21-07-14

Catrice All About Matt Plus foundation

Ik kreeg van mensen om mij heen regelmatig de vraag of ik een foundation kon aanraden die geschikt zijn voor haar huidtype, maar niet al te duur. Zonder dat ik 'm zelf ooit had uit geprobeerd, raadde ik ze altijd de Catrice All Matt (Plus) Foundations aan, omdat ik wist dat velen hem heel fijn vonden met een normale huid. Als ik ze daarna vroeg wat ze ervan vonden, waren ze laaiend enthousiast. Aangezien mijn huid in de zomer veranderd naar gemiddeld - een wat vettere T-zone en droge wangen -, vond ik het een goed moment om deze ook eens zelf uit te proberen en deze foundation een kans te geven. Is het wat?
Voor bijna €7 gooide ik dit product in mijn mandje. Er zijn 4 verschillende kleuren verkrijgbaar - 010 Light Beige, 020 Nude Beige, 030 Warm Beige en 040 Sun Beige. Nummer 010 is heel licht, maar ben van mening dat deze nog niet licht genoeg is voor mensen die écht een lichte huid hebben. Ik zit er een beetje tussenin, dus probeerde wat op mijn kaaklijn en nam uiteindelijk Nude Beige mee naar huis.

Deze All About Matt Plus Shine Control Makeup (een hele mond vol) belooft je gezicht de hele dag te matteren, de foundation is olie-vrij en moet een hoge houdbaarheid hebben op het gezicht. Ook hydrateert en egaliseren mag op het lijstje, en zorgt het product voor een satin-matt finish samen met licht-reflecterende pigmenten voor een "even complexion". Laten we dat maar eens even gaan testen!

INGREDIËNTEN:
AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, SODIUM CHLORIDE, TRIETHYLHEXANOIN, STEAROYL INULIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 80, ACRYLATES/C 12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, HYDRATED SILICA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, PEG-10 DIMETHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-8, ALUMINUM HYDROXIDE, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, HYDROGEN DIMETHICONE, TOCOPHEROL, PROPYLENE GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HEXYL CI


De foundation zit in een pompflacon en de flacon is van matglas. Dat matte maakt het in combinatie met de glimmende dop en letters heel chique en high-end-looking. Ik heb bij Catrice over het algemeen nooit het gevoel gehad dat iets goedkoop aanvoelde of eruit zag. Mijn complimenten naar Catrice én Essence trouwens de laatste tijd, er komen steeds leukere en betere producten in de schappen te liggen, die er ook nog eens mooi uitzien! (en dat voor heel weinig geld)

Ik heb ook een swatch gemaakt op de rug van mijn hand, zodat je de kleur goed kunt zien. De foundation is lekker romig, maar tegelijkertijd ook dun. Eigenlijk de substantie zoals ik gewend ben van Catrice, beetje vergelijkbaar met de andere foundations. Het product geeft een frisse geur, maar hij is niet te overheersend. Op je gezicht ruik je er overigens niets meer van.

In de collage, de linkse foto, zie je dat ik niets op mijn gezicht heb. Hier heb ik 's ochtends vroeg alleen wat dagcrème aangebracht. In de wisseling van de koude maanden naar de warme seizoenen krijg ik wat meer onzuiverheden, met name op de T-zone, deze wordt vetter. Ook mijn bultjes (Keratosis Pilaris) die ik al mijn hele leven op mijn armen, benen en gezicht heb, worden in de zomer meer, omdat de haargroei toeneemt door de warmte. Deze heb ik dan ook in de zomer in meerdere mate op mijn gezicht, maar gelukkig valt het het daar mee. Zodra mijn huid in de zomer weer gewend is aan de warmte, kan deze juist weer ontzettend egaal zijn.

Op de 2e foto in de collage draag ik alleen de foundation op mijn gezicht, ik draag hier verder nog geen poeder, concealer of overige makeup. Op de bovenstaande foto wel. Wat ik heb gemerkt is dat de foundation fijn en loyaal aanbrengt. Of je het met je handen of met een kwast doet, maakt verder niet uit qua dekking. Hij bedekt mijn roodheden, maar grote onzuiverheden zul je nog moeten bedekken met een concealer, mocht je een volledige dekking willen. Hij ziet er niet poederig uit, alleen geeft deze foundation geen gezonde gloed. Het is inderdaad waar dat deze mat is, maar ook niet velvet waardoor deze als een pannenkoek op je gezicht ligt.

Over het algemeen kan ik niet goed oordelen over de houdbaarheid op je gezicht, want al mijn foundations blijven nooit lang of perfect zitten als ik bijvoorbeeld een dag naar school ben geweest. Nu ik vakantie heb en eigenlijk de hele tijd thuis zit, is er niet heel veel reden om overdreven te zweten. Op de momenten toen ik thuis zat, zat de foundation er aan het eind van de dag goed op en is mijn gezicht niet gaan glimmen, ook niet op de T-zone. Nu had ik bij overdreven warme dagen (waar ik dus enorm zweette) wel het gevoel alsof vrijwel alles eraf was aan het einde van de dag. De houdbaarheid is dus een beetje een twijfelgevalletje, maar mocht je niet al te intensieve dingen ondernemen, blijft deze gewoon goed zitten (maar dat heb ik eigenlijk ook met al mijn andere foundations).

De Catrice All About Matt Plus Shine Control Makeup Foundation is verkrijgbaar bij Kruidvat en kost €6,59. De foundation is nog verkrijgbaar in 3 andere tinten. 

13 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik heb zelf ook al een paar keer gehad maar ik houd ervan om nieuwe foundations uit te proberen! Superfijne en duidelijke review. Je hebt weer mooie foto's gemaakt zeg, wauwie! Op dit moment is MUA matte foundation in shade 1 soft sand mijn favoriet!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's en de foundation staat je erg mooi en natuurlijk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze foundation is zo fijn, ik heb 'm ook! Bij mij houdt 'ie het helaas ook niet zo lang uit, maar dat heb ik met de meeste. Wat ik wel jammer vind is dat deze foundation een beetje gelig is, misschien was de lichtste kleur nog net iets beter geweest! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt inderdaad Anna, hij is vrij gelig maar op zich is het bij mij niet ontzettend storend, ook al heb ik een wat rozigere ondertoon. De lichtste kleur was voor mij juist weer veel te licht! ;)

   Verwijderen
 4. Het ziet er super goed uit, maar ik kan niet tegen de parfum die er in zit, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze ook maar bij mij valt die niet gelig uit. Ik vind hem heel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me opzich wel een fijne foundation! Hij ziet er ook echt mooi uit. Ik ben ook nog opzoek naar een nieuwe, die van de hema lijkt mij erg fijn. Maar deze ook, alleen ik denk dat ik dan zelf wel voor de lichtste kleur moet gaan. Ik zal er eens naar kijken. Hele fijne review Sharon, super! En de kwaliteit van de foto's is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heee, ik ga binnen kort naar Londen! Heb jij al citytrips gedaan (behalve Berlijn haha) en naar welke steden wil je heel graag toe? xo love je blog

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hm ook net gekocht en wilde je review nog even terug lezen, ik heb de 015 omdat de 020 nog net iets te donker was. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen