05-12-13

FASHION | Foute kersttruien @ Lookbook

Ik heb ze zelf niet, maar stiekem vind ik sommige, óntzettend foute kersttruien juist heel grappig en soms leuk! Toen Vita mij het ideetje gaf om dit artikel te schrijven over foute kersttruien (het vorige artikel waarin ik foto's verzamelde die afkomstig waren van lookbook was ook haar idee) vond ik het op mijn vrije middag toch wel er-rug leuk om even wat leuke en gezellige sfeervolle kerst(truien)foto's te bekijken op Lookbook. Vol goede moed speurde ik af naar verschillende stijlen en lelijke truien, die aan de ene kant ontzettend fout en kitschy zijn, maar aan de andere kant heerlijk kerstig. Je moet er van houden, maar persoonlijk vind ik het wel geinig. (en lekker warm!)


Source // lookbook.nu
Deze is dan wel heel simpel gecombineerd, maar zo ben ik ook qua kleding. Casual, maar door de trui toch net een item wat deze outfit speciaal maakt. Als ik zo'n heftig en opvallende trui zou dragen, draag ik er ook een (basic) broek onder zoals spijker of zwart, kies absoluut geen andere print of kleur. Ik vind dat zó niet kunnen.. Als iemand dat van jullie wel doet, voel je absoluut niet beledigt! Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik vind het persoonlijk een no-go voor mij.

Source // lookbook.nu
Deze trui vind ik niet overdreven fout, maar wel erg leuk! Aleksandra, degene die deze foto plaatste, vermeldde er bij dat deze rood met witte sterren trui van de C&A komt. Of deze nog te koop is - geen idee, maar dat is natuurlijk ook heel handig voor ons landje, zo hoef je niet in buitenlandse shops online te winkelen en hele hoge verzendkosten te betalen. Een ideale kersttrui!


Source // lookbook.nu
Deze Belgische lookbooker plaatste deze outfit met een oversized, kerstige trui. Simpel en casual gecombineerd met een spijkertregging en simpele laarsjes eronder. Ik vind de trui zelf nogal vormloos, maar de tas die ze erbij gecombineerd heeft vind ik dan wel heel erg leuk, de kleur van de laarsjes komen trouwens ook echt perfect terug in de trui!


Source // lookbook.nu
Voor de wat stoerdere types hier op Lovely Photography zal deze outfit waarschijnlijk je ding zijn. De trui is schattig, met daaronder een blouseje voor een wat preppy effect, maar de broek geeft echt een heel groot contrast tussen het bovenste gedeelte van de outfit. De schoenen en broek zijn juist alles behalve schattig, juist stoer en doet je denken aan een rock chick. De gehele outfit is niet mijn ding maar ik vond het ontzettend leuk om te zien hoe deze lookbooker genaamd Intrigue (?) uit Londen dat contrast zo goed heeft laten zien. Gewaagd is het dan wel, maar dat vind ik wel wat hebben.


Source // lookbook.nu
Dit is meer een chilloutfit om de kerstboom mee op te tuigen, tenzij je er een normale broek onder zou dragen. Een legging dragen, ik snap de trend niet zo. Als je er een langere trui/top overheen draagt zodat je je kruis niet ziet vind ik het nog wel oké, maar anders vind ik het net een ik-kom-net-van-de-sportschool-vandaan-outfit. Anyways, rendieren op truien of kleding vind ik sowieso echt heel tof in de winter en met kerst, geen wonder dat mijn rendieren onesie zo geliefd bij me is! ;-)

En dit waren de outfits! Sommige dingen zullen misschien jou ding niet zijn (sommige zou ik zelf ook niet zo aantrekken), maar omdat iedereen een andere smaak heeft en andere dingen leuk vindt, vind ik het heel leuk om te horen welke outfit jij het leukste vond (1,2,3,4 of 5) en hoe jij de bovenstaande outfits zou combineren! En, ben jij een fan van kersttruien of vind je deze dingen echt afschuwelijk? 


17 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Niks fijner dan een foute kersttrui aan met kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Vooral de derde en de laatste vind ik erg mooi!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuke truien! Persoonlijk vind ik de derde het allerleukst!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze allemaal echt super gaaf hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die 3e jurk is cute! Ik heb zelf een heel fout kerst rokje :P Ach 1 keer per jaar mag het ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige kerst truien! Die eerste vind ik erg leuk ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou van kersttruien, spijtig dat je ze niet het hele jaar door kan dragen haha! Ik vind de 3de vooral heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat meisje op de eerste foto heeft zulk mooi lang haar wauw <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het echt een leuke 'trend'! Ik zou er wel zelf geen komen omdat ik hem zo weinig zou dragen maar ik vind het echt wel leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de vierde echt super leuk met een witte blouse eronder ;)
  Op www.kersttrui.eu staan ook erg foute kersttruien.

  BeantwoordenVerwijderen