08-01-14

FOTOGRAFIE | Designer outlet @ Roermond

Omdat ik tijdens mijn verblijf in Landal (Limburg) niet ver van Roermond vandaan lag, zijn we op tweede kerstdag naar deze stad gereden om de Designer Outlet te bekijken. Ik met mijn camera op pad en trof daar niet alleen veel buitenlanders, maar viel het me ook op dat de stijl van de winkels een beetje op z'n Duits/Zwitsers is gebouwd, ziet het er heel sfeervol uit, maar is het voor mensen met een goed gevulde portemonnee. Ik heb van mijn dagje een aantal foto's gemaakt en die laat ik in dit artikel aan jullie zien. Kijk mee!
Als afsluiter kun je natuurlijk de Limburgse vlaaien niet vergeten, dus ik nam een Cranberry vlaai bij het Douwe Egberts "zelfbediening" cafétje - daar hebben ze serieus de lekkerste koffie OOIT. De cappuccino daar is zo lekker! <3

Wandelend door de straten zag ik een Dolce & Gabbana winkel. 'Kom, daar gaan we even in - gewoon voor de grap. Het is hier echt niet normaal duur,' zei ik tegen mijn ouders. En hup, meteen trok mijn aandacht naar een jurk vol met zwarte pailletten en gouden details, geborduurd. Ik draaide het prijskaartje om en ik was zó verbaasd.. 7260 (!!!!!!!) EURO! Ik liep naar een rek met een opvallende, furry blauw vest, 3000 euro. Bijpassende zwarte schoenen bij de jurk: 650 euro. Een simpele, okergele portomonnee (je zou bijna denken dat 'ie van de markt af kwam met een logo van D&G erop, zo simpel was 'ie) kostte maar liefst 190 poen. Augh.

Bij deze outlet krijg je designer kleding voor outlet prijzen (vaak met 70% korting), maar dan blijft het nog steeds bijna onbetaalbaar bij echte designer merken. Adidas en Vans waren dan nu wel heel aantrekkelijk qua prijs, maar het is niet waar je zomaar even naartoe gaat om te "shoppen". Tenminste, als je het geld hebt wel dan. Stel: je draagt heel veel Lacoste truien, dan is het een handige tip om eens naar de outlet te gaan in Roermond. Dan kun je voor een veel goedkopere prijs je truien inkopen. Voor de rest waren er helaas geen parfumerieën of iets, wat ik jammer vond aangezien ik daar het liefst binnenloop/kijk. Alleen een Body Shop met 50% op alles, maar daar heb ik niks leuks kunnen vinden.

Ik zag ook een Micheal Kors winkel waar ik heel graag naar binnen wilde om de horloges eens te bewonderen, maar daar stonden enorme rijen voor. Ook bij Calvin Klein, Ralph Lauren en Nike stonden enorme rijen voor de kassa's en buiten. Het was echt heel druk, er liepen vooral veel Duitsers en Chinezen (ik snapte er echt niks van waarom er zoveel Chinezen liepen) en heel lang in een winkel blijven was geen doen - overal stonden beveiligers, en heb er dus ook niets gekocht. Máár, het was heel gezellig en de bouwsfeer van de winkels gaf een heel leuk effect. Mijn camera heb ik in ieder geval niet voor niets meegenomen!

Zijn jullie wel eens een keer naar zo'n outlet geweest? 

21 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Ziet er gezellig uit, wat een heerlijke dure winkels ook :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind echt dat de prijzen bij sommige winkels erover gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! Het zag er idd zeer druk uit!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh ziet er echt gezellig uit! Ik ben er gewoon nog noooit geweest, echt zó beschamend als limburger... Maar ik ben wel vaker naar de outlet in Maasmechelen geweest, net over de grens, die is ook echt súper mooi en daar zijn ook echt leuke winkels <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat heeft echt de looks van een Amerikaanse 'mall'! Echt mooi! Leuke foto's heb je gemaakt! Ik ben nog nooit in een outlet geweest hier in Nederland, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er leuk uit! Mooie foto's heb je gemaakt zeg! Zelf ben ik er ook een keer geweest. Doe mij maar gewoon een H&M ofzo, veel goedkoper, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel!
  Wat een gave winkels zitten daar zeg, jammer dat er vaak nog best een aardig prijskaartje aan vast zit..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat ziet dat er leuk uit! Ik ben trouwens super jaloers op de lay-out van je blog haha, helemaal zelf gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet hélemaal zelf, gewoon een template die ik al bruikbaar genoeg vond toen ik 'm had geupload als sjabloon. In de html heb ik 'm zelf veranderd naar mijn eigen smaak door de kleuren aan te passen, wat lettertypes, de roze datumkopjes.. Header en de klikbare foto in mijn sidebar heb ik ook zelf gemaakt. Niemand heeft me verder geholpen met het in elkaar zetten van mijn layout! ;-)

   Verwijderen
 9. Aah, wat een leuke foto's! Ik ben er zelf ook een keer geweest en het is gewoon grappig hoe ontzettend duur sommige dingen zijn, haha! En de vlaaien zijn inderdaad zooo super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een leuke foto's, ziet er zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha mijn oom heeft een Chinese vriendin en zij wilde hier graag heen. Blijkbaar staat het daar op sites over Nederland als aanrader om te shoppen. Sowieso kopen Aziaten heel veel als ze op vakantie gaan, ook bij tax free shopping op het vliegveld, en de reden daarvoor is dat je hier ten minste zeker weet dat het echt is. Daar zijn neppe designerwinkels bijna niet te onderscheiden van de echte!

  Verder ben ik trouwens echt nog nooit in zo'n outlet geweest en dat hoeft voor mij ook niet. Meestal vind ik de merken die ze daar verkopen niet echt interessant en ik hou niet van mensenmassa's op zulke plekken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom dus! Vroeg me het de hele tijd af toen ik daar rondliep. Wij dachten dat het misschien een touringbus was die met allemaal Chinezen rondtrekken (want die bestaan!) door allemaal landen, en dat ze inderdaad in Roermond bij de outlet gaan "shoppen". Bedankt voor je reactie Lisa! ;-)

   Verwijderen
 12. Wat leuk!!! Goedkoop ook daar.......
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben er ook wel eens geweest, schrok me steeds rot van de prijzen! Dus niet voor herhaling vatbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele mooie foto's! Ik vind Roermond echt een leuke en gezellige stad. :)
  Je hebt trouwens echt een leuk blog en ik ga je nu volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en leuk dat je me volgt, welkom! :)

   Verwijderen