21-10-14

Mascara battle: L'Oreal Excess + Telescopic Waterproof

Een tijdje geleden kocht ik nieuwe mascara's om uit te proberen. En omdat er op dat moment een 1+1 actie was op alle L'Oréal mascara's, nam ik er in plaats van 1, 2 mee naar huis! Het werden de L'Oréal Volume Million Lashes (waar duizend en een andere varianten en kleuren van zijn) Excess en de False Lash Telescopic Waterproof. Het duurde even voordat ik de producten had getest en daar een post van online plaatste, maar vandaag is 'ie klaar om gedeeld te worden. Ik review beide mascara's en vergelijk ze met elkaar door een heuse mascara battle. Welke van de 2 is beter? Welke geeft het meeste volume? Je leest het in deze blogpost!


Ik was tot dusver niet helemaal niet zo'n groot fan van de mascara's van L'Oréal, en over het algemeen ook niet echt van het merk zelf. Ik vind de prijs wat je ervoor betaald vaak veel te duur voor het geen wat je ervoor krijgt, en tot tegenstelling met high-end producten zitten de prijzen er soms maar een paar euro vandaan. Zo ook de mascara's bijvoorbeeld, alleen de Excess mascara kost al zo'n €18. Stel je zou er een paar euro bijleggen, heb je zo een gloednieuwe Chanel mascara bij een kortingsactie die nog 10 keer beter is. Daarom koop ik ze dan ook niet vaak, behalve als er in dit geval acties zijn. Ik hoorde namelijk positieve verhalen over deze mascara en werd benieuwd!

Allereerst neem ik de rode mascara onder de loep. De mascara, die voluit de Volume Million Lashes Excess mascara heet, vind ik er onwijs leuk uitzien! De rode kleur trekt me erg aan, ik weet niet, maar het heeft iets vrouwelijks ofzo. Er zijn van de Volume Million Lashes lijn nog veel meer varianten (zo heb je ook nog een paarse versie genaamd So Couture, een waterproof variant, extra black en ook nog de 'normale' Million Lashes) waarvan de een ook weer beter is dan de ander. Waarom er zoveel versies zijn weet ik niet, ik zie daar het nut niet zo van in. In ieder geval: over de verpakking ben ik zeer tevreden! Mooie flacon en de alle mascara's van L'Oréal zitten verpakt in een luchtdichte verpakking (die ik overigens niet op de foto heb gezet).

Het borsteltje is vrij groot, maar daar ben ik altijd wel fan van. Het is een nieuwe borstel met een "Anti-Clumb Wiper", wat er dus voor moet zorgen dat het je wimpers goed separeert. Dit zegt het merk zelf over het product:
Volume Million Lashes Excess mascara geeft elke wimper, apart, over de top volume. De grootste millionizer borstel met oneindig veel haartjes zorgt voor een perfecte separatie van de wimpers. De pure zwarte formule zorgt daarnaast voor een extreem intens volume. Dankzij de unieke “wiper” ontstaan er geen klontjes, wat resulteert in de ultieme clean look!

Tot slot hebben we nog de False Lash Telescopic Infinite Length Effect Fibers Waterproof mascara. Zo, dat was me een hele riedel! Haha. In vergelijking tot de Excess mascara is dit weer een totaal andere verpakking. Ik moet zeggen dat ik 'm een beetje gekkig vind en dat hij er ook goedkoop uitziet. Zo voelt hij ook wel een beetje aan, terwijl 'ie toch aardig aan de prijs is! De verpakking is dus qua vormgeving aardig futuristisch en loopt van van onder naar boven, van breed naar smal.

Het borsteltje is ook héél anders dan de andere mascara die ik eerder in dit artikel behandelde. Hij is velen malen dunner en kleiner, en er zit minder mascara aan het borsteltje. Ik krijg hier ook meteen de indruk dat deze een minder klonterig resultaat gaat geven dan de Excess. Ook hierover beschrijft L'Oréal zelf het volgende:
Breng je wimpers naar een nieuwe dimensie! De unieke formule bevat 1.2mm stretching micro-vezels om je wimpers tot in het oneindige te verlengen. De telescopische borstel volgt exact de vorm van je oogleden en omhult en verlengt iedere wimper in slechts een beweging.

Ik heb de mascara's getest op volume, separatie en pigmentatie. Ik heb van mezelf niet hele korte wimpers, maar ze zijn ook niet erg lang. Ze hebben van nature alleen geen krul en steken daarom ook gewoon recht naar voren. Op de foto's waar ik geen mascara draag heb ik mijn wimpers van te voren niet gekruld met een wimperkruller.

De excess mascara is prima met een eerste laagje. Hij geeft lengte en volume en krult de wimpers verder goed. Je moet wel even wennen aan het grote borsteltje in het begin en de wimpers zo lichtjes mogelijk proberen aan te zetten, aangezien met teveel mascara het product snel de neiging heeft om te gaan klonten en dus spinnenpoten te veroorzaken.

Maar toch is de Telescopic mascara nét ietsjes fijner naar mijn mening. Het borsteltje is smal, waardoor je bij kleine haartjes kan komen en zijn de onderste wimpers daardoor makkelijker te voorzien van een laagje mascara. Hij separeert ook beter en brengt minder stroef aan dan de ander, maar geeft qua lengte niet veel verschil. Ook krult 'ie je wimpers minder, maar ik krul mijn wimpers toch altijd met een wimperkruller voordat ik mascara aanbreng, dus dat is geen issue. Dat heb ik voor deze review specifiek niet gedaan, omdat ik wilde zien wat de mascara zelf doet.

En omdat ik geen fan ben van bescheiden laagjes, hou ik ervan om zoveel mogelijk mascara's over elkaar heen te gooien. Ik gebruik dan ook meerdere lagen als ik een mascara gebruik. De collage spreekt voor zichzelf, ik heb mijn wimpers vastgelegd bij 1 laagje en bij 2 laagjes van beide producten.

Na 2 laagjes te hebben aangebracht van Excess, werden mijn wimpers wel heel klonterig. Als ik de foto's nu terugzie valt het hier mee, maar in het echt vond ik het toch net iets te spinnenpotig dan als ik mijn wimpers vergelijk met 2 laagjes van de Telescopic mascara. Die geeft nog net iets meer volume erbij en geeft je een ontzettend wakkere en frisse oogopslag. Ik ben fan! Daarnaast werkt de waterproof functie ook super, toen ik met natte vingers over mijn wimpers heen wreef liep er niets uit. Woohoo! Fijn voor op de fiets dus als het koud wordt, dan heb ik namelijk ontzettend last van traanogen.

De L'Oréal Volume Million Lashes Excess mascara (17,95) en de L'Oréal Telescopic Waterproof mascara (16,95) zijn te koop bij de drogist zoals o.a. Kruidvat, Etos en Douglas.


Zijn jullie bekend met de mascara's van L'Oréal?

6 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik vind het resultaat er goed uitzien, maar niet top.. en dan voor 17,95 zou ik hem niet kopen. De verpakking vind ik wel helemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Télescopic mascara vind ik het mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was zelf al bekend met de million lashes mascara, maar nog niet met die andere. Ik was zelf toen al tevreden over het resultaat van de million lashes, maar zo te zien is de l'Oréal Telescopic toch nog net een tikkeltje beter! Misschien dat ik die de volgende keer dan toch maar eens moet uitproberen.
  Erg fijn review, vooral met de foto's want zo kun je de resultaten makkelijk vergelijken! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Télescopic mascara staat je heel erg mooi! De prijs is alleen wat minder, dan koop ik liever budget mascara's of mijn no-budget mascara van Dior, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn artikel! Ik zelf gebruik al jaren de L'Oréal Telescopic mascara omdat deze voor mij het best werkt. Hij maakt mijn wimpers ontzettend lang en klontert gelukkig niet.

  BeantwoordenVerwijderen