21-06-14

Hoe ik mijn Instagram-foto's bewerk

Sinds dat ik mijn Instagram heb omgegooid naar een feed met roze tintjes, vind ik het steeds lastiger om iets te plaatsen op Instagram. Ik ben kritisch (maar zo ben ik altijd) - als de ene foto nu niet meer in mijn feed past, gaat 'ie eruit. Vaak zijn de foto's die ik plaats te geel als ik 'm dan tussen alle andere foto's zie, anderen weer te donker. Bij mij is het nooit goed genoeg denk ik, haha! Anyways, ik kreeg een aantal vragen op mijn blog met de vraag of ik mijn apps en instellingen wilde delen, en zo mijn Instagram foto's bewerk. Alle apps die ik in dit artikel noem, zijn tevens allemaal gratis. 


Eigenlijk gebruik ik weinig apps voor het bewerken van mijn Instagram foto's. Over het algemeen gebruik ik altijd Instagram zelf - sinds de laatste update (you go insta!) kan je nu ook de belichtingen en contrasten via de app aanpassen! In de meeste gevallen verander ik de belichting in Instagram (omdat ik zo licht mogelijke foto's wil zet ik de belichting dan ook heel hoog), contrasten en gebruik ik altijd het filter 'Valencia'. Heel fijn dankzij de nieuwe update is dat je nu ook de intensiteit van het filter zelf kan aanpassen, want soms geeft 'ie op lichte foto's een veel te geel effect.

De app VSCO Cam gebruikte ik voordat je de belichtingen in Instagram kon aanpassen, maar gebruik deze app ook voor de zwart-wit effecten, of voor mooie vintage tintjes. Ook heb je een bepaalde functie waarin je de schaduwen een kleur kunt geven (paars, rood, oranje, geel, groen, blauw), wat een heel leuk en extra effect geeft aan je foto. Over het algemeen gebruik ik hiervoor altijd de paarse tint, maar dit hangt ook wel een beetje af van de foto zelf. Soms gebruik ik ook de app Litely (op aanraden van Vita), hier kan je de foto's een boost geven qua ophelderen en levendiger maken. Soms gebruik ik de app Vintique - vind alleen de effecten niet zo mooi en passen niet goed bij mijn Instagram feed. Als ik tekst of een layer moet toevoegen gebruik ik Picsart, maar moet eerlijk zeggen dat ik die nog nooit heb geopend op mijn iPhone. Oeps!

Het is bij mij dus een kwestie van heel uit proberen, kijken of het leuk is en uiteindelijk snel uit mijn feed wissen als het uiteindelijk niet mooi bij elkaar staat, haha! Ik weet dat er een boel mensen zijn die perfect feeds helemaal niet leuk vinden en het zelfs mooier vinden om allerlei verschillende, random foto's bij elkaar te zien, maar ik vind dit wel ontzettend mooi. Ik ben tot lange na niet tevreden, maar krijg van velen wel hele leuke reacties als we het hebben over Instagram. En op zich is het nog een hele opgave, ik maak nog veel meer foto's dan dat ik deel, maar die gebruik ik niet omdat ze niet mooi passen. Wat is het leven soms toch ontzettend moeilijk hè.. :')

Welke apps gebruiken jullie om je foto's te editen, en hebben jullie aanraders voor mij?

5 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Superleuk artikel! Hier was ik ook heel benieuwd naar. Ik vind de nieuwe update van Instagram ook onwijs fijn, je kan er eindelijk meer mee! Ik gebruik zelf met liefde LINE Camera en dan de filter "Romance". Als ik de foto dan naar Instagram stuur gebruik ik ook nog eens "Valencia" voor een romantisch effect. LINE Camera is echt heel fijn in gebruik, echt een aanrader. Het is ook de enige app die op mijn mobiel past (lang leve Samung Galaxy Young... ik moet snel een iPhone hebben haha). Ik vind je feed echt heel mooi en inspirerend! Ik heb precies hetzelfde als ik een foto niet mooi bij mijn feed vindt passen gaat ie direct van Instagram af, haha.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je feed is inderdaad zo mooi en inspirerend! Zulke mooie lichte foto's, wauw. Het ligt er een beetje aan hoe ik mijn foto's bewerk, want soms komen ze van mijn computer, en zijn ze daar al bewerkt. Ik wil het liefst scherpe foto's op instagram hebben, dus meestal maak ik ze dan met mijn Canon, haha. De camera van mijn telefoon is namelijk echt crap, neem nooit een LG... Maar goed, leuk artikel! De apps kende ik al, en een paar heb ik ook. Vooral Picsart vind ik heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel! Herken me helemaal in het feit dat je feed 'goed' moet zijn en alle foto's bij elkaar moeten passen. Heb ik precies het zelfde en soms best frustrerend! Ik gebruik zelf VSCO cam en a beautiful mess om soms teksten/randen toe te voegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk en handig artikel! Ik gebruik zelf graag Picsart, en dit is ook meteen de enige app die ik voor Instagram gebruik. En ik wist helemaal niet dat Instagram heeft ge-update, heb dit dus net meteen even gedaan haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik inderdaad ook weinig apps, héél soms picsart. Maar vooral instagram zelf, ik vind van die lichte foto's ook zo mooi! Je instagram is echt leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen