13-09-14

Rituals Precious Mineral Foundation

Afgelopen week was ik 's ochtends met mama de stad ingegaan, omdat ik donderdag maar 1 lesuurtje had. Van mijn werkgever had ik voor mijn verjaardag nog een cadeaubon gekregen die ik kon besteden bij o.a. Rituals en Ici Paris, dus dat kwam goed uit! Toen ik de Rituals binnen liep wist ik nog niet goed waar ik mee naar huis wilde gaan, maar zat eerder te denken aan een lekkere bodylotion of -mist. Niet gek dat ik daarna enorm twijfelde tussen een heerlijk ruikende bodymist, of een minerale foundation die er heel goed uitzag. Mijn oog viel erop, de visagiste hielp met de juiste kleur kiezen en met een schattig tasje liep ik de winkel uit. Diezelfde middag schoot ik een aantal foto's om er een review over te schrijven. Ik wil met jullie delen of deze foundation wel echt zijn geld waard is en of je deze bij je volgende Rituals-bezoek écht in je mandje moet stoppen.


Zeg nou zelf, ziet niet alleen al de verpakking er mooi en luxe uit? Het product was voor mijn doen ook aardig aan de prijs, laat ik dat alvast eerst vermelden. Het is dat ik een cadeaubon had, anders had ik het misschien niet overwogen. De Rituals Precious Mineral Broad Spectrum Foundation is verkrijgbaar in (volgens mij) 5 kleuren, waarvan ik de lichtste heb, nummer 11. Het product bevat SPF 15 en is zoals de naam al zegt gemaakt van mineralen. Voor de mensen die niet weten wat minerale makeup precies inhoud - het komt erop neer dat het gemaakt is van natuurlijke bestandsdelen en pure mineralen die geen allergische reacties zouden moeten veroorzaken, je poriën niet verstoppen en de huid niet laten beschadigen.
Edelsteen foundation. Lichte foundation, smelt perfect samen met je huid. Zorgt voor een delicate, zachte structuur die uw huid laat ademen. Gebruik: breng uw ideale laag aan - kleine hoeveelheid voor een transparante finish - grotere hoeveelheid voor medium dekking. Geschikt alle huidtypen.
Ik had van te voren geen review gelezen, maar de visagiste vertelde me dat de foundation een medium dekking geeft, de roodheden bedekt maar geen maskereffect zou veroorzaken. Omdat ik aangaf dat ik absoluut een droge foundation wil vermijden (omdat mijn huid zelf al zo droog is), vertelde ze dat deze met name voor de gevoelige en droge huid is ontwikkeld. Ze testte wat kleuren op mijn kaaklijn, en de lichtste kleur liep toch het mooiste over met mijn natuurlijke teint.


De Rituals foundation heeft een pompflacon, superfijn en hygiënisch! Hij werkt daarbij ook super, hij blijft niet hangen en je kunt er goed mee doseren. De substantie kan ik het beste vergelijken met de Catrice foundations, ze zijn romig. Beetje siliconen-achtig, maar niet te overdreven. Als je bekend bent met Catrice foundations, dan weet je waarschijnlijk wat ik bedoel. Alhoewel de Rituals foundation velen maler dunner en dus vloeibaarder is dan die van Catrice.

Op het moment is mijn huid aardig onrustig. In een vorige foundation-review, begin deze zomer, was mijn huid ook onrustig met wat onzuiverheden. Ik heb gemerkt dat seizoenswisselingen zo'n grote impact hebben op mijn huid. Nu word het de laatste paar weken een stuk frisser buiten, omdat we tegen de herfst aanzitten. En raad eens? Seizoenswisseling. Onrustige huid. Mijn huid moet gewoon "acclimatiseren" denk ik, zoals ze dat met een mooi woord zeggen, haha. In ieder geval, ik was na een eerste laagje nog niet helemaal overdonderd. Het maakt je huid dan wel een stuk egaler, met de onzuiverheden die ik nu heb nog niet goed genoeg. Ik draag op de linkse foto trouwens alleen een laagje dagcrème op mijn huid, verder heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend en draag ik mascara. Op deze foto's heb ik overigens alleen de helderheid en contrasten aangepast in Photoshop.

Rituals foundation, 2 laagjes aangebracht
Dus, probeerde ik het met nóg een laagje. Zag er nog beter uit! Het is gelukkig niet zo dat het na een tweede laagje een pannenkoek wordt op je gezicht. Nog steeds zag de foundation er natuurlijk uit en bedekte het de meeste roodheden. Je hebt ongeveer 1 pompje nodig voor een dun laagje, zelfde geld voor een tweede laagje. Dan is de dekking medium, dus verbruik je 2 pompjes per keer.

Overige makeup (poeder, concealer, blush, bronzer)
Met de overige makeup maakte ik de look af. Ik bracht wat concealer aan op de probleem areas, wat bronzer en blush en een laagje poeder. Wat me vooral opviel is dat de foundation niet alleen heel natuurlijk op de huid ligt, maar naast de dekking ook heel lichtjes op je huid voelt. Totaal niet zwaar! Ook maakt het je gezicht énorm zacht, alsof ik de avond ervoor arganolie op mijn gezicht heb gedaan en de volgende ochtend met een zacht huidje wakker word. EINDELIJK een product dat verzorgt! 

Qua houdbaarheid op het gezicht ben ik ook te spreken. Ik heb vernomen dat minerale makeup ook 'vaster' is dan normale makeup, het blijft echt op je huidoppervlak liggen dan dat het in je poriën trekt. Nu dacht ik meteen "maar als het op je huidoppervlak blijft liggen, dan zie je dat toch enorm zitten?" Maar zoals ik al eerder aangaf, blend deze mooi mee met je huid en ontstaat er geen stucwerk ;-). Na een volledige schooldag zat de foundation zoals elke andere niet goed meer aan het eind van de dag, maar goed, dat heb ik serieus met elke foundation. Heb er nog nooit eentje gevonden die ook echt een hele dag pérfect blijft zitten. En ik had die dag gym, dus eigenlijk wel logisch dat deze daarna niet meer mooi zat.

De Rituals Precious Mineral Broad Spectrum SPF 15 foundation kost €20,50 en is te koop bij Rituals.


Zijn jullie bekend met makeup van Rituals?

9 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik vind hem er mooi uitzien, het probleem dat de foundation het nooit een hele dag volhoudt herken ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne review, deze foundation ziet er erg fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een fijne foundation! Ik ben nog niet bekend met de makeup van Rituals maar ze hebben er wel veel goeds. ☺ Mijn schoonzus is vooral gek op dat merk.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij ziet er mooi uit, vooral de verpakking! Maar ik zou toch liever voor een goedkopere foundation gaan omdat alle foundations bij mij inderdaad ook niet de hele dag blijft zitten. Ik gebruik op dit moment een foundation van de hema en die vind ik best aardig. Je review is echt heel goed om te lezen, erg duidelijk ook met die foto's. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi product zeg! Fijne review. Ziet er uit als een heel erg prettig product.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat leuk om een review over de foundation van Rituals te lezen. De verpakking ziet er super luxe en chique uit. Hij ziet er heel erg mooi uit. Ik heb zelf ook het probleem dat mijn huid nu extreem onrustig is, zo vervelend! Ik hou namelijk niet zo van elke dag foundation dragen, maar nu voel ik me bijna verplicht door me onzuiverheden, blegh!

  BeantwoordenVerwijderen