19-03-14

Sharon in Berlijn (dag 1+2): Travel Diary

Hee lovelies! Eergisteren ben ik met beiden voeten geland op de Duitse bodem en hebben we op de eerste dag al wat activiteiten gedaan. Als eerst die ontzettend lange treinreis van Amersfoort naar Berlijn, pfff.. Het duurde 6 uur en ik was de reis na 2 uur alweer zat, maar we hebben het overleefd. Nadat we in ons hostel kwamen kregen we de kamerindeling (ik lig met 9 meiden en we delen 1 badkamer, noooo!!), wat overigens best gezellig is met z'n allen. Met 3 andere kamergenootjes en Louise hebben we lekker gegeten bij een soort westers tentje. We namen allemaal een cheeseburger, frietjes en daarbij een cola. En dit voor €6! Het was er erg klein, maar wel gezellig. We zijn nog even een supermarkt ingelopen om wat Duitse sfeer te proefen en zijn daarna weer teruggelopen. Het hostel is trouwens niet echt een succes vind ik, maar de bedden liggen lekker - dus dat scheelt een hoop.

's Avonds om een uur of 7 gingen we met de hele groep een rondwandeling maken door Berlijn. Het was zooooo mooi! We namen eerst de metro naar de Franzöisische Strasse (geen idee hoe je het schrijft en ook die ringel-s kan ik nergens vinden in het iPhone toetsenbord) en zijn daarna langs de Brandenburger Tor gelopen. Toen we doorliepen langs de Rijkstag, het parlements gebouw. We zijn er ook ingegaan en we zijn helemaal naar boven in de koepel gelopen. Met als resultaat het uitzicht over Berlijn met allemaal lichtjes. Superromantisch en werkelijk prachtig. <3Gisteren hebben we bij de Primark geshopt, bij KIKO en de DM! 's Middags hebben we een stadswandeling gemaakt door Berlijn - langs Checkpoint Charlie, de Berlijnse muur en het Joodse monument en 's avonds zijn we naar de film "12 years as a slave" geweest. Niet om aan te raden trouwens, heel heftig.. Ik heb trouwens echt geen idee hoe de artikelen en de foto's in het artikel eruit komen te zien, want ik typ dit via mijn iPhone en de bloggerapp. Ik ga jullie morgen of overmorgen weer op de hoogte waar ik me zowel bevind! Tot nu toe is Berlijn een onwijs mooie stad. :)

14 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ziet er leuk uit! Berlijn is een heerlijke stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Benieuwd naar je aankoopjes van de Primark & kiko! Veel plezier nog in Berlijn! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel erg leuk om te lezen, ik wil nu weer terug naar Berlijn, haha! Joodse museum zijn we ook geweest, vond het best interessant, helaas niet in de Rijkstag. Het artikel ziet er goed uit ondanks je het via de iPhone hebt getikt, hihi. Beter trouwens dat je met de trein ging, wij moesten met de bus toen, dat is helemaal hel, haha. Liever dan de trein! :) Tof dat je hebt geshopt bij de Primark, KIKO en DM. Toen wij er waren was de Primark nog in aanbouw, haha! Leuk verslag, nu wil ik nog meer graag terug naar Berlijn, haha!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's! Die burgers zien er mjammie uit! Het monument lijkt me ontzettend indrukwekkend, oef! Ik ben heel benieuwd naar al je aankoopjes. KIKO is echt een leuke winkel met leuke, mooie spulletjes! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Berlijn ziet er heel erg mooi uit! En zo'n heel hamburger menu voor maar 6 euro lijkt mij heerlijk. Ik ben erg benieuwd naar je aankoopjes.
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om foto's uit Berlijn te zien, daardoor mis ik het echt. Zat toevallig van de week mijn foto;s te kijken vanuit Berlijn. Ik vind het artikel er mooi uit zien. Zo leuk dat je het doet via je telefoon. Wat hebben jullie goedkoop kunnen eten zeg, heel nice. Ah ik ben zo jaloers, ik wil ook shoppen bij Kiko!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah, super leuk! Ik zou ook nog wel een keertje maar Berlijn willen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, ik wil er echter wel ontzettend graag eens heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga over een maandje naar Berlijn met basketbal! Het ziet er echt super gaaf uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke foto's, heel veeeeel plezier! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Onwijs leuke foto's Sharon! Leuk dat je ons zo op de hoogte houdt, nog veel plezier daar! Het ziet er allemaal heel leuk uit :) Heel leuk om te zien dit. Nog veel plezier in Berlijn meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, yeah... I love Berlin :) Hope, you had much fun!

  All the best.
  Nicole von
  www.lipsticksandpics.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen