29-10-14

CITYTRIP TO PARIS

Man, wat was dit geweldig. Ik heb er lang naar uitgekeken en het was ook zo weer voorbij.. Een van mijn grootste en langverwachte droom is uitgekomen! Mijn lieve tante heeft deze grote wens vervuld en ik heb 4 superleuke dagen gehad. Ik heb onwijs veel gezien én gelopen, de cultuur van Parijs mogen opsnuiven en van alle kanten de Eiffeltoren kunnen fotograferen. Je wil niet weten hoe gelukkig ik me voelde toen de Eiffeltoren zo dichtbij me was! En natuuuuurlijk heb ik foto's gemaakt. Afgelopen zondag kwam ik weer terug en heb ik de dag erna meteen de foto's bekeken. Ik ben dan wel weer op Nederlandse bodem, maar stiekem mis ik de lichtstad toch wel een klein beetje. Hier een aantal foto's en een verslagje over mijn stedentrip! ♥Donderdag 23 oktober 2014
Vandaag is het zover, mijn Dreamdays aftel app gaf een melding 'Today is PARIJS' en ik kan het simpelweg maar niet geloven dat ik met de bus naar Parijs vertrek! We reizen met Van Nood reizen en verbleven in een Ibis (budget) hotel, beetje buiten de ring van Parijs. We zouden om 10 uur op Hazeldonk in de bus stappen, maar wegens vertraging of een andere reden was de wissel pas om 11:00, dus hebben we met mijn tante en haar vriend koffie en een mac "ontbijt" genomen.

Het was een lange zit en de hele bus zat vol met vooral veel moeder-dochters, man-vrouw en zelfs een oma-kleindochter, om ook 4 dagen naar Parijs te gaan. We hebben bij de grens van Frankrijk een korte pauze gehad om wat te drinken, de benen te strekken en naar de wc te gaan. Omdat we via een busreis deze stedentrip maakte, was er ook een uitgestippeld programma waar je aan mee kon doen. Dit was overigens wel tegen betaling, maar je kon gewoon doorgeven aan welke activiteit je wel en niet meedeed. Nadat we aangekomen waren in het hotel hadden we doorgegeven dat we wel wilde mee-eten met de reisleiding, dit was optioneel. Het leek mij en mijn tante wel leuk om zo de groep wat te leren kennen waar we mee waren en om wegwijs te worden in Parijs, want wij wisten natuurlijk ook niet waar je lekker kon eten wat tegelijkertijd gewoon redelijk is qua prijs, want alles is ontzettend duur daar. We aten in een overvol restaurantje, zag er allemaal prima uit en er was een aangepaste menukaart voor een groepsreis.In de avond maakten we met de bus een lichttour, kort gezegd reed de bus dus langs de bekende hotspots van Parijs en konden we bij sommige plaatsten foto's maken. Ondertussen vertelde de reisleidster wat over de stad Parijs en de geschiedenis van de monumenten waar we langs reden, of feitjes etc. Ik heb toen zó veel gezien! Zo veel zelfs dat ik er hoofdpijn van kreeg en in de avond niet in slaap kon komen door alle invloeden die je van buitenaf had gezien. Al die lichten en enorme monumenten en gebouwen.. In ieder geval, die avond gingen we ook naar de Montpernasse toren. Dit is een hele hoge toren waar je prachtig uitzicht hebt op de stad Parijs. Ook de Eiffeltoren dus! We moesten daar een uur blijven, want elk uur gaat de Eiffeltoren knipperen. Zooooo mooi! Ik heb enorm veel foto's gemaakt daar, het was de eerste keer dat ik de Eiffeltoren dus zo dichtbij zag. We maakten daar ook een foto bij een green screen en kochten er eentje voor een leuke herinnering. Later reden we met de bus nog vóór de Eiffeltoren en stopten we snel om een foto te maken. Je had mijn gezicht moeten zien op dat moment. WAAAAH!
Vrijdag 24 oktober 2014Om kwart over 9 's ochtends werden we weer bij de bus verwacht (als je meedeed aan het programma tenminste) en gingen we een stadstour maken, maar dan bij licht. Eigenlijk vrijwel meteen stapten we in een boot om een rondvaart te maken over de Seine. Dat was ook zo leuk! We kwamen langs o.a. de Notre Dame, de Eiffeltoren, de slotjesbrug, langs het Louvre en andere trekpleisters. Heel gaaf om al deze dingen vanaf het water te zien en ook de huizen kun je op deze manier goed bekijken. Vooral de Eiffeltoren, ik kwam weer heeeeel dichtbij!

Maar ik kwam nóg dichterbij! Met de bus stopten we bij de Eiffeltoren en kregen daar 20 minuten. Ik heb er wat outfitfoto's gemaakt (ik heb 2 outfit's gefotografeerd tijdens mijn verblijf, die komen nog online!) Ik werd serieus helemaal gek. Mijn droom is uitgekomen!!!! <3 In de middag hadden we nog een film over de geschiedenis van Parijs met headsets en daarna werden we gedropt op de BD Haussman, waar Galeries La Fayette zich onder andere bevindt. Zo mooi! We zijn alleen op de begane grond gebleven, weg gezwijmeld bij de makeupjes en MK-tassen, maar daarna weer weggegaan. Het was echt heel druk en warm. Daarna zochten we een restaurantje op om te lunchen (we betaalden daar €5,50 voor een kop koffie, echt bizar). Vanaf daar zijn we zelf teruggegaan met de metro en niet meer meegedaan aan het programma. We zijn toen verdwaald trouwens, we wisten de weg niet meer terug naar het hotel, haha! Gelukkig is het na veel vragen, bellen en reizen toch gelukt en waren we weer veilig geland in de kamer. ;-)

Zaterdag 25 oktober 2014
Shoppingday! We zouden deze dag de hele dag niet meedoen aan het programma van de reisleiding en zelf de metro uitproberen (best ingewikkeld systeem, vond het in Berlijn veel makkelijker.. Gelukkig wen je er wel aan als je het systeem snapt na een aantal dagen). We stapten met de metro eerst uit bij het Louvre museum, hebben daar wat foto's gemaakt en hebben daarna een heeeeeel lang stuk naar de Champs-Élysees gelopen. Dat was lang, jeetje! Fransen zouden ons uitlachen, die nemen voor zulke afstanden echt de moeite niet om te lopen en nemen dan de metro wel. Van deze dag heb ik weinig foto's, want ik had uit veiligheid mijn camera in het hotel gelaten. We hebben echt heel veel gelopen, geloof me. Hele lange straten omdat we het niet konden vinden en heel veel metrokaartjes erdoorheen gejast. Ik heb in ieder geval wel meer dan €70 uitgegeven in de enorme Sephora (MAKEUP WALHALLA!!), lekker gewinkeld en souvenirtjes gekocht voor thuis. Shoplog volgt snel!

In Rue de Rivoli heb ik ook nog wat dingetjes gekocht. We hebben nog even in een bekend park gezeten voor een fontein en stoelen (zo lekker om uit te rusten na zo'n lange dag!) en zijn tegen het avondeten (in Frankrijk is dat pas vanaf half 8/8 uur, vaak zelfs nog later) weer richting de Champs-Élysees gegaan om wat te eten bij de McDonald's. We wisten het anders echt niet, we waren daarvoor namelijk nog in zo'n super chique buurt waar je de hoofdprijs voor je avondmaal betaald. Is ook niet echt de bedoeling. Daarna weer teruggegaan in het hotel en lekker uitgerust. We waren kapot moe!


Zondag 26 oktober 2014
De laatste dag alweer! *sad face*. De tijd is zo snel gegaan! Teken van fun, dat wel. Na het ontbijt werden we om half 10 verwacht bij de bus en we konden onze koffers en overige bagage inladen. In de ochtend maakten we een wandeling in de wijk Le Marais en stonden we in grote parken, liepen we door een bekende Joodse wijk en liepen ook een kerk binnen. We kwamen uit in Centre Le Pompidou en kregen daar tussen de middag weer een uurtje om te lunchen. Met een meisje en haar moeder uit de groep aten we wat bij de Starbucks en nam ik uiteraard weer een overheerlijke Java Chip. Can't get enough!! Ook hier maakte ik hele leuke outfitfoto's! We hadden wat moeite om de bus terug te vinden, maar waren gelukkig net op de tijd in de bus om aan die lange reis terug naar Nederland te beginnen. Bye bye Paris, ik ga je missen!Na een ontzettend leuke afsluiter van de herfstvakantie kan ik niet anders dan na dromen over deze geweldige trip. Bedankt voor alles lieve tante, dit was tot nu toe een van de leukste en mooiste cadeaus die ik heb gehad voor mijn verjaardag. <3333 Love you!
Zijn jullie wel eens in Parijs geweest?

16 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik vind het zo fantastisch leuk hoe enthousiast je over Parijs schrijft. Zo te zien heb je het onwijs gezellig gehad! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's heb je gemaakt in Parijs! en wat fijn dat je droom is uitgekomen!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat is dit heerlijk om te zien. Parijs is en blijft echt mijn favoriete stad. Ik heb echt genoten van dit artikel <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's! Ik ben daar nog nooit geweest, maar het ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb je verslag met heel veel plezier gelezen! Wat ontzettend gaaf dat je naar Parijs bent geweest met je tante, heel tof verjaardagscadeau! Je hebt ook onwijs mooie foto's gemaakt en ik ben heel benieuwd naar je outfitfoto's! Zelf ben ik nog nooit in Parijs maar ik ben ook nogal addicted over Parijs en heb ook een aantal items ervan in mijn kamer staan as you know, haha. Zou er ooit graag een keer heen willen met the love of my life! Lijkt me zoo romantisch! <3 Superleuk artikel Shar! Ik ben echt super benieuwd naar je outfits en shoplogs!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dan heb je mijn kamer ook nog nooit gezien, ook heel veel Eiffeltorens en woorden die te maken hebben met Parijs. Geen wonder dat het niet zo moeilijk was voor mijn tante om deze stad voor mij uit te kiezen natuurlijk, dat wist ze als geen ander. Ik weet zeker dat dit niet mijn eerste keer was, ik wil zeker nog een keer terug. Het was zooo mooi!

   Verwijderen
 6. ziet er heel leuk uit ! prachtige foto's. Zo te zien heb je het wel naar je zin gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's! Ik word nu wel een beetje jaloers nadat ik je artikel las, hahah. Parijs lijkt me echt prachtig, hopelijk kan ik er ooit in mijn leven heen! Lijkt me zo gaaf! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat een super lief cadeau van je tante. En natuurlijk erg leuke foto's Vind vooral de foto met de achterkant dat je je haar ziet en de foto van jou bij het Louvre erg mooi. Ik ben ook erg benieuwd naar je outfit foto's en naar je geshopte items bij Sephora. Daar zou ik ook wel weer een keer willen shoppen! <3

  Ik vond Parijs ook echt geweldig. Ik vond het Metro systeem juist erg makkelijk in Parijs. Wij hadden het gelukkig toen ook door, dus wij liepen ook nooit ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met veel plezier je verslag gelezen, het was net of we er weer waren ;-)
  Ook ik heb genoten Sharon, wat hebben we gelachen !! NAF NAF !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha nafnaf, lig hier weer helemaal dubbel! Superlief dat je reageert, dat je wist hoe het werkte!! Je bent nog technisch ook op het internet ;-) Liefs! Xx

   Verwijderen
 10. Wat een tof verslag heb je ervan gemaakt Sharon! Heb het echt met plezier gelezen, jij hebt echt genoten daar zo te horen! Die laatste foto is echt mooi, ik zie gelijk dat je die met je nieuwe lens hebt gemaakt. Heel erg mooi. Ook die foto met die liefdes slotjes vind ik erg mooi! Ik heb zelf ook de lichtjes show gezien van de Eiffeltoren, gaaf hé! Erg leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er geweldig uit! Ik zou supergraag eens naar Parijs gaan!

  BeantwoordenVerwijderen