24-05-14

TAG: Been there, done that

Ik ben gek op reizen en naast dat ik met mijn ouders soms op vakantie ga, is mijn vader ook vrachtwagenchauffeur en ben ik vaak met hem mee geweest naar andere landen. Af en toe schrijf ik een (korte) blogpost over mijn korte reisje of deel ik de foto's die ik onderweg heb gemaakt, maar ik ging vanaf klein meisje al mee, waarvan die foto's natuurlijk nooit gedeeld zijn (of foto's van mijn vorige vakanties die ik nooit heb laten zien aan jullie). Deze tag is verzonnen door Alyssa en is helemaal in het thema van reizen en vakantie.


Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Dankzij mijn vader landen als België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden, Denemarken, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg (en natuurlijk Nederland, maar die tel ik eigenlijk niet mee). Landen in Europa waar ik ben geweest op vakantie (behalve Frankrijk, Duitsland etc. meegeteld, want die heb ik hierboven al genoemd) zijn Turkije, Mallorca en Kroatië.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Amerika (plekken zoals LV, LA en NY), Monte Carlo, Griekenland en Australië.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Ik ben wel van de zonvakanties, met tussendoor een paar dagen cultuur opsnuiven. Af en toe het plaatselijke dorpje/stadje in, rondrijden en de natuur bekijken, monumenten bezoeken, maar de andere dagen gewoon volop van de zon genieten. Ons gezin is sowieso niet heel avontuurlijk aangelegd, alleen vind ik het juist leuk om typische dingen te zien van een land en er foto's van te schieten.


Gardameer, Italië

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Vorig jaar, toen mijn ouders de vakantie gingen boeken, wilde ik heel erg graag terug naar Millau. Daar waren we het jaar daarvoor geweest en ik had het daar erg naar mijn zin, het was een hele leuke camping en had een ontzettend leuke vriendengroep waar ik alles mee deed. De omgeving daar is ook echt zó mooi!

Laat je allerleukste vakantiefoto zien
Ik heb niet echt één specifieke foto die ik het allerleukst vind: maar op de een of andere manier trekt deze foto me heel erg aan. Deze nam ik op vakantie vorig jaar, ik heb echt heimwee naar de 2 campings waar we de afgelopen twee jaar naartoe zijn geweest. Ik heb er zulke leuke mensen ontmoet en de tijd ging er dan ook supersnel voorbij. Deze foto vond ik zo bijzonder omdat het een mooi beeld geeft van de huizen in Zuid-Frankrijk - bergen, áltijd met rode bloembakken voor het huis en huizen van steen. <3

Argentat, Frankrijk 

Ben je al eens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nee, helaas niet! Zou het overigens wel heel leuk vinden. ;-)

Met wie ga je meestal op reis? 
Met mijn ouders en broertje. Mijn opa en oma zijn een paar keer meegegaan op vakantie, en zijn we ook nog 2 keer met Priscilla en haar ouders naar Turkije geweest.

Met wie zou je wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Eigenlijk zou ik het heel leuk vinden om met vriendinnen naar een land te reizen - met Vita, Louise, Esmee.. Het maakt me eigenlijk niet uit met wie, als het maar met een (groep) vriendinnen is!


Millau, Frankrijk (uitzicht tijdens het parasailen)

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Als eerst: héél veel eten. Ik ben echt niet van plan om mezelf in leven te houden door vissen uit de zee te gaan vangen, kokosnoten en bananen door de jungle te gaan vinden etc. In dat opzicht voel ik me daar te goed voor, haha. En ik zou kleding meenemen (al zul je die weinig nodig hebben) en een persoon, zodat je er ook niet alleen zit. 

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar? 
Ja, ik ben een paar keer op Nederlandse campings geweest - een paar dagen met mijn ouders, maar dat is echt jaren geleden, en een keertje met mijn opa en oma. Met mijn ouders heel kort in Aalten (maar wat was het daar verschrikkelijk zeg) en op een camping in de streek waar ik woon, en met mijn opa en oma een keer op camping 'De Molenhof' in Overijssel. En ik heb natuurlijk ook een paar keer in een huisje op vakantieparken zoals Landal en Centerparcs verbleven. 

Ga je liever naar een attractiepark of een dierentuin? 
Door deze vraag hebben Viet, Loes en ik besloten dat we de dag voor Loes' verjaardag naar Burgers Zoo gaan in Arnhem. Ik kies dus voor dierentuin, ook al vind ik pretparken ook heel leuk (al verkies ik alleen dierentuinen als het mooi weer is, pretparken ook trouwens). 

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Sowieso een zonvakantie. Ik ben nog nooit op skivakantie geweest, maar ik weet van mezelf dat het gewoon niks voor mij is. Ook al hoor ik van velen dat het ontzettend de moeite waard is: ik hou absoluut niet van de kou en sta eerder te springen als we de zon gaan opzoeken. Sowieso denk ik hierin precies hetzelfde als mijn ouders als het gaat om vakanties, zij kiezen altijd voor zon.


Ik (links) en Priscilla (rechts) in Side, Turkije 

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
In Millau (2012) overwon ik één van mijn angsten door te gaan parasailen. En wat was dat gaaf joh, ik zou het zo weer doen! Het uitzicht was echt onbeschrijfelijk. Of toen ik voor de eerste keer met Priscilla's gezin naar Turkije ging - we hadden allebei dezelfde bikini, waren even groot en waren beiden blond. Van de achterkant konden onze ouders ons niet uit elkaar houden, haha! (leuk feitje: ik vroeg net aan Loes wie wie was op de bovenstaande foto.. Ze dacht dat ik de rechter was, maar dat was Priscil!)

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Toen ik heel klein was ging ik al naar campings in Frankrijk. We verbleven in een stacaravan, hoger gelegen dan de rest van de camping en om naar beneden te lopen, lag er een lang grindpad die redelijk stijl naar beneden liep. Ik liep uit vreugde op mijn sandaaltjes iets te snel naar beneden, waardoor ik beide knieën, teennagels en ellebogen kapot had. Ik kan me nog wel herinneren dat de overbuurvrouw het kwam ontsmetten met een spuitbus, wat óntzettend veel pijn deed.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Waarschijnlijk gaan we niet op vakantie dit jaar, maar we hebben verder niets uitgesloten. We wachten het af of het mooi weer wordt van de zomer, het kan zo zijn dat we alsnog weggaan. Ik hoop het in ieder geval wel, want ik wil echt weer nieuwe vrienden maken, in de zon liggen en plekken van een ander land zien.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Landen zoals Roemenië, Wit-Rusland hoeven voor mij niet zo nodig. Ik zeg niet dat ik er nooit heen zou gaan (want dat kan maar zo kunnen), maar het lijken me geen mooie landen om te bezoeken voor wat ik beschouw als vakantie.


Welke landen op de wereld heb jij allemaal al bezocht?

21 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wat super leuk om te lezen! Ik hou echt heel erg van reizen! Hele leuke tag, en super mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een leuke zomerse tag! Ik ga hem zeker bewaren en misschien zelf ook wel een keertje posten. Ik ben gek op reizen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk om te lezen! Je bent echt in heeeel veel landen geweest, zo gaaf! Ik ben naar Frankrijk, België, Duitsland, Engeland, Denemarken en Thailand (3x familie) :) geweest. Ik heb echt het gevoel dat ik iets vergeet.. Verder wil ik echt nog naar Amerika, China/Japan, Griekenland, Turkije en een eiland in de atlantische Oceaan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk om te lezen! Ik krijg er helemaal een vakantiegevoel van en ik heb zooveel zin om weer op vakantie te gaan (:
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een onwijs leuke tag! De foto's zijn echt onwijs mooi. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne tag! Ik krijg er zin door om op reis te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tag, en mooie foto's! Je bent trouwens ook echt al naar heel veel landen geweest zeg, ik kom niet verder dan de standaart vakantie landen zoals frankrijk, turkije en spanje haha. En ik ben ook een keer gaan paraseilen in turkije, en dan boven de zee. Dat vond ik echt zo ontzettend gaaf om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's en wat ben jij in veel landen geweest! Ik ben in Engeland, Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland geweest. En toen ik 0 was (pas geboren) ben ik in Amerika geweest: New York, San Francisko en meer van die bekende steden geweest. De tante die daar woonde is trouwens pas overleden :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat sneu over je tante en ook dat ze zo ver van je vandaan woont en waarschijnlijk geen afscheid van haar hebt kunnen nemen. Heel veel sterkte Inge! :(

   Verwijderen
 9. Ik had het artikel vanmorgen gelezen en wat is deze tag leuk zeg! Zitten ook echt mooie foto's tussen, heel leuk om te zien en ik ben super jaloers dat je al naar zoveel landen bent geweest, ik wil oook! Wat tof dat je hebt geparasaild, zeg! Zou ik ook graag willen doen, alleen om de kick. Hopelijk kan ik later lang reizen naar verschillende landen, maar vooral naar Noorwegen! ♥ Wat grappig dat jij en je vriendin dezelfde bikini aan hadden en jullie net tweelingzusjes waren. Ik heb de landen Noorwegen (dikke liefde), Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken en Spanje bezocht (en vast nog wel meer die ik vergeten ben). Noorwegen is mijn favoriet en qua ski-gebied Oostenrijk. Wat ik zelf nog heel graag wil doen is skiën in de zomer in Noorwegen, haha! Dat lijkt me zoo tof! Ik denk dat ik de tag binnenkort ook op mijn blog doe, als je dat natuurlijk goed vind!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk mag je deze TAG overnemen, daar is 'ie voor! :)

   Verwijderen
 10. Wat een leuke tag! Ik heb 'em nog niet eerder ergens voorbij zien komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuke tag ! Echt handig dat je vader vrachtwagenchauffeur is haha dan kom je tenminste nog eens ergens! En dat parasailen lijkt me echt súper tof! Ahh heb echt zin in de zomer ook al weet ik nog niet of ik wel op vakantie ga of niet haha <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke tag, super leuk ingevuld en prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hey leuke tag! alleen 1 dingetje.. je zegt ''Buiten Europa op vakantie landen als Turkije, Mallorca en Kroatië'' maar dat is ook gewoon Europa hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps! Dat is inderdaad gewoon Europa. Bedankt voor de feedback, ik ga het meteen even wijzigen.

   Verwijderen
 14. leuke tag meid ziet er goed uit, ik ben in zwitserland, belgie, oostenrijk en italie geweest xx

  BeantwoordenVerwijderen