17-09-14

FASHION | Roze jassen @ Lookbook

Ik moest even goed op zoek naar een nieuwe najaarstrend voor deze keer. Veel is me namelijk op straat niet opgevallen, dat kledingstukken heel vaak voorbijkomen, maar met algemene kennis kom je ook een eind! Toen ik een hele lange tijd terug een persbericht via de mail ontving van Primark, gevuld met allerlei roze coats, kwamen ook andere winkels met vooral lange, gekleurde jassen aanzetten. Nadat Priscilla pas een roze, lange jas kocht, gaf dat me inspiratie voor een nieuw lookbook artikel. Trendsetters die ik via deze modesite extra onder de loep neem, en stijlen van anderen vergelijk. Hoe combineren zij zo'n item en, ook belangrijk, hoe zorgen ze ervoor verschillende stijlen met elkaar "samensmelten"?

Source // lookbook.nu
Rebekah, een fashionblogger uit Hamburg, draagt hier een kortere, roze jas. De trend is vooral het dragen van lange jassen tot iets voor de knie, maar dat maakt het er niet minder leuk op. De witte combinatie is vergeleken met Lookbook niet heel origineel, ik zag deze outfit al een paar keer eerder voorbijkomen. Wel is het lekker fris, maar ze kan het hebben! Mooie poederroze hakken eronder en een bruine tas erbij. Classy!

Source // lookbook.nu
De volgende is een 24-jarige fashionblogger uit Australië. Malena's jas is in combinatie met verschillende kleuren denim - een lichtgewassen denim blouse plus een destroyed boyfriend jeans. Weer grappig om te zien dat zo'n lieflijke, roze jas, juist weer heel leuk kan staan in combinatie met stoerdere, casual items.

Source // lookbook.nu
Next up is Yayi, uit Peru. Haar baby-roze coat is gecombineerd met een zwarte, losse broek, met daarop een croptop. Je moet het figuur er voor hebben, maar met zo'n broek geeft het wel zo'n dure uitstraling - als je begrijpt wat ik bedoel. Het enige wat ik nog mis is paar opvallende (hang)oorbellen ofzo, aangezien de outfit niet heel opvallend is. Ik zou hier zelf nog wat mooie sieraden bij dragen.

Source // lookbook.nu
Ik vind deze jas zo ontzettend leuk! Komt mede doordat er een rits in verwerkt zit, wat het geheel allemaal wat taille geeft. En die leuke flappen aan de voorkant waardoor het er bij de meest simpele outfits al een extra boost kan geven! Ik vind de combinatie zwart-wit en de fellere, roze jas leuk met elkaar staan en de kleur staat deze Australische blogger heel goed!

Source // lookbook.nu
En last but not least, deel ik de outfit van Pauline, een 20-jarige Poolse. Zoals bij de allereerste outfit, die van Rebekah, is deze hele witte combinatie geliefd onder de lookbookers. Het is een beetje hetzelfde idee als de outfit die ik dus eerder in deze post liet zien. Deze jas is net iets langer, wat ook weer een ander effect heeft. Ook vind ik het leuk dat Pauline voor zwarte hakken en een zwart tasje is gegaan, is toch weer wat kleur afwisseling, zonder dat het afsteekt bij de rest.

Wat vind jij van deze trend?

9 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de roze kleding, maar die lange roze jassen met outfits met basic kleuren eronder zien er toch wel heel tof uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah deze roze jassen vind ik geweldig mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuke inspiratie! Ik had ooit een roze jas, alleen maakte hij me helaas erg bleek :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou heel erg van roze, maar zo een roze jas zou ik niet zo snel aantrekken, terwijl ik ze wel heel mooi vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze trend is me ook al heel erg opgevallen! Ik heb ook al andere pastelkleurtjes gezien en ik vind ze super! De roze jas is wel mijn favoriet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke trend! Die zacht roze kleur is echt mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk die pastelkleurige jassen! Best grappig, want onder herfstkleuren versta je meestal niet lichtroze of babyblauw! Ik vind de laatste look denk ik het leukst, wit staat er erg mooi bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk gecombineerd, vooral met wit vind ik het erg mooi staan! Al zou ik het zelf niet dragen. Ik vind een roze top of broek wel leuk, maar een roze jas is niets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind een roze jas heel leuk maar nooit meer dat ik er één draag, haha. Ik vind het wel een hele leuke trend! Heb zelf een roze jas gehad maar achteraf vond ik hem toch niet zo. Gelukkig kostte ie maar een tientje. Ik ben zelfs trouwens mijn eigen lichtroze kamer een beetje beu... over een paar maanden ga ik hem naar wit en lichtgrijs verven. :) Leuk artikel!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen