18-08-14

MUA Eyeshadow Palette - Undressed

Ooit heb ik een review geschreven over de dupe van Urban Decay's Naked 2 palette, het MUA Undress Me Too palet. Toen werd dit Engelse merk nog niet verkocht in Nederland, dat pas sinds dit jaar in de schappen van een aantal geselecteerde Kruidvat filialen verkrijgbaar zijn. Priscilla nam vorig jaar een bezoekje aan de stad Londen en nam de Naked 2 dupe mee, omdat Undressed (die ik heel graag wilde) daar uitverkocht was. Toen MUA eindelijk in Nederland te krijgen was, heb ik me rot gezocht maar overal waar ik kwam, was geen MUA schrap en liep het alsmaar voorbij. Tótdat ik in Maastricht het palet eindelijk afrekende en mee naar huis kwam. Vandaag de review!


Zoals ik al vertelde is MUA een Engels merk en is sinds kort te koop bij Kruidvat. Wat me vooral opviel is dat je de MUA verkooppunten alleen ziet in enorme Kruidvat filialen, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik had net de pech dat geen enkel filiaal wat ook maar bij mij in de buurt zat het merk verkocht, en als ik dan in een bepaalde stad was, lag het buiten de stad of kon ik het niet gevonden krijgen. Je kan wel zeggen dat ik dus enorm blij was toen ik het palet eindelijk in mijn handen had.


Dit palette genaamd 'Undressed' is een kopie van het Naked palet van Urban Decay. Deze paletten liggen rond de €50 per stuk, maar het verschil mag er met een palette van €6 wel zijn. Het duurdere merk heeft meer pigment dan het goedkope merk (met name de matte kleuren), ze zijn zachter en de verpakking is ook heel anders. Maar ach, wat wil je? Dit palet kost je niet veel geld en je kunt er prima mee werken, en de oogschaduws zijn goed op te bouwen.

Zoals ik gewend ben van MUA is de verpakking heel simpel, maar ik vind dat er ook een heel groot verschil is in het Undress Me Too Palette, deze is namelijk wit en oogt veel goedkoper. Door het zwarte straalt het nog ietwat luxe uit. De oogschaduws zijn gevarieerd in 10 glanzende en 2 matte bruintinten.

v.l.n.r.: Puff, Rose Ash, Fawn, Gild

v.l.n.r.: Hazel, Lion, Bronze Ore, Burnished Brown

v.l.n.r.: Tawny, Henna, Fuel, Cool Grey

Wat mij als eerste opvalt is dat de onderste rij het meeste pigment heeft, en de matte kleuren opnieuw iets minder. Bij budgetmerken is vaak het geval dat matte tinten vaak minder gepigmenteerd zijn dan duurdere merken. Aangezien ik al bekend was met dit merk, was ik hier ook al vanuit gegaan. Ondanks dat kun je alle oogschaduws, inclusief de matte kleuren, prima opbouwen totdat deze wel goed in pigment zijn. Sommige kleuren zijn wat korrelig (zoals Henna, Fuel en Cool Grey) en deze geven dan ook het meeste fall-out onder de ogen. Al hebben de kleuren van Urban Decay er ook nog wel een handje van om veel onder je ogen te gaan vallen en ik dat redelijk slecht vind voor zo'n prijzig merk, reken ik daar MUA niet op af. 

Look met het MUA Undressed Palette

[Ik moet trouwens wel even mijn wenkbrauwen weer epileren, whoops!] Ik bracht Puff aan op het gehele ooglid, in de binnenste ooghoeken en onder het wenkbrauwbot. Vervolgens de kleur Fawn met een crease brush in de arcadeboog. Henna in de buitenste ooghoek, daaroverheen de blauwe grijstint Cool Grey. Onder mijn onderste wimperrand gebruikte ik dezelfde kleur als in de arcadeboog (Fawn).

Net zoals ik met de dupe van Naked 2 ben, ben ik net zo blij als met deze! Ik vind het ideaal om deze mee te nemen op reis, als je het bijvoorbeeld niet wil riskeren een duur palette mee op sjouw te nemen. En als je veel geld wil besparen, kun je ook prima voor MUA gaan. Oké, heel eerlijk, ook ik zie liever het originele palet als de 'neppe', maar het geld hou je hiermee lekker in je zak en dit palet is absoluut geen miskoop.

Het MUA Eyeshadow Palette in 'Undressed' is te koop bij geselecteerde Kruidvat-filialen en kost €5,99. Voor een specifiek overzicht waar het merk te koop is, vind je op de blog van Aranka een overzichtelijke lijst. Zijn jullie al bekend met het merk?

16 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Prachtige look heb je gemaakt. Ik heb het palette ook en ben er helemaal happy mee <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een prachtige palette! Echt mooie kleuren zitten erin! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem ook en ik ben er echt verliefd op! Je hebt er een fijne review over geschreven met prachtige en duidelijke foto's. Je ooglook is echt prachtig :) Wat raar dat je hem nergens kon krijgen dan behalve bij Maastricht... in het Kruidvat filiaal in Utrecht (Smaragdplein, bus 8) lag ie nog volop in de schappen alleen was het MUA Undress Me Too wel uitverkocht, haha. Gelukkig heb je hem nu!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel fijn review! En je hebt echt een hele mooie ooglook gemaakt! Ik heb ook al een paar keer naar de paletten staan kijken bij de kruidvat waar ik woon maar elke keer laat ik ze toch maar liggen omdat ik toch haast geen oogschaduw op doe, maar ik denk dat ik hem binnenkort toch maar ga halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig palette! Ziet er ontzettend mooi uit en het heeft ook nog eens een leuk prijsje. Fijn artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren allemaal, super goede pigmentatie ook! Mooie look heb je gemaakt. Ik heb 'm al een aantal keer zien liggen, maar twijfelde toch haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je hem eindelijk hebt kunnen scoren dat palette! Ik vind hem mooi, de swatches zijn erg mooi en duidelijk. Die bruin/goud kleurige zijn echt super mooi, en de look die je hebt gemaakt is ook super mooi. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt er echt een schitterende look mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie palette en een prachtige look!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het palette echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele mooie look heb je er mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is zo'n mooi palette, ben er nog steeds heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je look is geweldig mooi! Het palet vind ik ook geweldig, beste aankoop sinds een lange tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen