20-03-14

Sharon in Berlijn (dag 3+4): Travel Diary

De derde en vierde dag hier in Berlijn zijn al voorbij en morgen gaan we alweer naar huis! Gisteren zijn we, na het ontbijt, lopend naar een Joods museum gegaan waar we een rondleiding en informatie hebben gekregen. Ik begon me misselijk te voelen en nam toen we terug waren in het hostel een asperine. We hadden een uur om te lunchen, maar Louise en ik waren samen op onze kamer gebleven en daar knapte ik gelukkig van op.
Rond een uur of 2/kwart voor 2 vertrokken we met de metro naar Sachsenhausen. En ik was al zo moe. Mijn voeten zijn echt dood na 3 dagen - we hebben al zo veel gelopen! We kregen daar een rondleiding en informatie. Ik vond het niet zo heel erg heftig om heel eerlijk te zijn, meer indrukwekkend en interessant te zien. Om half 9 hadden de 2 docenten waarmee we waren tafels gereserveerd in een Italiaans restaurant en trakteerden ons op een pizza/pasta. Helaas voelde Loes zich niet zo lekker en besloten we samen in het hostel te blijven.De volgende dag, vandaag dus, begonnen we de dag met een 2,5 uur durende fietstocht door Berlijn. We maakten stops bij het andere en langere deel van de Berlijnse muur en het was ontzettend lekker weer. We dronken wat langs het water, fietsen over die bekende brug en bezochten een park met Russische monumeten. Ook reden we over een oud vliegveld. Toen we weer terugkwamen op Alexanderplatz zouden we de TV-Tower ingaan, alleen er was een wachttijd van twee duur - dus kregen we vanaf toen al een uur eerder vrij om te gaan shoppen.Ik heb in Alexanderplatz dan ook goed geshopt met Loes. Ik kocht een supermooie lipstick bij MAC, kocht weer makeupjes bij de Douglas en DM. Dit winkelcentrum was echt geweldig voor mij, alle makeupwinkels bij elkaar en ben dan ook goed geslaagd. En ja, ik ga een shoplog opnemen als ik thuis ben! ;-)Vanavond gaan loes en ik nog even wat eten en naar de supermarkt om nog wat dingen te halen voor in de trein morgen. Ik heb het heel erg leuk gehad, maar ben ook ontzettend blij dat we morgen weer naar huis gegaan. Ik mis mijn eigen bedje, laptopje waarop ik mijn artikelen op tik en mijn spiegelreflex. Oh, en ook een beetje mijn ouders en familie hoor, hihi. 

Hierbij stopt dan ook mijn verslag in Berlijn.. Morgen zit ik weer op weg naar huis dus veel spannends is er niet over te vertellen. De wifi doet af en toe erg vervelend maar de artikelen plaatsen op Lovely Photography is in ieder geval gelukt. Missie geslaagd. 

10 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Vakanties in de stad zijn zo vermoeiend he? Ik ben vorig jaar in new york, londen en parijs geweest dus ik weet precies hoe je voeten eraan toe zijn haha! Leuke foto's, jammer dat je morgen weer weggaat daar! Lijkt me best een leuke stad, Berlijn, op de musea na dan haha! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's heb je gemaakt. Berlijn lijkt me zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's, ik ben heel benieuwd naar wat je gekocht hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Zo te horen heb je het echt leuk gehad, jammer van dat misselijke gevoel, maar gelukkig ging dat snel over. Zo'n reisje lijkt me inderdaad heel vermoeiend, maar leuk! Ik ben heel benieuwd naar je aankoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk weer om te lezen zeg. Wel jammer dat Loes en jij je beide een keer niet lekker hebben gevoeld, maar gelukkig niks ernstigs. Ik vond al die dingen in Berlijn ook niet eng of iets, juist heel interessant inderdaad. Ik denk dat er qua vormgeving in dit artikel trouwens wel wat mis is gegaan.. Maar dat zie je vanzelf als je terug bent. :) Ik ben heeel erg benieuwd wat je hebt gekocht. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, de Wi-Fi werkte niet echt mee bij het publiceren van de artikelen dus de foto's van de donderdag in Berlijn zijn weggevallen. Ik heb ze er nu weer tussen gezet ;-)

   Verwijderen
 6. ooeeeh super leuk! Ik vind dat je echt ontzettende mooie foto's gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer een geweldig verslag om te lezen. Superleuk om ook dingen terug te zien waar ik ben geweest met school. Ik vond Sachsenhausen erg interessant, ik kreeg er wel een kippenvel gevoel erbij, het idee alleen al, ieh. Als ik had geweten dat er bij Alexanderplatz een DM zat was ik daar ook gaan winkelen, haha. Misschien ben ik er wel in geweest maar weet ik dat niet meer, haha. Ahh, ik wil zo ontzettend graag nog een keer terug naar Berlijn! Hopelijk deze zomer misschien als het lukt maar ik ga daar niet vanuit. Berlijn staat in ieder geval weer hoog op mijn travelwishlist!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt me geweldig om daar een keer te kijken! Ik hoop dat je het naar je zin hebt gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen