15-07-14

Persoonlijke update: vakantie, schoolspullen en blogadvies?

Persoonlijkere artikelen schrijf ik al vaker, maar een volledige en lange persoonlijke update is lang geleden geweest! Het leek me dan ook weer een goed moment om een paar dingen op een rijtje te zetten en deze te delen met jullie - onder andere over de vakantie, het kopen van schoolspullen (ja, nu al! Je kan niet vroeg genoeg beginnen) en ik heb een kleine vraag aan jullie, als het gaat om bloggen in de vakantie. Ik heb een keer een update geschreven waarin ik door middel van kopjes verschillende onderwerpen behandelde - wat een fijne manier was en dit keer weer toepas. Lees mee!


Vakantie 

Als het goed is blijf ik dit jaar voor het eerst thuis met de zomervakantie. Als je het mij vraagt vind ik dit heel jammer, want had het leuk gevonden om weer nieuwe vakantievrienden te maken op een camping en hier de hele vakantie mee op te trekken. En dat niet alleen, vergeet het maken van foto's (die ik vervolgens dan weer deel op mijn blog), nieuwe steden opzoeken en winkelen, en kleding en makeupjes uit een ander land mee naar huis nemen ook niet. Mocht het heel slecht weer worden gaan we misschien last-minute weg, anders gaan we een paar weekjes het land zelf verkennen door bijvoorbeeld een paar dagen naar de eilanden te gaan, en daar dingen te ondernemen. Zo willen we ook nog een keer naar Dierenpark Emmen en punteren in Giethoorn - wat ik op zich ook wel heel leuk vind. 

In de vakantie zelf, als we thuisblijven, ga ik proberen me niet te vervelen wanneer iedereen weg is. Met Priscilla, die als het goed is ook thuisblijft deze zomer, kan ik dus ook hopelijk leuke dingen gaan doen en ben ik volgende maand op mijn werk ook vaker ingeroosterd. Wat mij betreft geen straf als ik toch thuis zit, want zo verdien ik tenminste nog een extra zakcentje zodat ik nog leukere dingen kan doen. Rond het einde van augustus natuurlijk mijn verjaardag en mijn feestje voor als ik 16 word, waarschijnlijk veel logeren en misschien ook een paar keer met papa mee met de vrachtwagen. Mijn avonturen deel ik in ieder geval met jullie die ik ga beleven, haha! Blijven er nog meer van jullie thuis? 

Blog (+ layout)

Met de blog zelf gaat het goed! Op z'n gangetje. Al gaan de reacties op de artikelen wel achteruit, maar het is zomer en sommige delen van het land hebben allang vakantie. En een paar maanden geleden waren er een boel aan het knallen voor hun examens en toetsweken. Reden genoeg daarvoor dus! Ook zit ik te dubben of ik in de zomervakantie minder vaak artikelen ga plaatsen. Aangezien de meesten op vakantie zullen zijn, zullen de meesten mijn artikelen toch niet kunnen lezen. In dat opzicht vind ik het dan een beetje overdreven om nog om de dag te plaatsen: maar weinig zullen het lezen, terwijl ik er natuurlijk zoveel mogelijk tijd in probeer te stoppen en ik zelf uiteraard ook wil genieten van mijn 7-weken lange vrijheid. Vorig jaar ging ik dan wel op vakantie, maar toen had ik ook artikelen gepland om de 3 à 4 dagen. Ik vond dat dat goed ging eerlijk gezegd, dus ik ben ook benieuwd naar jullie advies. 

Over de blog gesproken; als ik dit woord hoor galmt meteen 'layout' door mijn hoofd. Ik ben van plan om in de vakantie misschien iets groots op te zetten, of in ieder geval iets te veranderen. Sowieso komt er een nieuwe header, wanneer weet ik nog niet. Hier gaat veel werk inzitten en moet nog wat inspiratie zoeken voor leuke ideeën, maar ik wil het een keer helemaal anders. Jullie zullen het vanzelf zien!

School

Ik had al verteld dat ik over was, maar ik kan het nu toch echt officieel zeggen: volgend jaar zit ik in Havo 5 en ga ik (hopelijk) een nieuwe fase van mijn leven afsluiten (dat klonk trouwens heel dramatisch, maar dat valt natuurlijk ook nog wel mee). Examens maken, diploma-uitreiking, gala, me inschrijven bij een vervolgopleiding.. Ik kan niet wachten en al helemaal niet om eindelijk met iets nieuws te beginnen, iets wat je zelf leuk vind/lijkt. Best raar hoor dat dit jaar het snelst is gegaan dan alle andere jaren. Sowieso over het algemeen. Vorig jaar ging al enorm hard, maar dit jaar voor mijn gevoel alleen maar sneller. Ik kan me de jaarwisseling nog als de dag van gisteren herinneren, terwijl we al over de helft zitten. Té bizar. 

Mijn boeken zijn inmiddels allemaal ingeleverd. Inclusief 0 euro boete! Afgelopen week ben ik ook al met Robin en mams naar de Hema en Action gaan om wat nieuwe schoolspullen te kopen. En ik hoor je al denken: "nu al?!" Haha. Robin gaat volgend jaar naar de eerste, dus hij staat natuurlijk te springen om als eerste nieuwe schoolspullen te kopen. En als we dan toch bezig zijn, kan ik net zo goed meegaan om nieuwe dingetjes te kopen, toch? Ik vind het overigens heel leuk om dat altijd uit te zoeken, al die nieuwe collecties en vrolijke dingetjes die er nog zo leeg uitzien. Nu zijn er tenminste nog leuke dingen, aan het eind van de vakantie is alles weg. Met agenda's kan ik overigens nooit wachten tot de eerste schooldag, op de dag dat ik 'm koop schrijf ik mijn naam en informatie er al in op de eerste pagina, omdat ik er dan helemaal verliefd op ben (en zodra de eerste 2 weken van school er weer op zitten, heb ik weer de neiging om dat ding te verbranden. U know the feels). In ieder geval, ik heb eigenlijk alleen nog een agenda nodig, maar dat komt dan wel. Eerst vakantie vieren! Vrijdag moet ik alleen nog mijn rapport ophalen en dan heb ik officieel zomervakantie. Yay!

Hebben jullie al vakantie en zijn jullie over naar het volgende jaar? Fijne vakantie! <33

16 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik moet vrijdag ook nog mijn rapport ophalen, heel onhandig want gisteren ben ik ook al naar school geweest voor mijn boeken en ik woon 15 km van school...
  Ik ga wel op vakantie dit jaar, naar LONDON & ITALIË !!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om een update te lezen. Geniet lekker van de vakantie ook al ga je niet weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, zal vast wel lukken denk ik!

   Verwijderen
 3. Leuk zo'n update weer! Ik ga misschien ook niet weg wat aan de ene kant wel jammer is maar er zijn vast genoeg dingen te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel :) Geniet lekker van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer dat je niet op vakantie gaat! En ik ben heel erg benieuwd naar de veranderingen van je blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik blijf ook thuis dit jaar! Best vervelend als iedereen wel op vakantie is, haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke update! Ik voel je helemaal dat bezoekers etc achteruit gaan! Ik heb dat ook, volgens mij heeft iedere blogger dat wel haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je moet lekker van je vakantie genieten en dat kan ook als je niet weggaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijne vakantie! En ik vind het niet erg als er minder artikelen online zullen komen. Ik de zomer kijk ik zelf ook minder op blogs en op vakantie kijk ik ook niet vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind jouw persoonlijke posts altijd zo leuk om te lezen, heerlijk uitgebreid, haha! Beetje gek uitgelegd, maar ik vind ze echt heel leuk! Wat jammer dat je niet op vakantie gaat maar aan de andere kant ook wel een keertje lekker, denk ik toch? Je kunt genoeg andere leuke dingen doen in de zomervakantie. Zo ga ik een avondje naar de Eemhof en zo nu en dan een avondje naar de bioscoop met vrienden. Ik ga nu heel veel om met een goede vriend van mij waar ik echt goed mee kan op schieten en daar ga ik ook vaak mee op pad en het is echt gezellig, haha! Je blog gaat vast weer mooi worden, ik vind hem nu ook heel leuk maar ik snap dat je totaal iets anders wilt! De header wordt vast heel mooi en als je hulp nodig hebt met iets, u can ask meee, haha maar dat weet je al! Ik ben klaar met studeren en ik heb mijn diploma op zak, ik ga denk ik eerst goed van de vrijheid genieten en ondertussen op zoek naar een leuke baan! Have a nice holiday, maar dat moet vast wel lukken!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awh lief, dankjewel! Vind het ook echt héérlijk om van me af te schrijven in zulk soort updates. Op zich is het lekker ja om een keertje in de vakantie thuis te blijven, stress ik gelukkig niet met het vooruit schrijven van artikelen. Jij ook een fijne vakantie Maris en succes met het zoeken naar een baan!

   Verwijderen
 11. Fijn dat je over bent, gefeliciteerd! Schoolspullen kopen vind ik ook zo leuk, haha! X

  BeantwoordenVerwijderen