11-09-14

Persoonlijke update: Havo 5

Hallo leute! Alles goed bij jullie? Ik wilde weer een lekker uitgebreide persoonlijke update schrijven, aangezien ik nu bijna 2 weken in mijn laatste jaartje op de middelbare zit en ik wilde laten weten hoe het tot nu toe gaat. Plus dat ik niet alleen over school wilde brabbelen, maar ook gezellig kletsen over dingen die ik de afgelopen maanden heb gedaan. Én ik vond gisteren alle schoolpasjes (met nu ook van dit jaar erbij!) met portretfoto's, en legde deze voor de grap even langs elkaar. Shocking. Make-overs zijn er niks bij! Jullie zijn mijn updates altijd wel gewend, en die maak ik altijd lekker uitgebreid. Ga er dus weer lekker bij zitten, pak eventueel wat voedsel bij de hand en lees mee!Om te beginnen - op school gaat het tot nu toe prima! Ik leer steeds meer nieuwe mensen kennen die ik daarvoor nog niet echt sprak of waar ik mee omging in pauzes, maar nu ik opnieuw weer zoveel andere clusterklassen heb is dat wel heel gezellig. Ik heb dan nog geen toetsen of iets gehad, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen, maar wat ik wel weet is dat ik doodgegooid word met het woord "examen", oefen ik vooral bij de taalvakken met oefenexamens van vorige jaren en is er qua stof niet enorm veel nieuw, wat ik tot nu toe heb gehad. Ik vind de stap van 4 Havo naar de vijfde niet heel groot, of het moet aan mij liggen. Ik merk niet heel veel verschil, al voel ik me wel een jaartje ouder. Aan mijn stamklas is niet veel veranderd als die van vorig jaar, al zijn wel een paar meiden (o.a. Vita) in een andere klas gezet. Nu zitten er 4 mensen bij die ik niet kende, tenminste, waarbij ik nooit in de klas heb gezeten in ieder geval. Ik heb verder geen problemen met mijn klas, al is het af en toe wel héél stil. Van die awkward silences, waarbij je gewoon niks durft te zeggen omdat de helft van de klas dan met je mee kan genieten. Maar aan de andere kant is dat stille ook wel positief, fijn voor in je laatste jaar!

Op bloggebied ben ik de laatste tijd weer heel erg inspiratieloos. Wat willen jullie graag zien? Ik heb wel wat dingetjes, maar die wil ik niet allemaal achter elkaar posten omdat deze een beetje in dezelfde categorie te plaatsen zijn. En zoals jullie weten, hou ik van een beetje afwisseling. Ik weet ook nog niet hoe ik het ga doen met artikelen plaatsen als ik in mijn examen zit, maar dat laat ik tegen die tijd uiteraard nog weten. En hoe het daarna gaat, als ik klaar ben met school. En als ik met een opleiding begin. Wil ik dan nog bloggen? Heb ik dan wel tijd? Vind ik het dan nog leuk? Vragen zoals deze gaan de laatste paar maanden heel erg vaak door mijn hoofd heen. Ooit komt er een dag dat ik ga stoppen, maar wanneer dan? Nu vind ik het nog veel te leuk. Zo moeilijk! Nu we het toch over de blog hebben, merk ik aan heel veel kanten dat het inmiddels al herfstig wordt. Als ik nu thuis kom van school zijn mijn foto's al heel donker, en als ik dan probeer de belichting met Photoshop probeer op te lappen, wordt dat er niet bepaald mooier op. Ik heb echt totaal geen zin in de herfst (oké, buiten dat ik weer schaamteloos warme chocomel kan drinken).

Gisteren zat ik in de pauze bij een groepje meiden, met een aantal die ik al wel goed kende en een paar daarvan niet. Een meisje vroeg aan me: "Hey, jij maakt filmpjes toch?" Ik vond dat zo tof! Op dat moment realiseerde ik me dat eigenlijk de hele school het wel weet denk ik, ook dus mensen waaraan ik het nooit heb verteld. En dat terwijl ik er nooit nare of vervelende reacties over heb gehad. Toen ze dat zei, moest ik er ineens weer aan denken. Van hey, ik stel mezelf met dit soort dingen ergens kwetsbaar op, terwijl het me eigenlijk daarna nooit meer heeft geboeid wat mensen ervan vonden. Diep van binnen maakte me dat best wel trots. Dat ik de angst die ik in het begin had dat mensen erachter zouden komen, gewoon achter me heb gelaten. Gewoon gedaan heb wat ik leuk vind!

De transformatie in 5 jaar

Ik mocht dus gister mijn schoolpasje ophalen. Eindelijk eens een goede foto voor dit jaar! Hij moest ook wel echt oké zijn, want deze wordt straks met mijn diploma uitreiking groot op beeld gezet met daarnaast een foto uit mijn eerste bruggerjaar. Heftig. Maar goed, ik vond dus mijn pasjes uit alle andere jaren weer terug en schrok echt even van de veranderingen! Vooral van die van vorig jaar, mijn gezicht is er echt veranderd. En mijn haar. En mijn wenkbrauwen. Jeeeeeez!!!!

Nog even over de verdere weekplanning: aanstaande vrijdag (morgen dus) en zaterdag ga ik naar het jaarlijkse, gratis festival in Tiel - Appelpop! Ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest, en vrijdag komen er artiesten zoals o.a. Kraantje Pappie, die wil ik sowieso zien. Ik vind sommige nummers echt heel vet. Na dat feestweekend ga ik de zondag gebruiken om uit te rusten, zodat ik maandag weer kan beginnen aan de derde week op school. Gaan jullie ook naar Appelpop? Zoja, laat even een berichtje achter, misschien dat ik sommigen dan nog kan zien!

13 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Leuk om weer een update te lezen! Ik heb wel een paar ideetjes voor je, maar dat app ik je dan vanavond wel eventjes anders wordt mijn comment veeels te lang (die alsnog te lang is woops) en heb je je ideetjes ook voor jezelf, hihi. Enne... niet stoppen hoor met je blog als je een opleiding doet! Dat is zooo zonde met wat je nu hebt opgebouwd. Ik zou dat echt niet kunnen, een blog zomaar verwijderen, haha. Je hebt een passie voor filmpjes en foto's bewerken opgebouwd en als je dat niet kan zoveel meer kan delen met anderen lijkt me dat best moeilijk... je wilt de kappersopleiding doen toch? Dan kan je dat misschien weer in een video bewerken met haarideeën of dingen die jij hebt geleerd bijvoorbeeld. Die transformaties zijn leuk om te zien zeg! Die van mij wil je niet eens zien, hahaha.. op sommige foto's sta ik er echt vreselijk op. Superveel plezier bij Appelpop, ik ga er niet heen want ik moet naar het ziekenhuis (en sowieso, no money ahhh ik kan niet wachten tot het de 25e is, haha) en voor de rest heb ik 40 uur gewerkt deze week wat best pittig is nog. ☺
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke update! Die examens ga je vast knallen. Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt, wanneer je even geen zin heb om te bloggen, gewoon niet doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het eigenlijk ook, gelukkig heb ik nog wat tijd om daar rustig over na te denken. Dankjewel in ieder geval!

   Verwijderen
 3. Leuk om zo je transformatie te zien! Wat leuk dat mensen je herkennen van je blog <3 Succes dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om weer een update van je te lezen. Spannend, je examen jaar. Het is voor mij al weer bijna 2 jaar geleden. Het was een spannend, maar heel leuk jaar voor mij. Wat leuk dat je werd herkend door iemand waaraan je het zelf niet hebt verteld. Fijn ook dat je geen negatieve reacties krijgt. Wat een aparte school pasjes hebben jullie trouwens! Wij hadden echt pasjes zegmaar, van plastic. Ik hoop dat je binnenkort weer genoeg inspiratie krijgt. Ik vindje filmpjes en beauty artikelen vooral heel erg leuk.
  Veel plezier op dat festival! Zelf ga ik zaterdag naar een festival genaamd Another Culture in Eindhoven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van ons zijn gewoon geplastificeerd, maar opzich heb je die schoolpasjes eigenlijk niet veel nodig. Alleen om op sommige locaties achter de computer te gaan zitten. Dankjewel Amber, jij ook veel plezier in Eindhoven!

   Verwijderen
 5. Heel veel succes dit examenjaar! Enne.. die inspiratie komt vast wel weer ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sharon wat was jij schattig zeg in de eerste! Ik ben ook heel erg veranderd, echt super grappig om terug te zien. En dat van die foto had ik ook, morgen krijg ik mijn pasje en ik hoop zo dat ie een beetje oké is (whaaaa)
  Maar jij zit bij Iris in de klas toch? Ik hoorde van haar ook dat jullie in een leuke klas zitten. En ik ga ook naar Appelpop, suuuuper zin in (ik heb er echt lang naar uitgekeken). Voor vrijdag moet ik nog even kijken of het lukt, zaterdag ga ik sowieso. Maar ik zie je dan wel met Vita :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Jaaaa klopt ik zit bij Iris, heb inderdaad een leuke klas! Ik heb ook echt lang uitgekeken naar Appelpop, see u theeeeere! Superleuk dat je reageerde trouwens, vind ik leuuuk!

   Verwijderen
 7. Leuke update! Heerlijk laatste jaartje, maar wel spannend! Ik zit nu in 4vwo, vind ik echt een overgang, opeens worden we doodgegooid met examenstof (nu al?!) maar het is ook wel weer leuk.
  Haha, je bent echt veranderd inderdaad, leuk om te zien! Succes dit jaar<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven! Welk profiel doe je op de havo?
  Ik zit nu in 4 havo, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen