22-11-14

MUFE HD High Definition Primer

In Parijs ging vanuit de Sephora ook de MUFE HD Primer mee naar de thuisbasis in Nederland. Dit product stond al jaren op mijn verlanglijstje, want het zou een ontzettend goede primer zijn om je makeup net even wat meer longlasting te maken. Primers breng je aan voordat je je foundation aanbrengt en zorgt er voor dat je huid er gladder uitziet en je makeup over het algemeen beter laat "hechten". Mijn dagelijkse struggles zijn dat mijn foundation of overige makeup die ik 's ochtends uitgebreid en "perfect" aanbreng, aan het eind van de dag gewoon niet meer mooi zit. Ik heb verschillende soorten foundations/poeders etc. geprobeerd, van duur tot goedkoop, maar ik bleef het probleem altijd houden. In Parijs ging ik dan ook meteen op zoek naar dit product en reviewde deze thuis voor jullie. Is 'ie echt wel zo goed als iedereen beschrijft? Je leest het in de blogpost van vandaag!De MUFE primers zijn er in zes verschillende kleuren, maar het merk heeft ook foundations en andere producten uit de HD-lijn. Ze hebben allemaal de functie om de huid of de ondertoon ervan te corrigeren en je makeup langer te laten zitten. De zes verschillende kleuren, die dus allemaal aangepast zijn aan bepaald huidtype, heeft ook een neutrale versie in de lijn (0) die voor elke huid geschikt is. Voor de gene die geïnteresseerd zijn, hieronder even een lijstje van de zes overige kleuren en hun functies.

Green (1) - zorgt ervoor dat de roodheden in je gezicht worden gecorrigeerd.
Mauve (2) - Speciaal voor de Aziatische (gele) ondertonen, dat het geel corrigeert
Caramel (4) - Verheldert en verwarmt de donkere teint/medium huidtypes
Blue (5) - Verheldert de lichte huid en vermindert roodheden
Yellow (6) - Verhelderen van een donkere huid met een gele ondertoon
Pink (7) - Verheldert de huid en laat deze stralen

Ik vind de verpakking heel chique! Ergens ook wel een kléin beetje goedkoop, maar goed, het effect van mat plastic vind ik zelf wel erg tof. Ik had tot dusver nog geen producten van Make Up For Ever in mijn bezit, dus ik ben vrij nieuw met dit merk. De HD High Definition Microperfecting Primer belooft de huid te egaliseren en lijntjes/poriën te minimaliseren. Ook is de primer olie-vrij, wat in voordeel werkt voor de huidtypes die vrij vettig zijn. Dit zegt MUFE zelf over het product:
HD Primer is a light, non-greasy skin perfector that improves the skin's appereance and primes it for make-up application. Enriched with Argatensyl, the Microperfecting Primer smooths out the skin, minimizing lines and pores. The spherical Silica particles and Phycosaccharide give a soft, velvety finish for even make-up and long-lasting hold. HD Primer genuinely energizes skin cells, moisturizing and bringing radiance to the skin. 


Zoals MUFE het zelf al beschreef, zorgen de bestandsdelen van de primer niet voor zo'n bekende siliconen-gevoel op de huid. Ik ben geen fan van pure siliconen - niet fijn om aan te brengen en ligt heel zwaar op je huid. Het voelt voor mij juist als een vieze en plakkerige zooi dat al je poriën dichtmetselt. Uiteraard zitten er in deze primer ook siliconen, (alle bestandsdelen met -icone op het eind, zie foto hieronder voor de ingrediënten) alleen voel je deze totaal niet! Het voelt eerder als een hele lekkere crème, die vooral lekker verfrissend werkt in de ochtend en een ontzettend aangename geur heeft! Zoals jullie weten ben ik echt een drama in het beschrijven van geuren - maar hij ruikt een beetje bloemig. Lekker fris in ieder geval!De kleur 0 is transparant, dus daar hoef je verder niet naar te kijken. Ik kreeg van de verkoopster ook geen andere kleur aangeraden, ze pakte meteen deze uit de lade. Zoals je ziet op de bovenstaande foto's lijkt de primer eerder op een rijke crème/lotion, dan op een primer die je van de meeste merken gewend zal zijn. Ik vind dit echt een heel groot pluspunt, dat 'ie zo lekker aanvoelt! Hij trekt snel in de huid en na het uitsmeren zie je er ook niets meer van. Het maakt je huid iets stroever zodat de foundation daarover heen beter kan hechten, maar droogt de huid niet uit.

En dan over het longlasting gedeelte: ik heb er een verdeelde mening over. De ene dag ben ik laaiend enthousiast en zit mijn makeup veel beter dan gewoonlijk (en zit er 's avonds met reinigen ook nog veel meer op mijn watje), maar op weer een andere dag kan het ook maar zo zijn dat makeup weer net zo zit als anders. Grappig om te vermelden is wel dat als ik steeds ging douchen en mijn makeup reinigde onder de douche, mijn gezicht heel stroef werd als ik met mijn handen en water over mijn gezicht heen ging. Dat is een goed teken! Je foundation is dan in ieder geval wel een stuk beter aan je huid gehecht dan zonder primer. Misschien dat ik 'm nog iets vaker moet gebruiken, maar op héle intensieve dagen (zoals een schooldag met een intensief uurtje gym), daar houd 'ie het niet hoor. Ik had misschien iets te veel van deze primer verwacht, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat het mijn huid lekker primed voordat ik mijn makeup aanbreng en dat dus ook veel gemakkelijker (en mooier) gaat. Voor- en nadelen dus, maar in ieder geval geen spijt van de aankoop. Dat is ook belangrijk!


Ik kocht de Make Up For Ever HD High Definition Microperfecting Primer in de Sephora (Champs-Élysées) in Parijs voor €33,40.
Wat is jouw favoriete primer?


5 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Hij klinkt wel fijn, ik heb ook altijd dagen dat het beter werkt dan anderen. Dat kan ook liggen hoeveel je aan je gezicht hebt gezeten. Fijne review in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt erg goed! Dat lijstje met kleuren en functies klinkt heel handig en goed bedacht. Ik had eigenlijk niet vaak van zo'n product gehoord. Erg fijne en uitgebreide review Sharon, de foto's zijn ook heel mooi met die lampjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, allereerst prachtige foto's zeg! Het komt zoo mooi uit in je nieuwe lay out! Dit klinkt als een fijne primer, persoonlijk vind ik hem daar iets te duur voor als het nog niet helemaal perfect blijft zitten na een lange dag met veel activiteiten. Ik heb eigenlijk zelf ook een primer nodig omdat ik best veel roodheden heb in mijn gezicht door acne... hm, toch maar eens een keer naar kijken en er flink voor sparen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt wel erg fijn, maar ik vind hem best duur

  BeantwoordenVerwijderen