21-12-13

Last-minute kerstlook (foto tutorial)

Je bent in alle drukte door het kopen van kerstcadeautjes, het zoeken naar hét perfecte kerstjurkje en de voorbereidingen voor het kerstdiner even helemaal vergeten welke look je gaat dragen tijdens de feestdagen. Niet eens over nagedacht en over een paar dagen is het zover! Stress stress stress! Omdat ik beloofd had nog een tweede kerstlook te maken besloot ik deze eens in een foto tutorial te doen. Ik ben zó blij met de foto's die eruit zijn gekomen! Je kunt zelf zoeken naar de kleuren die je zelf in huis hebt, ik ga namelijk niet heel diep in op de producten. Een aantal simpele stappen en jij bent kerstdiner- of cadeautjes-uitpakken-proof. 


De vorige look was warm en dus wilde ik deze compleet anders doen. Ik ben meer een type voor koele kleuren, dus voor mensen met een koele ondertoon is deze look zéér geschikt! Ik ben wat aan de slag gegaan met het spelen van kleuren (ik had van te voren geen look in mijn hoofd) en daar kwam dit uit. Ik ben er heel erg tevreden over, zeker over de foto's die ik met spiegeltjes en zonder draaibaar schermpje heb moeten maken. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. 
1. Ik begon met het aanbrengen van een basis, ik gebruikte hier mijn nieuwe aanwinst van NYX: het Jumbo Eyepencil in 'Milk'. Deze witte basis zorgt ervoor dat de kleuren die je hier straks overheen aanbrengt er nog meer uit zullen springen. 
2. Met de Maybelline Color Tattoo in Pink Gold breng ik de kleur over mijn gehele ooglid aan met mijn vingertoppen. 

3. Met een iets warmere, shimmery roze kleur ga ik nog over de kleur heen die we net hebben aangebracht. Niet alleen om de Color Tattoo te setten, maar ook om de kleur iets intenser te maken. 
4. Met een felle roze kleur ga ik de buitenste ooghoek aanzetten. Roze is nou niet echt een kleur wat je meteen aan kerst doet denken, maar aangezien onze kerstboom lichtroze accentjes heeft ben ik geinspireerd om deze look te maken! Dit is een kleur die niet vol zit met shimmers, ik vind het wel mooi om mat met shimmer te combineren in een ooglook. 

5. Met een pencil kwast ga ik een matte zwarte kleur in de outer v/c aanbrengen. Dit zorgt voor diepte, maar ook maakt het de look net wat meer smokey. Perfect voor in de avond dus! Het aanbrengen hoeft helemaal niet netjes, want we gaan het straks toch vervagen. 
6. Met een blending brush ga ik de zwarte kleur vervagen, zodat deze mooi over gaat lopen met de rest van de look. Dit was achteraf nog best een klusje aangezien de zwarte kleur moeilijker te blenden was. 
7. Op het midden van mijn ooglid breng ik MAC's Naked Lunch aan, dit is een highlighter slash nude oogschaduw met shimmers. Je kunt ook gewoon een highlighter gebruiken, of een lichte kleur - dit zorgt er namelijk voor dat het midden wat opgelicht wordt, waardoor je ogen wat meer geopend zijn/lijken.

8. Omdat ik iets aan warmte mistte in de ooglook breng ik in de crease een donkerbruine kleur aan. Dit doe ik maar heel lichtjes, want de zwarte kleur moet ook niet volledig bruin worden. 
9. Ik mix de zwarte kleur en de donkerbruine kleur die ik voor mijn crease heb gebruikt samen en breng ik aan onder mijn onderste wimperrand. 
10. Op mijn waterlijn bracht ik Catrice Inside Eye Highlighting Pen aan, om mijn ogen iets te openen. Dit is een huidskleurig oogpotlood wat iets minder hard en natuurlijker staat dan een spierwit oogpotlood. Nadat je je wimpers ook nog hebt voorzien van een laagje mascara (want zonder mascara is de look niet af of course!) ben je klaar met deze look! Ik heb dit keer geen eyeliner gebruikt, maar als je dat mooi vindt kun je dat natuurlijk ook nog aanbrengen. 

Wat vind jij van de look en ben jij er al uit welke makeup jij gaat dragen met kerst? 

19 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Wauw zooo mooi Sjon! Die combinatie van roze en jouw oogkleur is echt prachtig! En je foto's zijn inderdaad geweldig gelukt. You go girl! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heeel mooi Sharrr! Ik heb je genomineerd voor de Liebster award! Neem een kijkje op m'n blog als je er meer over wilt lezen :)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw echt heel mooi! Ik ben echt zo'n slons met make-up haha, kan er niks van. Ik heb geen idee wat ik met de feestdagen doe.. rode lippen, een winged eyeliner, glitter oogschaduw? Aaaah haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of alles tegelijk! Kan ook, dan hoef je niet te kiezen ;-)

   Verwijderen
 4. wow deze look staat je heel erg goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie look, de roze kleur staat je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een prachtige look Sharon, en mijn complimenten voor het artikel. Ontzettend duidelijk uitgelegd met zoveel foto's erbij. En de foto's zijn ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sarah, ik heb er veel tijd ingestoken dus superleuk om te horen dat het artikel in de smaak valt! :)

   Verwijderen
 7. Wauw, Shar, wat een super mooie look is dit zeg en ook helemaal mijn stijl, haha. Ik vind het jammer dat ik totaal niet goed overweg kan met oogschaduw, maar misschien dat ik deze uitleg wel ga gebruiken voor eerste kerstdag. Deze kleuren passen perfect bij mijn nieuwe zalmroze trui ♥ En wauw, de laatste foto vind ik echt prettyyyyyy! ♥
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw! Het ziet er echt suuuuper mooi uit! Geweldig gedaan en het staat je echt super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtige look en camara kleur + scherpte echt prachtige foto's!
  liefs

  je hebt echt een mooi gezichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super mooie look en mooie foto's!!
  X Suzette
  www.stylishwithsuus.nl

  BeantwoordenVerwijderen