28-01-14

Bourjois Healthy Mix Foundation (geschikt voor een droge huid?)

Jaaaa, eindelijk weer eens een makeup review! Heb je gemerkt dat de afgelopen posts allemaal bestonden uit lifestyle en/of fashion? Ik heb de afgelopen maand even niks meer gekocht, ik had geen zin meer om naar de stad te gaan en vond voor nu wel even dat ik genoeg geld had uitgegeven. Maar, producten vernieuwen en had toch eventjes zin om weer nieuwe collecties te gaan bekijken. Ook zocht ik nog een foundation zonder SPF, ik gebruik alleen BB-creams met mijn droge huidje en ik wilde daar nu toch een keer iets anders voor proberen. De foundation van Bourjois leek me wel wat, dus ik review 'm vandaag!
Ik heb al eerder aangegeven op mijn blog dat mijn huid vooral heel droog is, af en toe droge plekjes heeft en is het dus extra verschrikkelijk om wat op je gezicht te dragen - de foundation en overige makeup trekt dan juist in de droge plekken van je gezicht, waardoor het dus opvalt. Foundation-reviews vind ik altijd hartstikke leuk om te lezen, maar niet als het wordt getest door iemand met een vette huid (of een heel ander huidtype die jij nou net niet hebt). Een droge huid reageert daar toch totaal anders op, dus heb ik expres aan de titel 'review droge huid' toegevoegd, zodat mensen met een droge huid meteen kunnen kijken hoe die bevalt. Want: er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die precies hetzelfde denken als ik.

Ik vind Bourjois ten eerste een superleuk makeupmerk, niet geheel budgetproof, maar de verpakkingen zijn lekker jeugdig en zien er leuk uit. Ik heb al eerder producten gehad van Bourjois en die bevielen me allemaal erg goed. Toen deze foundations nieuw op de markt kwamen had ik er al oog voor, maar om nou €15 neer te leggen voor een foundation vond ik toen nog een beetje teveel van het goede. En nu: een paar maanden later, heb ik 'm alsnog in huis. Ja, je kent me.


Bourjois Healty Mix Foundation - te koop bij Etos, €14,99

Ik nam kleurnummer 52 mee, 'Vanilla', de lichtste kleur uit de lijn (ik was bang dat nummer 53 me weer te donker was). Note: in de comments reageerde een lezeres dat er ook nog een kleur lichter te koop was, namelijk kleur 51. De foundation zit in een pompflacon (en daar hou ik van!), je kunt hierdoor goed doseren en is stukken hygiënischer. De ingrediënten zien er trouwens ook niet verkeerd uit, vooral veel fruitextracten, maar ergens lager op de lijst toch ook alcohol denat, de slechte vorm van alcohol. Omdat 'ie lager op de lijst staat en dus ook minder aanwezig is, ben ik toch benieuwt of hij dan ook nog wel zo voedend is zoals Bourjois dat ook claimt.

De substantie is niet zo dun als mijn Skin 79 BB-cream, mijn favoriet, maar ook lang niet zo dik als bijvoorbeeld een Catrice foundation. Een beetje ertussenin, vloeibaar genoeg om het in ieder geval mooi te blenden in je huid. In de flacon oogt de kleur vrij donker moet ik zeggen en had deze dan ook net iets lichter verwacht. Voor hele lichte huidjes is deze namelijk nog wel te donker, naar mijn mening - qua kleuren mag Bourjois daar nog wel een upgrade aan geven. Oh, een kleine note: hij ruikt ook nog eens superlekker! Een beetje fruitig, jammie. ♥Ik breng de foundation sinds een aantal dagen met een beautyblender aan (van de Primark die ik ooit won bij een winactie), ik vind dat ding zo'n mooi effect geven! Ik had verwacht dat het juist ontzettend cakey zou worden, maar dat alles behalve. Op de foto zonder iets op mijn gezicht moet je je vooral even concentreren op mijn wangen - deze zijn wat roder en gevoeliger en had ik op mijn neus ook dit keer een klein wondje zitten. Met foundation zijn de roodheden in mijn gezicht mooi geneutraliseerd, dat geheel natuurlijk-ogend!

Ik moet wel zeggen dat ik 'm tijdens het aanbrengen heel oranje vond! Naarmate je de foundation in je huid werkt, kleurt hij toch mooi mee met mijn eigen huidskleur. Ik neem eigenlijk elke foundation mee naar mijn nek, voor de zekerheid, maar dat doe ik bij deze ook uit angst dat je zo'n lelijke rand op je gezicht hebt zitten. Qua voeding vind ik het een nee: als mijn huid droge plekjes heeft accentueert hij deze wel, zoals elke andere foundation. Als mijn huid op het moment nu is, zonder droge plekjes, is het wel een heel fijn product. Bij dagen dat mijn huid veel voeding nodig heeft, gebruik ik mijn BB-cream of meng ik die met deze van Bourjois.

Voor échte droge huidjes met droge velletjes is die in deze tijd niet echt geschikt. Alhoewel, als je even geen last hebt van velletjes is deze foundation wel echt prachtig. Hij geeft een mooie gezonde glow aan je gezicht en heeft een mooie, natuurlijke dekking. Het hangt er dus een beetje vanaf hoe jouw huid er op dat moment uitziet. Maar als je echt een volle, lekkere, voedende foundation nodig hebt/zoekt, dan zou ik deze skippen.

Wat is jou favoriete foundation op het moment?

18 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Hij ziet er mooi uit inderdaad! Ik heb hem zelf ook en vind hem heel fijn werken :) Alleen een kleine note: nummer 52 is niet de lichtste kleur haha, je hebt ook gewoon nummer 51!

  Liefs,
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dankjewel voor de note! Ik ga 'm straks meteen aanpassen. Jammer dat ik dat niet eerder wist, nummer 51 lag helaas niet bij de Etos waar ik 'm kocht..

   Verwijderen
 2. Klinkt goed!! Maar ik vind 14,99 toch wel een beetje prijzig ... maar misschien moet ik er toch maar eentje halen :)
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed geschreven ! Ik vind dit een erg fijne foundation ! X Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je een mooie egale huid! Ziet er mooi uit, ik wil dit zelf ook nog wel graag een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een hele fijne foundation! Mooie review, de kleur past goed bij je huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, hij lijkt me fijn, alleen zou deze kleur net niet goed zijn voor mij, haha! Mocht ik ooit overwegen naar een andere foundation en ik heb een keer geld te veel ga ik zeker eens kijken naar deze foundation! Goede review en ik heb ook een droge/gevoelige huid wat soms best lastig is met zoeken naar foundation of crème.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind deze ontzettend mooi,mijn foundation is bijna op dus wil eigenlijk wel bij die van bourjois kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah balen dat het toch niet goed genoeg voed. Ik heb hetzelfde probleem als jou vooral op mijn voorhoofd en op kleine wondjes van bijvoorbeeld een koortslip of een puistje. Zelf gebruik ik op dat soort momenten dan helemaal niks op mijn gezicht, want eerlijk gezegd weet ik niet wat wel zou helpen. En foundations testen is toch vrij duur haha.
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. klinkt en ziet eruit als een goed en fijn product! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen