17-03-14

On my way to.. BERLIN!

Als je dit artikel leest ben ik waarschijnlijk al een tijdje wakker en check ik mijn koffer voor de zoveelste keer na.. Over een uur vertrek ik namelijk met de trein naar Duitsland! Ik heb er uit mijn excitement al vaak genoeg over geschreven - ik ga namelijk 5 dagen met school op excursie naar Berlijn! Louise en ik gaan allebei hierheen en ik heb al van onwijs veel mensen gehoord dat het een prachtige stad is, dus dat moet ik dan maar geloven. We gaan onder andere naar een concentratiekamp in Sachsenhausen, we gaan een fietstocht maken langs de Berlijnse muur, uiteten, hotspots bezoeken en natuurlijk: SHOPPEN! Elke middag en avond mogen we op eigen gelegenheid gaan eten en we verblijven in een Hostel, het Metropol.

Ik stap over een uur (8:00) op de trein naar Utrecht met de groep en ik ben samen met Louise. Vanuit Utrecht stappen we over op de Intercity naar Amersfoort, waar we vanaf daar de internationale trein nemen naar Berlijn. De reis met de trein duurt vrij lang (vanuit Amersfoort naar Berlijn al 6 uur), de verwachting is is dat we om 5 uur kunnen inchecken in ons hostel. Ook is in Berlijn alles supergoedkoop, het blijkt dat je daar een complete maaltijd kunt krijgen voor minder dan €10. Goede deal al zeg ik het zelf! Ook is het in de buurt waar onwijs veel eettentjes zitten, dus dat komt helemaal goed met Sharonnetje. I loooooove lekker eten!! :)

Als het goed is is er Wi-Fi in het hostel en hoop dan ook dat deze oké is (anders verplaats ik me wel naar de gratis verbinding bij de McDonalds). Ik heb namelijk geen artikelen ingepland voor de tijd dat ik weg ben van maandag tot vrijdag, omdat ik jullie elke dag/om de dag via mijn Blogger-app op de hoogte wil houden, als het lukt dan. Heb ik altijd al willen doen (dan lijk ik een beetje op zo'n reisreporter, hehe). Mijn foto's ga ik dan ook maken met mijn iPhone, en zo kan ik ze ook makkelijk delen met jullie. Via Instagram, Twitter en andere social media ga ik jullie natuurlijk ook op de hoogte houden, want een korte tweet/foto instagrammen is zo gedaan. Ik heb er onwijs veel zin in - "Berlin, Berlin, wir gehen nach Berlin!" (Oh en trouwens, in de laatste foto van mijn koffer heb ik de skyline van Berlijn erin ge-photoshopt. Vond het wel een heel speciaal effect geven!)

Zijn jullie ooit in Berlijn geweest en welke winkels etc. raad je me echt aan om te bezoeken?

11 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wat gaaf dat je naar Berlijn gaat met school, ik ben er nog nooit geweest. Maar heel veel plezier! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik ben zelf nog nooit in Berlijn geweest, dus ik weet niet echt wat je kan doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen zegt dat Berlijn echt geweldig is (Niet alleen door het shoppen ) Ben er zelf nog nooit geweest.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onwijs veel plezier in Berlijn, het gaat vast leuk worden zo te horen en lekker veel shoppen, ze hebben o.a. een Primark! Ik ben zelf in Berlijn geweest met school alleen hebben wij helaas bij het hotel gezeten met degene die ik was terwijl ik graag de stad wilde zien. Ik wil dus ontzettend graag terug, haha.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had twee jaar geleden ook de keus om naar Berlijn op excursie te gaan, maar aangezien al mijn vriendinnen naar Frankrijk gingen, ben ik daar naartoe geweest. Berlijn lijkt me echt prachtig, ik snap helemaal dat je er zo ontzettend veel zin in hebt. Heel veel plezier en ik ben ontzettend benieuwd naar alle foto's, verhalen en misschien nog wat hotspot's en tips -ik ben van plan mijn vriend een weekendje Berlijn cadeau te doen sssst- Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt super tof dat je naar Berlijn gaat, ik heb het er heel erg leuk gehad. Je hebt er inderdaad erg veel leuke eet tentjes, maar ik vond het niet bijzonder goedkoop. Of ik heb gewoon niet goed genoeg gezocht. ;) Wat leuk dat je ons op de hoogte wilt houden, ben benieuwd hoe dat verloopt hihi. Wel tof inderdaad. HAHA eerst dacht ik dat die skyline gewoon op de top zat, maar later zag ik pas dat het door heel de afbeelding loopt, faal.. Wel leuk gedaan! Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, wat gaaf! Berlijn is echt een hele leuke stad. Veel plezier! :)

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel plezier! Berlijn is echt supertof.
  Hoop dat je meer geluk hebt bij de treinreis dan ik. Ik deed er twee keer zo lang over: ongeveer 7 uur vertraging haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben wel naar plekken net over de grens geweest, maar nog nooit in Berlijn! Ik ben destijds met school naar London geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een super leuk blog heb je!! En die tas vind ik ook super gaaf!! Waar heb je die gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen