03-06-14

Mijn eerste visagieklusje: Esmee's look voor gala (makeup & hair)

Esmee vroeg mij of ik haar makeup wilde doen voor haar gala vorige week woensdag, waar ik natuurlijk niet lang over na hoefde te denken. Ik vond het zo leuk dat ze mij vroeg en ging na school met een tas vol naar haar toe. Ik wist van te voren nog niet echt wat ik ging doen, ik had geen proef bij Esmee gedaan en had te veel meegenomen, zodat ik altijd nog verschillende kanten op zou kunnen gaan. Ik koos uiteindelijk om een natuurlijke look met goud, die haar ogen eruit lieten springen en een donkerbruine kleur aan de buitenkanten, zodat er meer diepte in werd gecreëerd. Het leek me wel leuk om te laten zien welke producten ik allemaal heb gebruikt, want daar ben ik zelf ook altijd heel benieuwd naar!


Esmee gaf zelf al aan dat het voor haar niet te donker hoefde, dus daar heb ik me ook op aangepast. Ik ben daar zelf ook niet van, maar je moet toch je oogschaduw ietsjes harder aanzetten, zodat het niet weg gaat vallen op de foto's. En de kunst is om véééél te blenden.

Ik begon als eerst met de ogen, zodat ik later fall-out kon wegwerken. Ik liet Esmee de oogschaduwbasis zelf uitsmeren op haar oogleden, waarna ik daarna een witte basis aanbracht. Esmee vond de kleuren uit mijn Naked 2 palet heel mooi, dus gebruikte ik de meeste kleuren hieruit. Ik bracht als eerst de kleur Foxy met een blending brush over haar hele ooglid tot wenkbrauwbot aan, zodat de kleuren goed met elkaar kunnen blenden. De kleur Tease in de arcadeboog en daarover nog een oogschaduw van KIKO in de kleur 235, die ik ook aanzette in de crease (over de kleur tease heen). Snakebite in de buitenste ooghoeken en nam ik mee naar de crease, Half Baked in het midden van Es' oogleden en MAC Naked Lunch op 1/3 en de binnenste ooghoeken. Tot slot bracht ik Bootycall aan in de binnenste ooghoeken, iets onder het oog en onder het wenkbrauwbot. Als finishing touch Snakebite onder het oog, een kleine wing met eyeliner en een paar lagen mascara.

Ogen

 • Essence I ♥ Stage Eyeshadow Base
 • NYX Jumbo Eyepencil 'Milk'
 • Urban Decay Naked 2 (Foxy, Tease, Half Baked, Snakebite, Bootycall)
 • KIKO Infinity Eyeshadow 235
 • MAC Frost Eyeshadow 'Naked Lunch'
 • Essence Liquid Ink eyeliner
 • Essence Eyeliner Pen Extra Longlasting
 • Catrice mascara (van Esmee zelf)
 • Maybelline Great Lash mascara
Met de basis maakte ik haar gezicht egaal met een 'fotovriendelijke' foundation, nadat ik haar gezicht had voorzien van een laagje primer. Ik had expres donkere kleuren uit mijn stash meegenomen, omdat ze zelfbruiner had gebruikt. Met een vloeibare concealer zette ik driehoekjes onder haar ogen om het iets op te lichten (de à la Kim Kardashian methode), een streep op haar neus, kin en voorhoofd. Net zoals haar foundation blende ik de concealer uit met mijn Primark beautyblender. Onzuiverheden die niet helemaal waren bedekt camoufleerde ik met een dekkende, creamy concealer. Ik zette haar wenkbrauwen iets aan met een lichte, bruine kleur - sette deze met een wenkbrauwgel en liet haar basis makeup goed intrekken. Ik ging in de tussentijd haar eyeliner zetten en mascara. Nadat ik klaar was voorzag ik haar gezicht met een laagje poeder - met de nadruk op de T-zone. Daarna gebruikte ik de fixing spray voor haar gezicht.


Basis 

 • Catrice Prime & Fine Smooting Refiner
 • Catrice Photofinish foundation (020)  + klein pompje van L'Oreal True Match
 • Maybelline Pure Cover Mineral Concealer (01, alleen aangebracht onder de ogen, neus, voorhoofd en kin)
 • Catrice Camouflage Cream (010, aangebracht op onzuiverheden/pigmentaties)
 • Wenkbrauwkitje van Catrice, ik gebruikte de lichtste kleur voor Esmee's wenkbrauwen
 • Essence Lash & Brow Gel
 • MAC Fix+ Setting Spray
 • Bourjois Healthy Balance Powder 
Ik wilde Es' wangen mooi aanzetten met bronzer, want ik vind dat een van mijn favo onderdelen om te doen. Bij anderen lukt het aanzetten vaak veel beter, en het is zo mooi! Daarna mixte ik 3 kleuren uit mijn nieuwe blush palet met elkaar, maar alsnog was de blush te koel. Ik gebruikte Esmee's dagelijkse blush (beetje Sleek Rose Gold kleur) op haar jukbeenderen en bracht een prachtige highlighter aan op het puntje van haar neus, voorhoofd, kin, cupidoboog en jukbeenderen. Voor haar lippen gebruikte ik mijn Fan Fare lipstick van MAC en dat deed ik met een lip-penseel. Haar lippen hebben weinig pigment en geen duidelijke liplijn, dus dat was nog wel even een klusje.

Wangen en lippen

 • P2 Sunshine Finish Bronzing Powder (030 Bali Heat)
 • BH Cosmetics Glamourous Blush Palette (ik mixte hiervan 3 kleuren met elkaar)
 • HEMA Blusher (van Esmee zelf)
 • Catrice Prime And Fine Highlighting Powder (010)
 • MAC Cream Sheen Lipstick 'Fan Fare'
Voor Esmee's haar had haar moeder al een stuk gedaan, ik heb de knot verder afgewerkt. Es wilde een nonchalante knot met krullen, ingevlochten aan één kant. De vlecht had haar moeder alvast gedaan voordat ik met haar makeup begon, uiteindelijk heeft ze 'm nog een keer opnieuw gevlochten (wat stress opleverde). Het haar wat in een schuine staart zat heb ik met een elastiekje in een knot gezet, de rest dat eruit hing om de knot heen gedraaid en vastgezet met heel veel schuifspeldjes. De kleine plukjes die uitstaken krulden we met een krultang en ook de voorste plukken bij haar gezicht. Finishing off with a lot of hairspray en je bent klaar - een hele makkelijke up-do wat er ontzettend mooi en classy uitzag!
Wat vinden jullie van de look en hoe was dat van jullie, als je gala hebt gehad? :)


13 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wauw zowel haar make-up als haar kapsel zien er onwijs goed uit ! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de make-up look echt prachtig geworden sharon! Erg mooi en toch niet té heavy! En dat jij bij andere eyeliner op kan doen, ik kan dat echt altijd alleen maar bij mezelf want bij andere maak ik het gauw te dik haha. Het haar zit trouwens ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk geworden meid! Fijn dat ze zelf al aangaf dat het niet té moest worden. Als ik de visagie verzorg voor mensen die nooit veel make-up dragen, 'waarschuw' ik ze altijd even dat ik best een totale look wil neerzetten, maar dat het dan waarschijnlijk niet meer bij hun pas of dat ze het uiteindelijk toch too much vinden. Slim dat jullie daar an hebben gedacht. Het is erg mooi geworden hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heee Esmee :) Wat mooi opgemaakt! Pretty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw echt heel mooi! Ik vind haar make-up prachtig gedaan en haar haar zit prachtig. Heel mooi gedaan, ook leuke foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie look! En wat gaaf dat ze vroeg of jij haar look wou maken, ik vind hem erg mooi gelukt. Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de look alvast geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen