niet droger van en accentueert geen droge plekjes. De finish is gorgeous, de prijs duur, maar van zoiets kan ik dan alleen nog maar meer genieten. Geeft toch een ander soort gevoel dan een goedkope Catrice of Essence foundation, om maar even een voorbeeld te noemen. Of 'ie z'n geld helemaal waard is? Ja en nee. Ja, als je niet al te veel onzuiverheden hebt (ik weet zeker dat als ik gewoon van m'n huid afblijf de foundation nóg mooier is) en nee als je houdt van een echte full-full coverage. Je kan de dekking wel opbouwen, maar 1 laagje is echt niet genoeg vóór mensen met acne etc. Ik kocht de NARS Sheer Glow Foundation in de Sephora (Champs-Élysées, Parijs) voor €41,40 en erbij nog het foundationpompje voor €2,50. In totaal dus €44. Oef!
Hebben jullie iets van NARS?

15 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wat een super mooie foundation, top dekking! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is wel duur, maar wel mooi opzich! Maar wel goed dat je ook acne noemt in je review, dat kan zo vervelend zijn :( Mijn huid is nu gelukkig weer rustig, maar ik weet hoe vervelend het is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kost inderdaad aardig wat centjes, maar het is wel een prachtig product!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super dekking geeft deze foundation!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een supermooi effect, wel een beetje prijzig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaauw wat een prachtige review Sharon! Mooie foundation, de kleur is perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw het effect is wel heel erg mooi! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem er best goed uit zien. Mooie kleur, het ziet er niet nep uit of iets dergelijks, en als je daar iets meer voor moet betalen; dan moet dat maar toch? De dekking lijkt overigens ook niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, soms mag je iets meer uitgeven dan normaal. En in dit geval heb ik er geen spijt van!

   Verwijderen
 9. heel top dat ie zo goed voedt!
  lijkt mij heel belangrijk

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, echt een prachtige foundation. Hij staat heel mooi op je huid, zoals eerder gezegd in de comments oogt het inderdaad niet 'nep'. Mag ook wel voor die prijs die je er voor hebt betaald. Altijd leuk om iets moois te kopen waar je lang voor gespaard hebt en al helemaal als een mooi aandenken van Parijs omdat Nederland Sephora-loos is, haha. Fijne review en echt prachtige foto's heb je gemaakt met je nieuwe lens!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is dat! Elke keer als ik dit product gebruik herinnert het me aan de enorme Sephora waar ik 'm heb gekocht. Het zelfde idee is ook met luchtjes, als je het ergens koopt of in een bepaalde periode gebruikt.

   Verwijderen
 11. Je schrijft erg leuk Sharon, echt leuk om te lezen zo'n review. Wow, ik wist niet dat die foundations van NARS zo duur waren, maar hij ziet er wel echt prachtig uit. Ik zou denk ik niet meer dan 10 euro uitgeven voor een foundation. Hij klinkt wel heel erg fijn, gelukkig heb je er geen spijt van gekregen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk om te horen Bo, dankjewel! Ik moet je eerlijk toegeven dat nu ik 'm vaker heb gebruikt echt hooked ben. Ben zelfs al aan het nadenken of ik 'm opnieuw zou kopen als ie op is. Waarschijnlijk is er een grote kans van wel, haha ;-)

   Verwijderen
 12. Dit was ooit mijn favoriete foundation, helaas ging hij later in mijn lachlijntjes trekken en toen heb ik hem verkocht. Ik had dezelfde kleur! Ik kon alleen nooit een pompje vinden. Fijne reviews en mooie foto's! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen