10-09-13

UPDATE | SCHOOL & FALL TIMES

Hee lieve lezers (en september)! Het is de eerste week weer even wennen geweest en het opstarten ging een beetje traag, maar ook ik moet nu weer aan de slag om weer goed te eindigen dit jaar. Tijd om te kletsen dus - wat voor mijn gevoel alweer te lang geleden is, maar dat zeg ik geloof ik altijd bij updates -, wat weer aangeeft dat ik vaker persoonlijke dingen moet schrijven, vind je niet? Ik ga praten over mijn klas voor aankomend jaar nu ik inmiddels alweer een weekje begonnen ben en over de herfst die over een aantal weken letterlijk aan komt waaien. Let's get personal!


De vakantie was leuk en relaxed, maar wel lang. De laatste weken had ik niets meer om te doen en verveelde me dan ook heel veel. Ik kon mijn tijd dan wel stoppen in bloggen, maar om elke dag achter de computer te hangen vond ik ook maar niets - al gebeurde dat uiteindelijk wel natuurlijk. Nu we allemaal weer op school zitten verlangen we allemaal weer terug naar die vrije weken, maar ik moet je eerlijk zeggen, als ik weer vakantie zou hebben nu, heb ik weer behoefte om naar school te gaan. Ik had immers niks meer te doen en nu kan ik elke dag aan mijn huiswerk beginnen wat de tijd dan ook weer een beetje vult, dus aan de andere kant is het wel weer goed voor me.

Vorige week maandag heb ik mijn rooster opgehaald en voor het eerst mijn nieuwe klas gezien. Of nou ja, klas.. Mijn mentorklas dan. Normaal mocht je dat altijd aangeven bij wie je in de klas wil en in principe dacht ik dat we onze klas te horen kregen wanneer we de eerste dag weer naar school moesten. Dit keer mochten we dit niet aangeven doordat we profielkeuzes hebben gemaakt vorig jaar - dus werden de indelingen helemaal gemaakt door school zelf. Opeens gingen er dingen rond op Twitter dat mensen van onze school hun klas wisten en toen zag ik het ook, inloggen op de site en hup, je wist het! Totaal niet verwacht en heb daarna meteen Louise en Mariska geappt (?). Ik vond het zo spannend, maar we zitten alle 3, BIJ ELKAAR! We hebben niet álles hetzelfde, maar hebben best vaak sommige uren hetzelfde en op zich is dat niet heel erg, want je leert zo ook weer hele nieuwe mensen kennen.


Mijn echte "stam" klas heb ik nu voor een aantal vakken gehad. Een paar ken ik er al van vorig jaar, maar er zijn er ook een hoop die in de 4e zijn blijven zitten of van vwo afkwamen. We zijn met een stuk of 27 en je hebt nu echt een heel ander rooster, het is veel zelfstandiger geworden allemaal. Ook geven leraren bijna geen huiswerk meer op maar krijg je in de plaats daarvoor zelf een planning mee, je moet dan zelf weten wanneer je het maakt, als je het maar af hebt de volgende les. Niet dat dat ontzettend vervelend is, want op zich vind ik het veel beter dan in de onderbouw. Bij de vakken die ik heb elke dag, zit er sowieso een paar lessen altijd wel iemand in die ik ken, dus dat is wel erg fijn en ook heel gezellig. Ik heb dit jaar ook Spaans gekozen en dat bevalt tot nu toe ook best wel! Ik weet nog niet echt goed of ik nou wel goed gekozen heb, maar ik vind talen leren erg leuk dus waarschijnlijk gaat dat wel goed komen. Het is wel moeilijk omschakelen als je daarvoor nog een lesuur Frans hebt gehad, omdat dat echt verschrikkelijk veel op elkaar lijkt. Ik heb echt het gevoel alsof dit jaar zo moeilijk gaat worden! Heel veel mensen blijven zitten in de 4e, ik krijg voor het eerst SE's en dat vind ik stiekem echt verschrikkelijk als ik er aan denk. En daar erbij dat je maar 2 daarvan in een heel schooljaar mag herkansen. Slik!


Ik heb ook weer zin in sweater weather! Oke, ik geef toe, als het uiteindelijk officieel herfst is loop ik te klagen dat het weer te koud is - want ik ben een koukleum en hou er niet zo van. Toch, ergens diep van binnen, vind ik al die lekkere warme, oversized comfy truien, dikke sjaals en kleding heerlijk en zou ik het liefst nu al lopen met warme truien. Nu het al wat vroeger donkerder begint te worden buiten en ik merk dat het ook steeds wat kouder wordt, trek ik al gauw mijn lievelingstruien of vesten aan die ik nu allemaal nog nieuw in de kast heb hangen. Die gezellige tijd, warme chocomelk als ik thuis kom.. Ja, ik zie het wel weer zitten, alleen vind ik de winter niks. Ook moet ik nog een oplossing vinden voor de belichting voor foto's aangezien het dan wel heel grauw wordt buiten en de belichting dan ook niet geweldig is.

Verder ga ik kijken hoe het loopt met de artikelen op Lovely Photography en of het nog steeds haalbaar is om elke dag te bloggen. We zullen zien, ik zal het in ieder geval altijd melden mocht het anders worden. Ik vind om de dag namelijk ook wel een optie, maar zolang het nog gaat, blijft het zo. Ik denk niet dat het echt een groot probleem is als ik een keer geen artikelen online zet. Ik ben heel benieuwd waar jij zin in hebt dit jaar en hoe jullie schooltijd tot nu toe bevalt! Hebben jullie allemaal een leuke klas met mensen waar je een beetje goed mee overweg kan? Dat is namelijk ook niet geheel onbelangrijk, haha!

Heb jij al zin in de herfst of wil je liever nog even wachten? 

3 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!