01-09-14

My school story TAG

Onderhand precies een maand geleden publiceerde ik de 'Summertime TAG', een tag gevuld met vragen over de zomer en vakantie. Vandaag publiceer ik een tag gaande over school, want ook ik moet er weer aan geloven. Vanaf vandaag moet ik ook weer beginnen aan mijn laatste jaartje op de middelbare! Deze vragenlijst is bedacht door onze Nederlandse beautyblogger Mascha en ondanks dat de vragen eerder gericht zijn voor mensen die al klaar zijn met school, heb ik ze iets aangepast waardoor ze voor mij nu ook te beantwoorden zijn. Lees mee!


Bron foto's: weheartit
Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 16 jaar en ik zit dan ook nog steeds op school! Ik ben vandaag weer officieel begonnen in het laatste jaar op de middelbare - in 5 Havo.

Welk(e) niveau(s) heb je gedaan/doe je?
In de eerste stroomde ik via TL/Havo in de tweede door naar Havo. In de 3e, 4e en nu ook het vijfde jaar heb ik Havo gedaan.

Vind je school leuk?
Leuk.. Ja, is school leuk? Waarschijnlijk bedoelen ze of je het naar je zin hebt op school, niet in de zin van "leuk om te leren" o.i.d. Maar als je het zo bekijkt, ja! In de eerste heb ik een leuk jaar gehad, in de tweede werd ik gepest (dus dat was totaal geen leuk jaar) en in de derde en vierde heb ik het ook ontzettend leuk gehad! Ik merk ook wel dat hoe ouder iedereen word, iedereen gewoon normaal met elkaar om gaat en niet meer kinderachtig ruzies lopen te zoeken. En daarbij is mijn zeggie dat je wel continu chagrijnig kan lopen doen, maar daar maak je het jaar ook niet leuker op. Gewoon positief het jaar beginnen is het beste, ook al heb je er misschien helemaal geen zin in.

Wat vind je het leukste vak op school?
Ik ben altijd wel goed in talen geweest, rekenvakken zoals wiskunde of economie vond ik altijd verschrikkelijk en ik was er enorm slecht in. Toch vind ik geschiedenis op de een of andere manier heel interessant, vooral als je het hebt over oorlogen. In het verre verleden vind ik het wat ingewikkeld om te begrijpen allemaal (dan heeft de een weer ruzie met de zoveelste Lodewijk), maar stof over de eerste en tweede wereldoorlog begrijp ik. Ben ik blij dat ik dat dit jaar weer krijg!

Wat vind je het stomste vak op school?
Heb ik eigenlijk in de vorige vraag al een beetje beantwoord, maar ik vond wiskunde, techniek en economie echt vreselijk. Ik heb gym trouwens ook nooit leuk gevonden.

Hoe laat sta je op om naar school te gaan?
Tot de dag van vandaag zet ik mijn wekker altijd om 7:00 's ochtends, en ik ben altijd iemand die wel snel mijn bed uit kan komen. Mocht dat een dag niet zo zijn, dan ga ik uiterlijk om kwart over 7 mijn bed uit.

Hoe ga je naar school? Fiets, bus, etc.
Ik ging altijd met de fiets, uitgezonderd als het slecht weer was. Dan ging ik soms nog wel eens met de bus heen of terug naar huis, of mama bracht me weg.

Wat voor schooltas gebruik/gebruikte je?
In de eerste had ik een enorme, roze Paul Frank rugtas, in de tweede een schoudertas van Olilly en in de derde kocht ik een rode tas, een soort cowboysbag look-a-like. Deze is eigenlijk altijd goed gebleven, uitgezonderd van het feit dat 'ie bij 70% procent van mijn outfits vloekt. Maar omdat dit jaar mijn laatste jaartje is, heb ik besloten gewoon nog een jaartje met mijn rode tas te doen. Er kan genoeg in! Deze tas heb ik trouwens lang geleden in dit artikel laten zien.

Welke beautyproducten zitten altijd in jouw schooltas?
In de eerste had ik nooit makeup bij me, in de tweede eigenlijk ook niet. Toen gaf ik er nog niet zoveel om! Wel altijd een deo, haarelastiekjes en een lenzendoosje voor de zekerheid. In de derde nam ik volgens mij altijd gewoon een mascara en een lippenbalsen mee, ik nam mijn hele stash niet mee in mijn tas. In de vierde en in de vijfde neem ik parfum, deo, mascara, concealer lippenbalsem en evt. poeder/eyeliner mee, afhankelijk van wat ik die dag gym heb of wat ik die ochtend heb aangebracht.

Wat voor agenda had je vroeger?
In mijn brugger-jaren kregen we een agenda van school, dit is op onze school trouwens nog steeds zo! Weet niet zo goed waarom dat was, maar daar betaalde je wel voor. Hij was echt superlelijk, maar iedereen schreef er wat op en iedereen verneukte 'm met typex.Wat is jouw grootste school-blooper?
Die heb ik niet echt denk ik, of ik kan het me niet zo heel goed herinneren. Ik ben al zo vaak van trappen af gevallen, dat ik dat niet eens meer als blooper beschouw. Oké, één keer dan, toen ik in de derde klas zat. Ik liep naar beneden (heel stoer, want in de aula stonden vijfde klassers), maar vergat een tree. Ik ging door mijn enkel heen en viel zo op de grond. Ik had zo veel pijn! Met tranen in m'n ogen liep ik met een vriendin zo stoer mogelijk weg, terwijl de oudste klassers me uitlachten. Ik schaamde me toen wel heel erg!

Wat doe je als de les saai is?
Wat denk je.. Kletsen! Ik klets wat af op een dag. Als ik voor de zoveelste keer gewaarschuwd was of de docent iets aan het uitleggen was, ging ik mijn blogboekje erbij pakken. Ik bedenk in de lessen heel veel ideeën voor Lovely Photography - ook voor mijn YouTube kanaal qua video's.

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?
Omdat vandaag de eerste dag is dat ik weer begin op school in een nieuw schooljaar, heb ik niet zozeer een favoriete leraar. Maar als ik over het algemeen mag spreken, vond ik mijn Engels docente echt een lieve vrouw. De laatste dag nam ze van ons allemaal een foto, hielden we een high-tea en we keken regelmatig Engelse films in de lessen. En als je vragen had of ergens mee zat, kon je altijd bij haar zijn. Heb haar dit jaar jammer genoeg niet!

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
Heel stom, maar ik heb eigenlijk niet echt een verhaal dat ik me kan herinneren, dus waarschijnlijk was het dan ook niet zo bijzonder. Haha!

Wat ben je geworden/ wat wordt je nadat je school hebt afgemaakt?
Kapster. Deze periode ga ik proberen zoveel mogelijk kappersscholen te bezoeken om te kijken welke dat ik het leukste vind. Vorig jaar ben ik al een keertje naar het ROC Beautycollege in Utrecht geweest om te kijken, en dat zag er mooi uit! Nadat ik mijn kappersdiploma op zak heb wil ik graag nog een visagieopleiding doen, maar dat is nog heel ver weg.

Zitten jullie nog op school en zo ja, wanneer zijn jullie begonnen?

13 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ahh wat een leuke tag! Deze kende ik nog niet! Echt leuk om te lezen! Ik sta ook altijd om 7 uur op haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag! Wat goed dat je havo doet, het is misschien wel wat zwaarder. Maar ik heb VMBO-gt gedaan, doe nu MBO en ga nog naar het HBO. Jij kan straks gelijk naar het HBO dus daar bespaar je wat jaartjes mee! Ik had/heb precies hetzelfde, ik ben goed in talen maar niet in economie en rekenen. Voor economie had ik ook een 4 op mijn eindexamen, maar die kon ik compenseren met mijn 8 voor mijn frans eindexamen, gelukkig maar. Wat erg dat je een keer van de trap viel, maar toch ook wel grappig haha! Mijn grootste schoolblooper was dat ik een etui tegen het plafond gooide (don't ask me why) en toen kwam dat hele rooster van de lamp naar beneden hahahah ik moet er nu zo om lachen. :') Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik ga hierna niet naar het HBO, kappersopleiding is op MBO ;-) Velen vinden het zonde wat ik doe (dat ik mijn Havo hiermee weggooi), maar ik zie het meer als een backup als er iets gebeurd in de kapperswereld (stel ik krijg kapperseczeem, laten we hopen van niet) of ik vind het toch niet helemaal mijn ding, heb ik altijd nog iets met HBO om achter de hand te hebben!

   Verwijderen
 3. Heerlijke tag, ik heb hem pasgeleden zelf ook ingevuld! Haha wat schrijf je leuk trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tag! Wat heb je er mooie foto's bij geplaatst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag is dat zeg, ik denk dat ik 'm overneem, aangezien ik morgen na 3 jaar weer naar school ga :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuke tag! Ik heb de middelbare helaas niet zo leuk gevonden (jij weet ervan), had daar ook maar één echte vriendin waarmee ik nu nog steeds om ga en ze eigenlijk mijn beste vriendin is, volgens mij zijn we al bijna 9 jaar vriendinnen! :) Ik ben helemaal niet goed in rekenen... ergste vak wat er ooit bestaat, haha. Wat stom van die tree zeg, logisch dat je je schaamde! Mijn ergste blooper was dat ik iemand leuk vond uit mijn klas, ik wilde naar hem toe rennen (geen idee waarom), maar gleed volop uit op de grond in het technieklokaal toen ik om de tafel wilde lopen... hahaha, iedereen lachte me kei hard uit :') Dat is de enige blooper die ik me kan herinneren. Verder was de DTP opleiding de enige opleiding waar ik met plezier naar terug kijk. :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tag, zulke persoonlijke tags vind ik altijd het leukste om te lezen. Ik ben ook totaal niet dol op de rekenvakken, met name wiskunde is verschrikkelijk, brrr. Grieks vind ik ook niks, maar dat is weer iets heel anders. En ai, van de trap afvallen is nooit leuk, je wilt niet weten hoe vaak ik al in een vrolijke bui een trede over wou slaan en vervolgens struikelde, au. We hadden ook een keertje gym en toen gooide ik een basketbal zo hard tegen het plafond aan dat er een plank naar beneden viel, haha. Gelukkig stond daar niemand onder!

  BeantwoordenVerwijderen