15-02-14

TAG | All about hair

Ik ben dol op haar! Ik werk elke zaterdag in een kapsalon en heb 2 jaar geleden met kerst een kapperskop gekregen. Na mijn HAVO, als dat me lukt, wil ik een kappersopleiding gaan doen. Deze info wisten jullie vast allemaal al wel, maar ik vind het heel leuk om bij anderen hun haar te doen, vlechten te maken en te frunniken. Net zoals ik dol ben op iemand opmaken en experimenteren met make-up. Omdat mijn liefde voor haar (en euh nee, niet doordenken!) soms een beetje wegvalt op mijn blog, doe ik vandaag de 'All About Hair TAG' voor jullie!

Hoe zou jij je haar omschrijven?
Dik, blond met bruine plukjes (veel mensen denken dat ik highlights heb laten zetten, maar dat is van mezelf), stijl én krullend. Jep, mijn haar kon niet kiezen toen ik haar op mijn hoofd begon te krijgen.

Wat is je favoriete haarproduct?
De Dove Split Ends Rescue, het serum. Deze verdeel ik in mijn punten voor verzorging, maar ook om het gezond en minder gespleten te laten ogen. Sinds kort gebruik ik ook weer een nieuwe conditioner: de Andrélon Oil & Care versie. Zo fijn, I love Argan olie!

Welk kapsel vind jij het mooist bij jezelf? 
Deze vind ik nog best lastig, maar ik denk dat ik voor los ga. Dat draag ik toch eigenlijk het meeste, maar dat was op de basisschool echt compleet andersom (ik vond los haar toen verschrikkelijk lelijk).

Welke haarstijl heb je nog nooit bij jezelf geprobeerd? 
Een mooi, opgestoken kapsel. Of een net knotje, iets wat ik met mijn superdikke haar ook niet normaal kan, haha! 

Wat is jouw go to-kapsel?
Gewoon los. Maar ik draag ook heel vaak een klemmetje in mijn haar, waar ik trouwens de laatste tijd een beetje vanaf begin te wijken. De voorste plukken gooi ik naar achter en zet ik vast in het midden, achter op mijn hoofd. Weg met die altijd oh-zo-irritante plukjes die voor je gezicht hangen. 

Wat vind je belangrijker: gezond haar of lang haar? 
Gezond haar natuurlijk! Je kan wel heel lang haar hebben, maar laten we eerlijk zijn - zolang je haar niet gezond is, ziet het er ook niet gezond uit. Met andere woorden: niet gezond, is lelijk. 

Wat is je slechtste haargewoonte?
Na het douchen, met nat haar, mijn haar kammen. En dan ook echt raggen, want vaak heb ik na het douchen redelijk wat klitten. Het enige moment waarop ik mijn haar kam is wanneer mijn haar nat is: ook niet in de ochtend als het droog is. Anders wordt het serieus een vogelnest (ik maak geen grapjes). Ik weet heus wel dat het slecht is omdat het je haar beschadigt, maar het is daarbij wel het énige moment wanneer het überhaupt kan met mijn haar. Anders behoud ik het vogelnestje, nog steeds klitten en een ongelukkige Sharon. Don't want that

Favoriete haartool?
Een krul- en/of stijltang. Ik ben nog steeds met een stijltang aan het oefenen hoe ik mooie krullen kan maken, en wil er eigenlijk, heel eigenwijs, geen hulp van YouTube bij hebben. Ten eerste: ik wil het zelf ontdekken en kijken hoe het moet. Ten tweede: als ik het kijk, is het vaak frustrerender als ik het bij mezelf ga proberen omdat het je niet lukt - terwijl het op video juist heel makkelijk leek.

Hoelang ben je 's ochtends met je haar bezig? 
Heel eerlijk? Ik sta op, kijk in de spiegel, haal mijn handen er een keertje doorheen, doe er als het heel pluizig zit nog een beetje serum in.. Maar that's it. Mijn haar heeft in dat opzicht helemaal niet veel werk nodig. Zou je trouwens niet zeggen, voor iemand die toch een paar sterke krullen heeft. Gelukkig heb ik ook heel veel steile plukken in mijn haar, dus ik heb van allebei wat. Qua verzorging en werk is dat eigenlijk perfect.

Staart of knot? 
Lastig! De laatste tijd draag ik nu iets vaker een staart (lees: blijft beter zitten bij mij dan een knotje die binnen no time weer uitzakt), en daar heb ik superleuke reacties op gekregen van iedereen. Ik vond het zelf heel lelijk eerst, had het gevoel alsof het me niet stond. Maar nu vind ik het wel meevallen, maar dan zorg ik wel dat het niet zo'n ik-heb-deze-staart-in-2-seconden-gemaakt-look wordt.

Stijl haar of krullen?
Ik vind stijl haar heel vaak als een verzopen kat staan, als ik het doe moet ik de bovenkant wel iets touperen. Mijn natuurlijke volume wordt er met stijlen namelijk helemaal uit gehaald. Het liefst ga ik voor krullen, daarvan heb ik er zelf het meeste en als ik mijn haar ga krullen, krul ik vaak alleen de voorste en bovenste plukken. Geeft gelijk een heel ander gezicht aan mijn gezicht, vind ik!

Wanneer ben je voor het laatst naar de kapper geweest? 
Is al een tijdje geleden, maar omdat ik zelf bij een kapsalon werk kan ik af en toe aan mijn collega's even tussendoor vragen of het er niet meer uitziet of dood/gespleten is. Ik ga jullie niet mijn hele haar-knip-routine uitleggen, want met mijn gecombineerde haar is dat echt niet te doen - maar het viel nog reuze mee, dus zolang het niet hoeft stel ik het gewoon uit.

Wat is jouw ultieme haartip?
Lastig om te zeggen omdat ik zelf natuurlijk ander haar heb als een ander, maar ik vind het vooral belangrijk dat je aandacht blijft besteden aan je haar. Gebruik serum als het pluizig is, of een voedende conditioner/masker als het droog is. Of als het dof is, of vet, gebruik droogshampoo of een product voor glans. Haar geeft toch een indruk van een bepaald persoon, bij veel mensen zelfs een visitekaartje. Vooral als je kapster bent, of in mijn geval, het wil worden. Zorg in ieder geval niet dat het onverzorgd eruit ziet, want dat schrikt bij mij vaak genoeg best wel af.

Als jij 's ochtends wakker wordt, wat is het eerste wat je dan aan je haar doet?

16 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Haha ik herken mezelf in je haar-verhaal ( dat klinkt vreemd.. ). Mijn haar kon ook niet kiezen toen ik geboren werd. Ik heb zowel blond, bruin, rood als zwart haar, echt een enorme mengelmoes. Stiekem ben ik trouwens wel een beetje jaloers dat je s' ochtends maar zo kort voor de spiegel staat voor die mooie coupe. Ik doe er wel wat langer over!
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk ingevuld! Je ziet er trouwens echt prachtig uit op die foto!

  ablogbyilah.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik moest lachen om het stukje met je vogelnest! Ik heb dat 's morgens eigenlijk altijd en dan borstel ik het gewoon. De laatste tijd heb ik helaas last van vet haar, maar heb gisteren droogshampoo gekocht en het werkt echt supergoed, echt een geweldige uitvinding. Ik heb mijn eigen haarkleur weer terug na heel wat haardrama's gehad te hebben, haha (gekke zin). Zo heb ik ooit een keer Mahonie kleur in mijn haar gehad wat veeels te donker voor mij was... ik schrok er zo van dat ik het zelf maar ontkleurt heb en dat was een beetje verkeerd uitgepakt waardoor ik dus half oranje/heeel lichtblond was, haha! Sindsdien ben ik eigenlijk gestopt met haren verven, hahaha! :D Hele leuke tag! Misschien dat ik hem ooit nog van je overneem :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit een ontzettend leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag! Je haat vind ik ook prachtig trouwens! Ik volg je nu

  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en bedankt voor het volgen, Sharrel!

   Verwijderen
 6. Onwijs leuke tag! Je hebt ook heel mooi haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha! Ik kam mijn haar ook alleen na het douchen, of als ik het gestyled heb :) Leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke en originele tag Sharon! Ik vind je haar altijd heel mooi, je hebt mooi dik haar met een mooie slag erin. Ik draag mijn haar ook het liefste los. Het serum van de Dove Split Ends Rescue lijkt me ook heel fijn, mijn haar groeit super snel. Moet echt weer geknipt worden, dan ziet mijn haar er veel gezonder, mooier en voller uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tag! Je hebt echt mooi haar!

  BeantwoordenVerwijderen