14-05-14

FASHION | Maxi skirts @ Lookbook

Ik ben gek op trends - maar er zijn er ook genoeg die soms niet helemaal mijn ding zijn. Vaak heb ik ook gewoon de inspiratie nodig om te zien hoe anderen mensen het combineren, voordat ik het zelf zou gaan dragen. Onlangs maakte ik kennis met de maxi skirt, een kledingstuk wat ik nog nooit eerder had aangetrokken. Ik voel me er nog steeds heel ongemakkelijk in, maar al jullie lieve en leuke reacties op het artikel maakte me toch wat zekerder. Ik weet wel dat ik deze alleen in de zomer ga dragen, al heb ik opnieuw hele leuke lookbookers gevonden die hun maxi skirt-combi met ons delen. Is voor mij ook gunstig, ik was een beetje ten einde raad hoe ik mijn lange rok zou kunnen dragen met items die ik al heb in mijn eigen, vertrouwde kledingkast.


Source // lookbook.nu
Deze maxi-skirt is door lookbooker Morgan uit Australië eigenlijk vrij simpel gecombineerd. Ik vind de kleur van de rok ontzettend mooi en staat heel mooi samen met zwart. Voor een zomers en wat frisser effect zou je in plaats van zwart een wit t-shirt kunnen dragen. De details heeft Morgan afgewerkt met een lange ketting, een bruine riem en een pols vol armbanden, die matchen met haar shirt.

Source // lookbook.nu
Ik ben gek op de stijl van Daniela en ik kwam haar zo vaak tegen op Lookbook! Elke foto die ik tegenkwam was mijn smaak en uit haar combinaties haal ik het meeste inspiratie. Zij is al bij heel veel delen van mijn Lookbook-inspiratie artikelen voorbij gekomen, dus dat geeft wel aan dat dat by far mijn favoriete lookbooker is. Daniela heeft trouwens ook een blog, nanysklozet.com. Daniela combineert haar felle skirt met wedges en een basic tanktop.

Source // lookbook.nu
Sirma, 28 jaar oud en wonend in Bulgarije combineert haar gekleurde, groene maxi skirt met een witte blouse. Eigenlijk op dezelfde manier hoe ik mijn skirt combineerde voor de foto van het artikel (Eindhoven shoppings). Om het af te maken draagt ze een statement ketting en een luipaard geprint tasje.

Source // lookbook.nu
En guess what, Daniela! Ik heb een outfit gevonden waarin een zwarte maxi-skirt te zien is, de meeste lookbookers droegen rokken in een felle of opvallende kleur, zoals je al kon zien (en ik heb dus sinds kort een zwarte rok). Daniela heeft een wijdvallend shirtje in haar rok gestopt aan de voorkant, wat een leuk effect geeft. Je moet wel uitkijken dat het niet een flobber boeltje gaat worden, wat je denk ik met deze outfit snel krijgt - omdat alles zo luchtig is/valt.

Source // lookbook.nu
En we eindigen dit artikel opnieuw met de stijl van de Amerikaanse Daniela: deze outfit vind ik zo ontzettend tof! De kleur rok is ook echt mijn ding, heel leuk voor in de zomer waardoor je er bruiner uit komt te zien. Ze draagt een muscle tee (persoonlijk vind ik dat een leuke trend!) en daarop een grove ketting.
Welke outfit was jullie persoonlijke favoriet?

13 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ik vind deze foto's echt prachtig. Betwijfel het alleen of het mij wel zou staan. Die tweede en laatste zijn mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke en mooie inspiratie foto's. Ik vind de maxi rok echt een heel gaaf item, maar ik denk niet dat het bij mij zal staan. Misschien moet ik het toch eens proberen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tip om even bij de Primark te kijken, ik heb 'm voor een tientje gekocht om ook te proberen of het me stond. Wilde niet meteen €25 uitgeven aan een lange rok waarvan ik niet wist of het me zou staan. (al ben ik nog steeds van mening dat ik mezelf er maar gek in vind, maar misschien moet ik me daar ook maar een keer bij neergeleggen)

   Verwijderen
 3. Mooie foto's! Ik ben zelf best kort, dus zo'n maxi skirt staat mij waarschijnlijk niet, maar ik vind het wel heel leuk om er naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een maxi skirt laat je juist langer lijken, dus in dat opzicht is het wel gunstig! Al kan je wel als nadeel hebben dat de rok op de grond hangt, ook niet heel prettig.

   Verwijderen
 4. Wat een leuke outfits allemaal. Ik vind vooral de outfit van Sirma het mooist want wauw, die kleur van haar maxi skirt is echt geweldig! En ze heeft het zo 'classy' gecombineerd met de witte blouse en die accesoires. Ik ben echt verliefd op die outfit! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze trend vind ik echt superleuk! Zelf heb ik ook een maxi skirt, of nou ja, een jurk eigenlijk. Inspiratie qua combineren is wel altijd handig, dus thanks! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel en wat een mooie foto's! Ik vind het prachtig bij anderen, maar bij mezelf zie ik het niet echt voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. maxi skirts zijn zo leuk! En wat een heerlijke inspiratie, echt onwijs handig. :)

  BeantwoordenVerwijderen