09-06-14

Burgers' Zoo

Gisteren brachten Louise, Vita en ik een bezoekje in de dierentuin van Arnhem! Ondanks dat we iets later aankwamen dan gepland, hebben we een super gezellige dag gehad met z'n allen en dieren gespot. Heel lang zijn we er niet gebleven (3 uurtjes misschien?), maar zijn toch overal langs geweest. In Burgers' Zoo hebben ze verschillende thema's en klimaten nagemaakt (zoals de bush, woestijn en oceaan), maar is toch vrij klein - soms nog een beetje een doolhof en je bent het park zo doorgelopen. In de bush was het enorm warm en klammig, kon je je een weg banen door het water en tussen de planten lopen. Soort van dora the explorer, maar dan anders ;-). Ik nam mijn spiegelreflex mee en schoot een paar foto's, die ik vandaag met jullie deel!

We zijn eerst met de trein naar Arnhem gegaan (nadat we Starbucks hadden gehaald natuurlijk, nom!) en vanuit het Centraal Station ongeveer 20 minuten met de bus, die voor de dierentuin stopt. Is prima te doen eigenlijk, zolang je de 9292 app maar bij je houdt. We hebben lekker gelunched met een broodje in het restaurantje en liepen daarna het park verder rond.

Mijn favoriete gedeelte was het aquarium, het ocean gedeelte. Het is heel leuk opgebouwd, je komt binnen en ziet wat je boven water ziet. Daarna loop je als het ware naar beneden, waardoor je steeds dieper de zee in loopt. Hoe dieper je komt, des te meer apartere vissen je tegenkomt. Ook wordt de omgeving waarin je loopt steeds donkerder en is er ook een soort tunnel, met overal om je heen glas. Pijlstaartroggen en andere grote vissen komen boven en naast je voorbij zwemmen, alsof je zelf onderwater loopt. Zo cool! In de bovenstaande collage maakte ik 3 foto's door een raampje met zeewier en NEMO-visjes, persoonlijk de mooiste foto's die ik van de hele dag heb gemaakt. :)

Rond een uur of half 4 besloten we maar de bus terug te nemen naar het station, want we hielden het weer voor gezien. Ik vind het een leuke dierentuin, leuke terrasjes en lekker eten. Er staat zelfs een Ola Swirl stand, wat ik natúúrlijk niet kon weerstaan. Ik heb een onwijs gezellige dag gehad met Viet en Loes en vandaag is Louise dan ook jarig, wat ook de reden was dat we voor haar verjaardag naar de dierentuin gingen. Happy birthday lieve Loes, I love you! ♥♥♥

Hebben jullie Burgers' Zoo ooit wel eens bezocht?

13 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wat een prachtige plaatjes heb je gemaakt! Ik ben nog nooit in Burgers Zoo geweest, maar het ziet er ontzettend leuk uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, die foto's van het zeewier zijn zo mooi! Ik ben laatst een keer in Burgers' Zoo geweest, heel leuk. Ze hebben inderdaad veel thema's, dat vind ik wel gaaf. Vroeger was ik al gek op dierentuinen, en nu nog steeds. Maandag ben ik in Artis geweest, maar dat was voor school, en dat was alleen maar gehaast, wat wel jammer was. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super mooie foto's heb je gemaakt. Ik wil ook nog wel een keer naar burgers zoo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's, erg mooi effect ook! Burger's Zoo is echt een leuke dierentuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een onwijs mooie foto's! Heel erg leuk. De dierentuin blijft altijd leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. erg leuke foto's en vooral die laatste is heel mooi! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, je hebt weer prachtige foto's gemaakt. Zo te zien had je een gezellige dag met mooi weer! Volgens mij ben ik weleens in Burgers' Zoo geweest toen ik heel klein was vroeger, haha. Weet er zelf niet zoveel meer van! Nu heb ik ook weer zin in een Starbucks, hihi! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Klopt, het was heel gezellig en we hadden prachtig weer, we hebben geluk gehad! Als we gisteren waren geweest, konden we schuilen voor de regen.

   Verwijderen
 8. Leuke foto's heb je gemaakt! Ik ben lang geleden ook in die dierentuin gewees, maar daar weet ik niet meer zoveel van. Maar waar zijn de fotootjes van de diertjes? Hahaha! Ik vind deze foto's heel leuk en leuk dat je ze met ons deelt :)

  BeantwoordenVerwijderen