22-01-14

UPDATE | Toetsweek, open avond Beautycollege en Soof

Ha lieve lezeressen! Snel een kletsartikeltje tussendoor hoor, updates schieten er bij mij altijd een beetje in, ook al vind ik het niet alleen belangrijk, maar ook leuk om jullie op de hoogte te houden rondom mijn oh-zo boeiende leventje. Oh man, wat heb ik het toch druk gehad! Vandaag is eindelijk mijn eerste toetsweek voorbij en ben ik een aantal weken terug ook nog naar een open avond geweest van het Beautycollege in Utrecht om een kijkje te nemen naar de haar-opleiding, en ben ik gezellig gaan eten met Vita en Louise om daarna naar de film te gaan. Genoeg onderwerpen om even over te kletsen dus!


Om te beginnen: toetsweek drama's! Ik heb serieus een aantal dagen SOG (Studie Ontwijkend Gedrag) vertoond. Gelukkig is vandaag de laatste dag en hoef ik alleen nog te knallen voor een SE maatschappijwetenschappen. Daarna, na school, gaan Vita en Louise met mij mee naar school (want we zijn na 12 uur uit, jammieee!) om video's op te nemen! Heel veel wil ik nog niet verklappen aangezien ik het nog een beetje als een verassing wil houden, maar het gaat niet om één video. We hebben veel ideeën opgeschreven, dus jullie gaan het zien! Ben benieuwd of er überhaupt wel iets aan fatsoenlijk beeldmateriaal overblijft, dan dat we helemaal in een deuk liggen.. Maar, het ging over de toetsweek. Maandag ben ik een dagje vrij geweest, ik had geen toetsen dus kon ik heerlijk in mijn bedje blijven liggen en stof herhalen die ik al had doorgenomen - voor een Engels eindtoets en maatschappijleer SE. Donderdag was mijn SE Nederlands over literatuur geschiedenis (héél interessant), ging op zich wel goed! Ik kon de eerste paar pagina's gewoon dromen. De dag erna tekenen, de theorie boeit me geen ene hol - wat heb ik er later aan om een hele tempel uit mijn hoofd te kennen? Ja, niks dus.

Ik heb een paar weken terug ook een bezoekje gebracht aan het ROC Beautycollege in Utrecht. Zoals de meesten wel weten zie ik mijn toekomst het liefst als een allround kapper en gediplomeerd visagiste, maar daarvoor moet natuurlijk wel een opleiding voor gevonden worden die goed genoeg bij me past, en waar ik me goed bij voel. Het duurt nog wel een jaar voordat ik mijn diploma in handen heb (als alles goed gaat tenminste en ik 4 HAVO haal), maar kijken kan geen kwaad. De school (hier kun je de opleiding tot kapper volgen) gaf me een heel goed gevoel en plaatste me daar wel, dus de eerste indruk is zeer positief. Natuurlijk ga ik ook nog rondkijken op andere scholen, maar het gaf me alleen nog maar meer zin om af te studeren en eindelijk aan een opleiding te beginnen waar ook echt je interesses liggen.

Vorige week ben ik met Vita en Louise, na school, eerst wat gaan eten in een gezellig tentje en daarna gingen we gezellig met z'n drietjes naar de bios. We bezochten 'Soof', een film waar ik heel veel leuke dingen over hoorde en die mij ook heel komisch leek. En dat was 'ie ook! Ik wilde samen met Louise al een keertje gaan lunchen ergens, maar het kwam er nooit echt van. Nu zijn we gaan dineren, heel romantisch, met een vriendinnetje extra. Girls night! Ik heb daar trouwens gevlogd, weet alleen niet wanneer deze video online komt, maar je zult 'm vanzelf zien verschijnen!

En, hoe gaat het met jullie?

19 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wat goed van die avond bij het Beautycollege!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke update! Fijn dat de toetsen bijna voorbij zijn. Oh ben benieuwd naar je filmpjes! Het beauty college is zo leuk! Ik ben er ook geweest om te kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke update! Hopelijk kan je je school snel afmaken en je droom opleiding doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik hoop het ook inderdaad, eindelijk iets doen wat je leuk vind lijkt me echt geweldig. Hoef je al die stomme en verplichte vakken ook niet meer te volgen ;-)

   Verwijderen
 4. Wat een fijne update! Beauty college lijkt me heel gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke update ! fijn dat je toetsen bijna voorbij zijn dat zal je wel een fijn gevoel geven
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe update, het beauty college klinkt goed. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fijn dat de toetsen voorbij zijn, leuk zo een update!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Was super gezellig vrijdaggg , love you guys <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah lief loes, love you toooo ♥♥♥

   Verwijderen
 10. Leuk geschreven Sharon! Heel tof dat die school jr wel wat leek, dat is alvast heel fijn om te weten, toch? :) Ik ben heel benieuwd naar de video's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anouck! Precies, een goed gevoel geeft altijd wel.. ja.. een goed gevoel! :)

   Verwijderen
 11. Ahh, ja Soof is echt heel leuk en inmiddels mijn lievelingsfilm! Normaal houd ik echt niet van Nederlandse films, maar deze vond ik heel erg leuk en erg lachwekkend, haha! Fijn dat de toetsweek weer voorbij is en ik hoop dat je goede cijfers hebt gehaald, maar daar ga ik natuurlijk vanuit! ♥ Zo'n Beautycollege klinkt wel luxe, jammer dat mijn passie daar niet ligt, haha, in ieder geval fijn dat je alvast hebt gekeken voor een school :) De foto is trouwens ontzettend mooi en het lettertype vind ik leuk! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk zo'n update. Ik heb zometeen mijn laatste 2 toetsen en dan is mijn toetsweek ook weer voorbij! Dan ga ik vrijdag naar de Primark hihi. ROC beautycollege klinkt echt heel leuk. Lijkt me echt leuk een kappersopleiding, maar mijn intresses liggen toch ergens anders. Vroeger wilde ik wel altijd kapster worden haha! Leuk dat je ook naar Soof bent geweest en hebt gevlogd. Ben beniewd, Soof was inderdaad echt een leuke film! Haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om te lezen! :) Fijn dat je toetsweek nu voorbij is! Hoop dat het allemaal goed (genoeg :p) is gegaan! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om een update te lezen.
  Fijn dat je toetsweek voorbij is. Dat is altijd een opluchting.
  Je hebt een leuke blog om te lezen, ik volg je nu via bloglovin.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen