26-02-14

Lovely Photography is jarig!!! (1 jaar)

Het is een feit dat ik geen feesthoedjes kan vouwen, maar wat wel echt waar is: mijn blog bestaat vandaag precies een jaar! Oh jongens - time flies. Ik kan het nog steeds gewoon niet geloven dat we nu alweer precies een jaar verder zijn (eigenlijk is mijn blog écht jarig rond een uur of 5, gok ik zo). Ik zag mezelf als een 'niet-afmaker' van dingen, vooral met het schrijven van verhalen. Al helemaal met bloggen had ik dus niet echt de gedachte gehad om heel lang door te gaan, want ik kende mezelf. Maar blijkbaar niet goed genoeg, want nu zijn we alweer bijna 270 (gepubliceerde) posts verder en schrijf ik nog steeds dagelijks op mijn plekje op het world-wide-web. Hoe dan ook, Lovely Photography bestaat een jaartje, dus dat gaan we samen vieren!Het allergrootste moment in mijn leven waar ik voorlopig nog geen afstand van wil doen is mijn blog - Lovely Photography. Begin vorig jaar, in februari 2013, was mijn broertje jarig (dus ook vandaag, happy birthday lil' brotha!) en ik twijfelde al erg lang over het wel/niet aanmaken van een blog. Het leek me ontzettend leuk om dingen te delen met anderen en dingen zoals nu kan schrijven uit mezelf. In de tweede twijfelde ik er wel over maar durfde het niet, ik was te bang voor reacties - maar in de derde waagde ik die stap. Sinds die tijd heeft mijn blog aardig wat transformaties achter de rug en heb ik in een, voor mij een hele korte tijd, heel veel volgers erbij gekregen en heel veel lieve/leuke comments gehad.

Ik zat eens in de auto, samen met mijn vader. Ik zat wat te babbelen wat een blog nou precies inhoudt, en dat ik het ook was begonnen, en wat het doel er nou eigenlijk van was. "En als je dan wat groter bent, mag je ook naar dat soort events waar ze nieuwe producten lanceren enzo." Natuurlijk was dat gewoon een bijrol, want het bloggen vond ik op zichzelf natuurlijk hartstikke gaaf, maar een event meemaken, dat wilde ik natuurlijk ook wel héél graag. En in november was het voor het eerst zover: ik bezocht als pers een eerste event door middel van mijn blog. Mijn blog was mijn toegangskaartje. De opening van Primark in Eindhoven waar ik voor het eerst die online bloggers ontmoette, die ik alleen via mijn computerscherm zag en als eerst naar binnen mocht.. En onderlaatst ging ik naar het BFF Event, dan wel niet volledig voor pers - maar ik kreeg wel door mijn blog 2 kaartjes zodat ik erheen kon gaan. Ik las genoeg bladen en berichten over bloggen en had er toen wel even op gerekend dat wat publiciteit wel even op zich liet wachten. Maar had Sharon ooit durven dromen dat ik na een jaar hier al ben beland? Never!

Nu wil ik hiermee helemaal niet zeggen dat ik supergroot ben. Absoluut niet, maar ik kijk er nog steeds elke dag van op van de hoeveelheid volgers die ik heb behaald in een jaar. Ik las van alles in tijdschriften dat publiciteit nog wel op zich liet wachten, maar ik heb dat in een jaar al wel behaald. Ik had dat echt niet verwacht of gedacht.. Ik ben nog lang niet zo ver als de andere grote bloggers hier in Nederland, maar eerlijk gezegd hoef ik niet zo zeer 'beroemd' te worden. Bekendheid lijkt me wel heel leuk. Ik hoop op een dag een keer herkend te worden, op straat bijvoorbeeld: "Hey, ben jij die ene van?" waarop ik op kan antwoorden: "JA!". Ik ben jullie zo dankbaar dat jullie mijn blog bezoeken elke dag, mij zijn gaan volgen in de tijd dat ik ben gaan bloggen en al jullie reacties maken mij ontzettend blij. Het bloggen is er écht alleen maar leuker op geworden en vind het heerlijk om even te gaan zitten en artikelen zoals deze gaan zitten schrijven, achter mijn bureau. Ook als ik bakken met huiswerk heb - af en toe gaat mijn blog toch éventjes voor.Ik kijk op een super blogjaar terug en ben best trots op mezelf dat ik dit nog steeds heb volgehouden. Dat mag ook best wel eens gezegd worden, vind ik. Ik ben nog lang niet volgroeid en kan nog van veel dingen leren, maar voorlopig zie ik nog wel een aantal blogjaren in het vizier. Met mijn lange schooldagen gaat het combineren met een blog vaak moeilijk: maar ik zoek altijd wel naar een oplossing. Ik heb in november ook in een Hoe Overleef Ik tijdschrift gestaan - ook dat kwam door mijn blog. Ik heb mogen samenwerken met een aantal bedrijven en leerde daarmee omgaan. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en sommige heb ik daarvan kunnen ontmoeten. Soms denk ik wel eens over na en zit ik oprecht in een hele andere wereld, dan als ik niet was gaan bloggen. Het is een tijdrovende hobby, maar ik doe het met onwijs veel plezier als ik zie wat ik er voor terug krijg.

Een aantal feitjes op een rijtje:

Er zijn in totaal 2208 comments geplaatst ♥ De meeste lezers komen (hoe kan het eigenlijk ook anders?) uit Nederland (50816), op nummer 2 de VS met bijna 4000 views, de derde plaats België (3030). Zelfs mensen uit Israël en Maleisië bekijken mijn blog ♥ Ruim 40% bezoekt Lovely Photography met Google Chrome ♥ De meesten komen via Google of Bloglovin' op Lovely Photography ♥ Ik ga mijn eerste blogjaar met meer dan 350 Bloglovin' volgers in en komen er per maand zo'n 60 nieuwe volgers bij ♥ In totaal is mijn site meer dan 63.000 keer bezocht ♥ Lovely Photography is 6 keer in een nieuw jasje gestoken, de 6e is de lay-out van nu (waar ik nog steeds heel blij mee ben) ♥ In totaal heb ik 267 artikelen geschreven, waarvan er 258 van zijn gepubliceerd ♥ Op YouTube heb ik meer dan 350 abonnees ♥ De meest gebruikte zoekwoorden zijn 'lovely photography' 'blog sharon lovely photography' 'lovely photographers' en veel reviews van de Action. (want we willen natuurlijk allemaal weten hoe die cheap ass producten bevallen)

En dit was mijn overzichtje! Wow. Een blog bijhouden kost tijd, maar ik hoop zo lang mogelijk door te gaan met bloggen, want het wordt zoals ik al zei steeds leuker. Ik krijg keer op keer lieve reacties van bezoekers als ik een nieuw artikel online heb staan en dat geeft mij een ontzettend voldaan gevoel. Ik hoop dat ik nog véél meer dingen mag meemaken en dat ik met jullie allemaal nog een paar jaar kan vieren. Vandaag is het dus ook nog eens dubbel feest: we hebben taart vanwege de verjaardag van mijn broertje, maar die staat voor mij (en de rest van mijn familie) ook nog een beetje voor mijn blog. Gefeliciteerd lieve Lovely Photography, nog vele jaren!


En voor jullie die dit lezen, superbedankt voor alles en ik hou van jullie allemaal! ♥♥

27 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Heel leuk om te lezen zo'n overzichtje! Happy blogbirthday. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige overzicht, gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh, wat geweldig dat je blog 1 jaar bestaat! ♥ Happy birthday to your blog! Stiekem voelt het bijna net als je kindje, hihi. Ik ben zoo blij dat ik je blog heb ontdekt en dat we samen een interview hebben uitgewisseld die ik nu standaard als blogonderwerp heb, super dank je wel ervoor ♥ Ik vond het heel leuk om je ontmoet te hebben op het BFF-event en ik hoop heel erg je meer te zien bij events of bloggersmeeting die we zeer snel gaan houden met de rest van de Whatsapp groep! Ik hoop heel erg dat je nog lang door blijft bloggen want I lovee it en je mag trots zijn op je blog! ♥
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! van harte gefeliciteerd met je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd meis, ik volg je blog al een tijdje en geniet er van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd lieve Lovely Photography, nog vele jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd meid echt heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd, je hebt een leuke blog! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt echt veel bereikt en dat in één jaar! Best een korte tijd en dan al zoveel leuke dingen meegemaakt door je blog :) Je verdient het! Ik had je al via Instagram (toch?) gefeliciteerd maar ik doe het nu nog een keer! Congratz! En natuurlijk ook met je broertje. Liefs, Luna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. happy birthday to lovely photography!!!
  gefeliciteerd! je bent in dit 1e jaar al zo ver gekomen! dus zekerzzz doorgaan...
  ik vind je zo goed en je schrijft ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aah gefeliciteerd Sharon! Met je blog en je broertje natuurlijk ook! Ik vind je blog echt een van de leukste en hopelijk blijf je nog lekker lang door bloggen! Je hebt al zoveel bereikt en gedaan, je mag echt trots op jezelf zijn! Die laatste foto vind ik trouwens heel erg leuk!
  Liefs Anouck ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wow! ik weet nog dat je ongeveer 100 abbonnees op youtube had en je bent zo onwijs gegroeid! Ik gun het je heel erg <3 ga vooral zo door!

  Liefs

  Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met je blog. Wat een leuk artikel en wat werd ik er vrolijk van! Ik snap precies wat je bedoelt over dat je blog zo is gegroeid. Natuurlijk ben je nog niet zo groot a la beautygloss, maar ik kan ook erg goed zien dat je bent gegroeid. Niet alleen qua bezoeker aantallen en lay-outs, maar ook in de kwaliteit van artikelen, filmpjes etc. Ik vind dat je een super fijne schrijf stijl hebt, ik lees het zo weg. Ik hoop dat je blog nog vele jaren erbij krijgt, ik zou het in ieder geval super tof vinden. En geloof me.. dat moment dat je voor het eerst herkent wordt is heeeel erg leuk. Geeft echt een leuke kick! Hihi. Ik ben blij dat ik je ontmoet heb, je bent een super lieve, leuke en spontane meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat super leuk dat het je zoveel succes en blijheid gebracht heeft! Gefeliciteerd, je verdient het! Veel liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan!

  BeantwoordenVerwijderen