19-06-14

FASHION | Kimono's @ Lookbook

Eens in de maand doe ik dit soort Lookbook-artikelen, waar ik het over de momentele trends heb. Deze lookbookers waren ons al voor en laten ons inspireren met deze kledingstukken, delen hun stijl en laten zien hoe zij deze trend combineren voor verschillende gelegenheden. Voor de zomer zijn de kimono's helemaal hot: oorspronkelijk ontstaan van de originele Japanse kimono's, maar dan nu in een draagbare variant. Ik vind ze persoonlijk ontzettend leuk en fleurig, iets wat wel bij mij past! Ik heb weer een aantal outfits uitgekozen die mij aanspraken en die ga ik vandaag weer met jullie behandelen. Let's go!


Source // lookbook.nu
Ashley, een lookbooker uit Engeland (Londen) maar nu een woonplaats heeft in Los Angeles, combineerde haar kimono zo leuk, dat dit wel mijn ultieme favoriet moest worden. Heel simpel maar het vestje maakt de twist - een highwaisted short in een wit hemdje, met daarover heen een fleurige kimono en Jeffery Campbell laarsjes. Gotta love it!

Source // lookbook.nu
Alexandra is 26e jarige fashionblogger uit Spanje en combineerde haar trendy item in met een matching shirt. De kleur komt mooi terug in de kimono en de witte Zara' shorts laten de rest van de outfit rustig. Met deze kleuren gaat de aandacht naar het kledingstuk zelf, in plaats van de rest - door middel van het kleurgebruik! Alle kleuren matchen perfect met elkaar en ogen neutraal.

Source // lookbook.nu
Dit keer een langere kimono! Deze outfit is afkomstig van Aileen Belmonte, een 24-jarige student en blogger, wonend in de Filipijnen. Het is geen outfit wat ik snel zou uitzoeken en aan zal trekken, maar dat komt meer omdat ik de kimono zelf niet zo ontzettend mooi vind. Puur eigen smaak natuurlijk, want ik vind de rest van haar outfit wel iets wat ik zonder twijfel zou dragen.

Source // lookbook.nu
Daisy komt uit Duitsland (dit keer een iemand uit ons buurtland!) en ik vind haar kimono zo leuk! Ik weet niet, het heeft iets met al die franjes. Wel uitkijken dat het niet weer een slons ding wordt, maar ik vind dat Daisy het item supergoed en classy draagt. De zwarte top met de statement necklace vind ik een echt puntje op i, komt ook mooi terug met de rest van haar outfit.

Source // lookbook.nu
Was het je al opgevallen dat bovenstaande lookbookers allemaal een (highwaisted) short droegen? Het was wat meer werk om te zoeken naar een outfit met een lange broek - op de een of andere manier vinden lookbookers en bloggers het toch leuker om deze met shorts te combineren. Ergens snap ik het, het is immers een trend voor deze aankomende zomer! Alex uit Montréal (Canada) draagt hier een kimono van de Primark, wat mij heel erg verbaasde. Want ik vind hem heel tof, en Primark kost geen drol, of course. :)

Mijn eigen mening over de trend

Ik vind de trend zelf ontzettend tof en ik denk dat ik er uiteindelijk ook in mee ga, want ik houd wel van nieuwe dingen uitproberen. Het is wel even wennen, want ik twijfel altijd een beetje als iets niet mooi aansluit. Met kimono's zul je geen mooie aansluitingen hebben (aangezien het wijdvallende kledingstukken zijn), maar zoals ik al aangaf, zou ik de kimono op de eerste foto zo aantrekken. Dat is echt wat voor mij!

Zou jij zelf ook een kimono dragen en welke outfit was jouw favoriet?

9 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik vind dit zo'n leuke trend! Ik heb nu twee kimono's al :)
  Duidelijk een fan

  Liefs
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de eerste outfit heel leuk! Ik houd wel van simpel en dan 1 item dat er echt uitspringt! Ik heb er zelf nog geen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke inspiratie foto's. Hierdoor word ik er weer aan herinnert hoe leuk ik Kimono's bij anderen vind staan. Helaas heb ik er zelf geen een, maar dat komt misschien nog wel in de toekomst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn stuk voor stuk allemaal leuke outfits, maar de 2e is mijn favoriet! En ik was al heel lang op zoek naar een leuke kimono, maar elke keer was het printje het net niet of zat 'ie niet mooi. Maar uiteindelijk heb ik afgelopen week een hele leuke gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd van deze trend. Grappig dat ik al een jaar een kimono van de Primark in de kast heb hangen en hem nooit heb gedragen en het nu opeens weer een dikke trend is, haha. Ik trek hem nu ook echt vaker uit de kast want het is echt een fijn kledingstuk! Ik vind de eerste outfit het tofste en de laatste kimono vind ik heel erg leuk. Tof dat ie ook van de Primark komt! Als ik weer bij de Primark ben ga ik zeker kimono's inslaan. :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. kan je weer een keer reviews doen want dat is zo leuk! bijvoorbeeld van droogshampoo en olies lijkt me super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De laatste tijd schrijf ik niet zo veel reviews meer, omdat ik ze zelf niet zo leuk meer vind om te schrijven en ik merk dat deze ook helemaal niet vaak worden bekeken dan mijn andere artikelen die ik schrijf. Maar zodra ik iets heb wat ik graag wil delen (dat heb ik de afgelopen tijd helemaal niet gehad) doe ik dat natuurlijk, daar ga ik aan denken! :)

   Verwijderen