07-09-13

L'ORÉAL COLOR RICHE LE KHÔL

Zwart oogpotlood gebruik ik eigenlijk nooit, maar sinds ik weer in een fase zit dat ik eyeliner draag elke dag, is zwart oogpotlood ook een stuk interessanter geworden voor mij. Niet alleen omdat ik daar ook een lijntje mee kan zetten, maar ook omdat de zwarte oogpotloden die ik zelf had me niet echt hadden overtuigd. L'Oréal vind ik zelf een behoorlijk prijzig merk, maar benieuwd was ik zeker. 
Voor mij zijn er een aantal eisen bij een (zwart) potlood. Hij moet fijn aanbrengen, niet te romig en niet te droog zijn - een beetje precies daar tussenin. Ook moet 'ie lekker gepigmenteerd zijn, goed blijven zitten en niet verschuiven of uitlopen. Iets waar ik met anderen issues mee had, hoopte ik dat ik met dit product geen last meer zou hebben van al die kleine dingetjes.

Het L'Oréal Color Riche Le Khôl is verkrijgbaar in nog 6 anderen kleuren, van zwart tot blauw en paars. Deze zwarte in de kleur 101 Midnight Black zorgt voor intensiteit, comfort en precisie en door de comfortabele crèmetextuur is het Color Riche Le Khôl oogpotlood makkelijk en prettig in gebruik - beweert L'Oréal. Het klinkt in ieder geval veelbelovend, de verpakking is ook een plus! De gouden letters en accenten staan heel chique in combinatie met het zwart en straalt luxe uit.


Zoals je kunt zien op de swatch op de foto hierboven is het potloodje lekker zwart. Zo mag ik het zien! Hij is romig waardoor het aanbrengen heel makkelijk en soepel gaat.


Alleen zijn er ook nog minpunten. Iets wat ik heel goed vind? Hij is lekker zwart zoals het hoort. Het jammere? Hij blijft niet lang zitten. Na een uurtje was het potlood al redelijk vervaagd, na 2 uur zodanig weg dat je eigenlijk niets meer zag zitten. Hij loopt niet uit gelukkig, maar als je het potlood aanbrengt op je waterlijn wordt je bovenste waterlijn (tightline) ook een beetje zwart - en andersom. Iets wat ik persoonlijk niet wilde en een behoorlijke tegenvaller vind, aangezien ik wil dat een oogpotlood dan ook múúrvast op z'n plek blijft zitten. Ondanks dit, is het aanbrengen wel makkelijk en kan je het potlood ook makkelijk vervagen, mocht je dat willen. Jammer dat L'Oréal het op die punten laat liggen, want er zijn nog veel meer oogpotloden te vinden die een stuk goedkoper zijn en beter werken dan deze.

L'Oréal Color Riche Le Khôl in 101 Midnight Black is te koop via http://www.onlinemakeup.nl/potlood/oogpotlood (klik hier voor Midnight Black) voor €8,79 en is nog te vinden bij verschillende drogisterijen (zoals o.a. Kruidvat, Etos)

Welke ervaringen hebben jullie met de producten van L'Oréal? 

8 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. Jammer dat die snel vervaagd, maar leuke review! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit :) Jammer dat hij niet zo lang blijft zitten, dat is toch wel een van de belangrijkste punten bij een potloodje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat hij zo snel vervaagt, en dat voor zo'n prijs! Wel een mooie review Sharon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat hij zo snel vervaagd, ik heb geen ervaring met oogpotloden van L'Oreal omdat het bij mij nooit blijft zitten, haha. Ik heb vaak last van traanogen (erg irritant), vooral als het koud weer is en als er veel wind staat, dus dan moet ik echt een supergoede waterproof oogpotlood nodig hebben, haha!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat ie niet zo lang blijft zitten! Ik ben sowieso niet iemand die veel geld uitgeeft aan makeup, maar ik had deze laatst ook in m'n handen haha, dus ben blij dat ik 'm niet gekocht heb ;D
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed review! Ik heb deze ook en vind hem ook niet zo heel fijn .. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat hij snel vervaagd, maar volgens mij is dit ook een beetje een smokey potlood. l'Oreal heeft ook veel waterproof potloden, misschien kan je die proberen? Goede en duidelijke review iig!

  BeantwoordenVerwijderen