01-03-14

Real Techniques Sam's Picks kwastenset ♥

Als make-up lover zie je al gauw de nieuwste trends voorbijkomen. Zo zijn de Real Techniques kwasten - ontwikkeld door de Pixiwoo zusjes op YouTube - al een tijdje op de markt te vinden. Iedereen is gek en lovend over deze kwasten en kunnen niet meer zonder. Op het BFF event was webshop Alice & Jo aanwezig en zij verkochten o.a. dit merk, dus ik moest en zou iets meenemen. Ik wilde dolgraag al een keer RT-kwasten, omdat ze kwalitatief zo ontzettend goed zijn en ik ze natúúrlijk met eigen ogen moest proberen. En dat deed ik: ik kwam met deze 6-delige kwastenset thuis!


In de kwastenset genaamd Sam's Picks zit een v.l.n.r een Multi Task Brush, geschikt voor het aanbrengen van poeder, blush en/of bronzer. Daarnaast de Setting Brush, om kleine of specifieke plekjes te setten, de Buffing Brush om foundation of poeder aan te brengen, de Pointed Foundation Brush is ook bedoeld voor foundation, de Essential Crease Brush om kleur in je crease aan te brengen en de Fine Liner Brush voor liquid en/of geleyeliner. Een set met gezichts- en oogkwasten, ook handig voor beginners!

De multi-task brush is niet zo heel groot, maar heeft wel heel veel haren die dicht op elkaar staan. Ik vind deze voor een poederkwast persoonlijk te smal/klein, maar wel het perfecte formaat voor blush en/of bronzer. Ik denk dat dit komt door de stevigheid van de kwast, hij gaat lekker over je gezicht heen maar te stevig om echt over je gezicht heen te 'zwiepen'.

De setting brush is een bol-uitlopende kwast, fluffy en ook hier staan de haren dicht op elkaar. Om mijn concealer te fixeren gebruik ik deze kwast en daar werkt hij enorm fijn voor. Of om mijn oogleden af te poederen, want die zijn ook heel vaak vettig. Vooral als ik wil dat mijn eyeliner langer mooi blijft en niet wil dat het gaat stempelen. Ook gebruik ik deze kwast zo nu en doen voor mijn highlighter, deze kan het product plaatselijk aanbrengen - bij highlighter is dat ontzettend handig!

De buffing brush gebruik ik voor het aanbrengen van mijn (vloeibare) foundation. Op de achterkant van de verpakking staat dat de kwast bedoeld is voor minerale foundations en poeders, maar ik bracht mijn foundation voorheen ook altijd met de Zoeva bufferkwast aan. Deze RT-versie is nog iets steviger en is een slag kleiner in vergelijking met de Zoeva bufferkwast, waardoor je veel preciezer kan aanbrengen (en geeft dus een dekkender, maar nog steeds natuurlijk effect). Deze kwast is mijn favoriet uit de hele set!

Dan hebben we nog de pointed foundation brush, deze kwasten gebruik ik nooit om mijn foundation mee aan te brengen omdat ik het effect van een buffer veel mooier en natuurlijker vind. Deze vind ik voor foundation eerlijk gezegd ook een beetje te klein, dus deze gebruik ik het liefst voor mijn concealer - onder mijn ogen of op kleine plekjes bijvoorbeeld. Het voordeel is dat het product niet compleet in de kwast trekt, dus je behaalt nog steeds een optimale dekking. Evenals creamproducten als vloeibare concealers werkt deze kwast geweldig.

De essential blending brush is klein, maar fijn! (woordgrapje, u know) Ik gebruik deze kwast om een kleur in mijn crease aan te brengen, deze kwast past precies in je arcadeboog. Perfect formaatje dus. Omdat het zo'n smal gevormde kwast is, kan je hier ook makkelijk kleuren aanbrengen op de buitenste ooghoeken (3/3 van het ooglid). Deze kwast is exclusief in deze Sam's Picks set, dus kun je niet los kopen.

Tot slot de fine liner brush, ik gebruik dit soort kwasten eigenlijk niet omdat ik geen geleyeliners gebruik. Mijn liquid-liners koop ik eigenlijk al waar zo'n kwastje aan vastzit, maar deze is lekker stevig en kan gel eyeliner op de waterlijn heel strak en soepel aanbrengen, denk ik. Hij is lekker puntig (er staken wat haren uit maar dat komt omdat de kwasten heel moeilijk uit de verpakking gingen) en precies, het puntje is ook ongeveer gelijk aan de dikte van je waterlijn.

Mijn eindoordeel? I'M IN LOVE!!! Ik snap helemaal waarom iedereen er zo'n fan van is. Vooral de buffer liet mijn hart sneller slaan en brengt mijn foundation echt prachtig aan. Alle kwasten voelen lekker zacht, tegelijkertijd ontzettend stevig en dat vind ik persoonlijk fijn. De kwasten gaan lekker over je gezicht heen (met uitzondering van de multi task brush, als je die als poederkwast gebruikt in ieder geval), zien er mooi uit en kwalitatief ook erg goed. Ik heb ze nu al ruim 2 weken in huis en ze zijn nog steeds zoals ze in het begin waren. Ik ben van plan veel meer van Real Techniques aan te schaffen, want de kwaliteit-prijsverhouding vind ik echt top, ondanks dat ik ze in het begin ook een beetje duur vond en ik al véél te veel heb. Ik kocht deze set op het BFF Event bij Alice & Jo voor €34,95. Deze set is oorspronkelijk een Limited Edition, maar omdat deze set zo goed verkoopt vullen ze steeds weer bij. Ik raad ze in ieder geval iedereen aan!
Hebben jullie wel eens kwasten van RT geprobeerd?

10 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Prachtige set Sharon' ik zag hem ook al in je video! De buffing brush en crease brush lijken me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! echt een hele mooie set, ik twijfelde of ik hem wilde kopen, maar heb nu spijt dat ik het niet gedaan heb.
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een leuke review, Sharon! Ik heb mijn core collection set voor morgen staan, haha. Ik vond deze set ook echt prachtig, maar de core collection was wat meer budget voor mij en heb ik voor die gekozen. Ik ben ook gek op de buffing brush en bij mij zit er dan de detailer brush er bij en daar ben ik echt waanzinnig verliefd op haha. Superfijne review, ook duidelijk met de close-up foto's erbij van de kwasten! Snap heel goed dat je in love bent haha, ik ben dat zelf ook met mijn core collection set!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er echt heel mooi uit! En ze lijken me heel fijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf wil ik ook nog een aantal gezichtskwasten van Real Techniques aanschaffen, het lijken me ontzettend fijne exemplaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie set! Ik wil ook nog heel graag dit soort kwasten, ze zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. RT kwasten zijn zo fijn! mooie set heb je <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige set! Ik ga zelf de Core collection aanschaffen van Real Techniques :)

  BeantwoordenVerwijderen