16-01-14

I love blogging (TAG)

Door Maris ben ik getagged om deze tag over te nemen, dus dat doe ik dan maar al te graag! Ik vond deze lijst met vragen daarbij ook nog eens heel erg leuk, aangezien deze helemaal in stijl over mij en bloggen gaan. Misschien ook leuk voor jullie om te weten hoe mijn blog is ontstaan (al zullen de meesten dat al wel weten, denk ik) of hoe veel bezoekers ik ongeveer per dag en maand trek. Vond jij deze tag nou ook leuk? Het overnemen van de vragen zijn toegestaan, want daar is een tag immers voor bedoeld!
Hoe kom je aan de naam van je blog? 
Samen met Esmee (waar ik ook mijn blog mee ben begonnen) had ik een Hyves pagina toen we denk ik in groep 7/8 zaten - die Lovely Photography heette. Daar plaatsten we veel inspirerende quotes, plaatjes etc. en haalden in een korte tijd al snel 200 'Hyvers'. Ik vond de naam wel toepasselijk voor mijn blog, ik wilde niet vastzitten aan een naam waarin bijv. beauty verwerkt zat, omdat ik me vrij wilde voelen in wat ik schreef. Foto's zijn in artikelen heel belangrijk, dus is dat een veelzijdig onderwerp, vind ik.

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer? 
Dat verschilt per dag heel erg. De ene keer zit ik over de 200 unieke bezoekers, de andere keer net over de 100. Je kunt aan mijn statistieken heel goed zien wat de betere maanden zijn geweest. De maanden met mindere bezoeken dan normaal waren augustus (iedereen was toen natuurlijk op vakantie, ik zelf ook) en december, een vrij drukke en stressvolle maand vol met feestdagen.

Wie werken er allemaal mee aan je blog? 
Niemand, behalve ik! Zoals ik al zei was dat begin van mijn blog wel anders, toen was ik samen met Esmee. Zij is later wel gestopt omdat het voor haar te druk werd.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt met je blog? 
Dat ik in Hoe Overleef Ik stond in november en dat ik naar de opening van de nieuwste Primark mocht in Eindhoven, ook in november. Toen ik begon met bloggen was mijn droom om ooit een persevent te bezoeken: en kijk waar ik nu sta!Hoeveel comments krijg je gemiddeld op een artikel? 
Ook dit verschilt heel erg, maar de laatste tijd minimaal wel 10. Op sommigen krijg ik er 15, op de ander weer 20 en bij een ander weer meer dan 30. Super verschillend, maar ik vind het stuk voor stuk echt supertof om jullie reacties te lezen.

Werk je samen met bedrijven? 
Zo nu en dan. Sinds een aantal weken krijg ik nu ook af en toe een mailtje van bedrijven zelf, maar het meeste gedeelte mail ik bedrijven zelf als een samenwerking me leuk lijkt. Dan wacht ik vaak even de reactie af. Ook heb ik met PR-bureaus contact waarbij ik ingeschreven sta en dus persinformatie van ontvang. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om op de hoogte te blijven nieuwe producten, waardoor ik weer nieuwe inspiratie krijg om over te schrijven!

Met wat voor camera maak je de foto's voor je artikelen? 
Sinds vorig jaar zomer met de Canon EOS 1100D. Nog steeds ben ik onwijs blij dat ik van mijn gespaarde geld, door het werken, deze camera heb gekocht. De kwaliteit is erg zo veel op vooruit gegaan en hierdoor vind ik video's maken ook alleen maar leuker geworden - omdat ik me nu niet meer kan ergeren aan de kwaliteit.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor een nieuw artikel? 
Ik probeer met mijn blog en mezelf steeds weer origineel te blijven, maar ideeën of concepten krijg ik natuurlijk ook van andere blogs. Ik krijg inspiratie van vriendinnen, plaatjes op tumblr.. Eerlijk gezegd, komt het vaak gewoon in me op. Als ik een idee heb, pak ik mijn blogboekje uit mijn tas en schrijf ik het daarin, zodat ik het niet vergeet en later verder uit kan werken.


Welke bloggers geven jou de meeste inspiratie? 
Ik ben gek op Zweedse/Noorse/Finse blogs, en geven mij heel veel inspiratie wat betreft foto's. Ik ben o.a. helemaal dol op Erica Mohn KvamAurora MohnAgnes Jansons, Mathilde en Henna.

Krijg je wel eens negatieve comments? 
Nee, eigenlijk niet! In het begin kreeg ik wat anonieme reacties, in één daarvan die ik me nog wel kan herinneren was dat ik een bol hoofd had en dikke lippen. Al mijn vriendinnen appte me meteen toen ze die reactie allemaal zagen dat ik me daar absoluut niet rot over moest voelen, maar dat deed ik totáál niet. Ik heb er zelfs nog heel lang over moeten lachen! Ik geef negatieve comments geen aandacht, maar vind zelf dat ieder z'n eigen mening heeft - dus ook negatieve reacties respecteer ik. Ieder heeft z'n eigen mening!

Plaats je iedere dag een post? 
Sinds een aantal maanden niet meer, eerst wel. Nu blog ik om de dag en zoals Maris in haar I love blogging tag schreef, geef je met om de dag bloggen je bezoekers een beetje de tijd te reageren. Af en toe, als ik een keer echt iets vervroegd online wil zetten of actueel moet blijven, dan prop ik dat tussen mijn normale artikelen. Deze noem ik dan 'extra'. Ik vind het fijn dat mijn lezers nog een beetje up to date kunnen blijven zonder dat ze elke dag mijn blog te hoeven checken.

Wat voor een soort lay out heb je? En heb je hem zelf gemaakt? 
Ik heb 'm zelf gemaakt! Of nou ja, helemaal zelf is een groot woord. Ik heb een template gedownload en heb met de html de kleuren naar mijn smaak aangepast. De roze linkjes, de bruine teksten, roze kopjes.. Ik wilde vooral de stijl en kleuren behouden die ik op mijn kamer ook toepas: wit, bruin en lichtroze.


Hoe lang doe je ongeveer over een artikel? 
Ook dit is een vraag die je niet precies kan beantwoorden, dit hangt er namelijk heel erg van af wat voor een artikel dat is. Is het een review, dan duurt het wel even voordat ik een artikel klaar en wel in de planning kan zetten. Een tag zoals deze, daar moet je ook even voor gaan zitten. Inspiratie artikelen of outfits, die kosten me niet zo veel tijd - al zit er in outfits schieten, backstage gezien, wel aardig wat werk in!

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je ervan? Zo nee, zou je het willen?
Nee, mijn blog is niet mijn bedrijf. Hoewel ik eerst volmondig zei dat ik van bloggen niet mijn beroep wil maken, is nu iets anders. Ik zie mezelf liever als een kapster en visagiste, maar misschien groeit mijn blog straks wel zo goed dat ik er niet mee wil stoppen, en wil verdergaan. Dan kan dat natuurlijk ook altijd en ik houd die ruimte ook open. Ik vind bloggen een hele onzekere baan, maar ik wil er nog wel zo lang mogelijk mee doorgaan zolang het nog kan!

Heb je in het echt contact met andere bloggers?
Ik zit in een Whatsappgroep met meerdere bloggers en ben in een Facebook blogger groep geplaats met ruim 200 leden. Daarin worden updates van artikelen in gezet, maar ook vragen rondom bloggen en/of events etc. Op Whatsapp praat ik in de groep met KimCarolaBoRobinMichelleAmberJoyce en Maris. Ook heb ik wel eens contact met MariskaLuna en Natiza.

Wat vind jij het leukst aan bloggen? En wat als je geen blogger bent, wat zou jij dan het leukste vinden om te doen/schrijven, denk je?


24 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wat een leuke tag, je hebt leuke en uitgebreide antwoorden gegeven super fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk om te lezen! Noorse/Zweedse /Finse bloggers zijn inderdaad zo fijn voor inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag! Ik vond het primark event ook supertof ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuke tag , en zo leuk om te lezen! Ik ga deze zeker overnemen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk gedaan meid. Ik wist niet dat je zo aan de naam was gekomen, wat leuk. Ik heb precies hetzelfde; ik vind het zo vet dat ik nu ook al bij pers eventen ben geweest, dat had ik nooit durven dromen. Ik hoop dat er nog veel meer komen en dat ik jou dan kan ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah wat lief, ik hoop in 2014 nog veel meer bloggers te ontmoeten, waaronder jou natuurlijk! ♥♥

   Verwijderen
 6. Hele leuke tag zeg! Ik vind je blog super mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je ook in een whatsapp groep zit met meerdere bloggers!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze tag is echt leuk! Ik vind het altijd leuk om wat meer te weten over hoe iemand blogt. Je mag trots zijn op je blog want hij is super! <3 Flauw van die anonieme reactie, het is helemaaal niet waar. Goed dat je er niets van hebt aangetrokken. :) Ohh en leuk dat je mijn naam ook nog hebt genoemd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaawh dankjewel Luna, zo lief dit! You made me smile :)

   Verwijderen
 9. Super leuk om te lezen! Ik wist helemaal niet dat je eerst met een vriendin begonnen was haha! Goed van je dat je gewoon kunt lachen om van die achterlijke reacties haha, slaat echt helemaal nergens op.. Je bent zo'n prachtige meid! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nooit ook echt gemeld, dus veel mensen wisten het nog niet inderdaad! Dankjeweeel ♥♥♥

   Verwijderen
 10. waarom spiegel reflex? super zoom camera's zijn compacter en geen lens die uitsteekt, wel super zoom en veel megapixel en stuk goedkoper

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat omdat ik het effect velen malen mooier vind dat een compact camera, en ik de lens juist fijn vind. Ik wilde professioneler gaan en ik ben onwijs blij met de mogelijkheden die ik kan doen nu met mijn spiegelreflex. Filmen is beter, ik kan anderen lenzen kopen en ik werk ervoor, dus of het nou duur of niet duur is, dan bepaal ik nog altijd zelf.

   Verwijderen
 11. die tag is leuuuk :D en de whatsapp groep ook ~ <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaaa, superleuk ingevuld lieve Sharon ♥♥♥ Je hebt echt leuke antwoorden gegeven en ik vind je blog gewoon helemaal super, ik ben zoo blij dat ik je blog heb ontdekt en je daardoor mijn superlieve blogvriendinnetje bent geworden en we in een hele leuke en gezellige en lieve whatsappchatgroep zitten! Je blog vind ik prachtig en je lay out ook nog steeds. Ik vind je fotografie stijl echt geweldig, ben ik wel een beetje jaloers op (ook op je kamer, zo ver ik kan zien is suuupermooi). Ik hoop in maart/april mijn eigen spiegelreflex te kunnen kopen ♥♥♥
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, en lekker negeren die rotte reactie, want dat is inderdaad helemaal niet waar want je bent supermooi en een heel leuk, lief en spontaan meisje! ♥
   liefs

   Verwijderen
 13. heel leuk!

  Emma
  http://vanilleklokje.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt een leuke tag! Misschien ga ik hem ook wel overnemen, ik vind je blog naam 'Lovely photography' echt heel leuk. Ik wist ook niet dat je er zo aan bent gekomen. Ik vind de lay-out van je blog echt prachtig. Superlief dat je ons hebt genoemd onderin! Ik vind je echt n leuke meid Sharon! Je hebt in deze tag heel veel herkenbare dingen genoemd, echt een leuke tag is het trouwens haha. Wat ik nou het leukst vind aan bloggen.. Hmm, zeker het contact met de andere bloggers, en er plezier in hebben natuurlijk! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks lieve Bo, ik vind jou ook een superleuke meid!

   Verwijderen