25-09-14

7 redenen waarom de herfst leuk is (of juist niet)

De één heeft een bloedhekel aan de herfst, de ander springt een gat in de lucht als ze de eerste blaadjes van de boom zien vallen en de ander boeit het geen ene flikker. Ik ben een soort mix tussen bloedhekel en dat laatste. Elk seizoen heeft immers zijn voor en nadelen (voor mij meer nadelen: denk aan koukleumen op de fiets 's ochtends, laat licht, heel vroeg donker, ijskoude vingers en daarna niet meer kunnen typen op je mobiel en enorme traanogen hebben). Nu het toch écht officieel herfst is moet ik mezelf ook nog eventjes klaarstomen voor de iets koudere en killere maanden, vanwaar ik ik, na een 4 daagse break, weer een nieuw artikel voor jullie heb waarin ik 7 redenen opnoem (7?! Ja 7, tot zover kwam ik) waarom de herfst leuk is (of juist niet).

Dear John-fangirl

Er gaat niets boven thuiskomen van school en na je huiswerk met een kop thee (vanaf nu kun je ook gewoon weer shameless chocomel drinken - met slagroom please) je bed in duiken, onder een dekentje en je favo serie kijken. In mijn geval kijk ik dan het liefst 10 keer achter elkaar Dear John (dit deed ik dus afgelopen dinsdag, het zal eens niet). Vergeet niet om je af en toe wat me-time te gunnen, constant aan je leer- en huiswerk zitten is ook niet goed.

Garderobe update

Er is ein-de-lijk weer een excuus om die superleuke laarsjes te kopen, nieuwe jas of die ene tas die je gezien hebt die je ook echt enorm nodig hebt voor de herfst, kuch. Ja hallo, ook in de herfst moeten de trends nagelopen worden!

Zo moeder, zo dochter

Over excuses en kleding gesproken, de dikke sjaals mogen weer uit de kast! Ik ben wat dat betreft echt een sjalenmens (is dat een woord?) en krijg nooit genoeg van die heerlijke, dikke wikkelsjaals - ze maken je outfit ook zo veel leuker! Gelukkig heb ik deze tik niet van mezelf, mijn moeder is net zo (en misschien nog wel erger). En niet te vergeten: ook de truien kan je weer vooraan in je kast hangen. Die dingen zijn echt ideaal als je het mij vraagt: ze zitten heerlijk warm en comfy - pérfect dus voor een lange schooldag.

Langer in bed blijven liggen (ik zeg: goeie deal) 

Zodra de klok weer wordt verzet naar de wintertijd, kunnen we die nacht ook weer een uurtje langer slapen, en dus een uur langer erover doen om onszelf uit bed te worstelen voordat we naar school moeten. Dat moet echt heerlijk voelen, ik kijk er nu al naar uit.

Buuuuurn baby burn

Light tha candles. Op mijn kamer mag ik geen kaarsen aansteken, maar ik gebruik daarvoor neppe LED kaarsjes - zien er vaak hartstikke echt uit tegenwoordig en staan in een kaarsenhouder ontzettend leuk. Beneden in de woonkamer is het wel heel gezellig als er wat kaarsjes branden, al helemaal als er een geurtje vanaf komt. En de open haard natuurlijk als het koud is buiten. 

Smaakexpert

Je kunt echt enorm veel nieuwe smaakjes op het gebied van thee proberen, als je een theedrinker bent tenminste (en als je niet verkouden bent). Zo ga je de ene dag voor een pittige, kruidige herfstthee, de andere dagen voor rooibos met honing, of gewoon een vertrouwde aardbei smaak - die doet het altijd goed.

#nosweat

Ik zweet toch best behoorlijk, af en toe zelfs door spijkerjasjes heen. En van die lelijke zweetvlekken vind ik niet bepaald heel sexy, dus draag ik deze kledingstukken ook veel te weinig. Als het wat kouder is buiten, kan ik zonder al te veel problemen gewoon een spijkerjasje of blousejes aantrekken zonder dat ik me er al heel snel onprettig in voel. Maar jongens, ook in de herfst is deodorant onmisbaar.

Wat vind jij een voordeel (of een enorm nadeel) aan de herfst?

9 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Heerlijk lijstje! Ik heb echt weer zin in de herfst! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superfijn lijstje, Dear John is zo'n leuke film!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat een super leuk lijstje! Ik ben het helemaal met je eens! Kaarsjes, sjaals, herfstcollecties! Super fijn! De regen is wel een minpunt helaas.. Maar mooi artikel! Ik krijg helemaal zin in het herfstachtige weer! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! Ik vind de herfst altijd wel leuk en gezellig. Stiekem ook omdat ik dan jarig ben;) Ik heb trouwens dezelfde warme sloffen als die jij hebt en ben ook dol op kaarsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk artikel! Ik vind de herfst altijd zo gezellig, behalve als het regent haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk lijstje! Ik ben juist een persoon die gek is op de herfst. Heb toevallig net een artikel ingepland op mijn blog met 'Things I love about fall'. Ik had afgelopen week mijn nieuwe trui aan naar school, super comfy!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke vrolijke post! Fijn dat je weer terug bent. Dear John vind ik echt helemaal niks maar Amanda Seyfried is wel mijn favoriete actrice, haha. Ik moet weer eens een keertje Mama Mia kijken, blijft leuk! Wat ik zo leuk vind aan de herfst? De bladeren vallen weer van de bomen waar je de leukste foto's van kunt maken, echte rode paddenstoelen fotograferen, regen, nieuwe herfstkleding kopen (eindelijk, eindelijk kan het nu echt haha) en de allernieuwste make-upjes komen weer uit voor de herfstseizoen en eigenlijk nog wel meer. Ik erger me niet zo aan de herfst, ik vind het juist leuk!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook al zo een zin in herfst! Warme chocomelk, mmm!

  BeantwoordenVerwijderen