11-09-13

LOVELY BLOGGER

Niet Lovely Photography, maar een lovely blogger deze keer die aan het woord is! Maris is al vaker voorbij gekomen op mijn blog en ik op die van haar, en dankzij dat zijn we een soort 'blogmaatjes' geworden. We hebben onwijs veel contact met elkaar en de blogs zitten bij elkaar in ons favoriete blogrondje. Nou vond ik het wel een leuk idee om ons op elkaars blog voor te stellen omdat we zo vaak bij elkaar voorkomen. We stelden elkaar 10 vragen die we na afloop op onze blog zouden posten. Lees je mee?


1. Zou je je als eerst willen voorstellen voor de bezoekers van Lovely Photography? Wat doe je het liefst in je vrije tijd en zit je nog op school?
Ik ben Maris, ik ben 23 jaar en ik studeer grafisch vormgeven aan het Grafisch Lyceum Utrecht in Utrecht. In mijn vrije tijd zit ik het liefst achter mijn geliefde macbook pro en dan ben ik voornamelijk bezig met bloggen, blogs lezen, socializen op facebook en twitter en ik reblog prachtige, inspirerende foto's naar mijn tumblr. Sinds kort doe ik dat bijna dagelijks en heb ik drie absolute favoriete tumblr pagina's waaronder deze van Britt die tumblrt op Florahliste (pas ontdekt dat ze in Nederland woont), Platinum rosy en die van Rosywood vind ik ook echt prachtig (stiekem heb ik er eigenlijk 4, want Hold my hand vind ik ook erg mooi).2. Wat is jou reden geweest om te beginnen met bloggen en hoe kwam je op het idee om je blog 'Wildflowers and things' te noemen?
 Ik ben 5 jaar geleden begonnen met bloggen door een meisje wat Margot heette, zij had een blog gestart met 1001 things in 365 days of iets in die richting, in ieder geval, dat was toen heel erg bekend dat je dan 1001 dingen fotografeerde in 365 dagen. Daar ben ik al heel snel mee gestopt en zat ik toen ook op web-log.nl, wat nu niet meer bestaat. Volgens mij ben ik toen meer blogs gaan volgen en heb ik uiteindelijk toen weer een account gemaakt, alle blognamen die ik heb gehad zaten mij totaal niet lekker en voelde me er niet fijn bij. Na Mournful kwam ik op het idee om Wildflowers and things als naam te gebruiken, ik wilde namelijk niet iets standaard zoals iets met beauty, fashion of lifestyle in verwerkt zat. Wildflowers and things is lekker een algemene naam en kan ik schrijven over waar ik wil. Kort gezegd: ik houd van bloemen, roze en allerlei andere dingen.

3. Wat vind je zo leuk aan het bloggen zelf en over welke onderwerpen schrijf je het allerliefst?

Het heeft een hele tijd geduurd dat ik mijn blog eindelijk zag groeien en man, wat ben ik er zo trots op. De reacties die ik krijg vind ik erg leuk om te lezen en het maakt gewoon echt je dag 100% goed. Ik ben nogal een twijfelkont en kan soms twijfelen of mijn blog wel niet leuk genoeg is om te lezen, ik houd er namelijk van om mijn blog perfect te hebben, haha. Ik schrijf denk ik het liefst over shoplogs, inspiratie posts en lifestyle. Deze onderwerpen spreken me ook op andere blogs erg aan en ik ben gewoon dol op geld uitgeven en nieuwe blogs te ontdekken.4.  Wat wil je nog bereiken met je blog? Zou je er je beroep van willen maken? 
Ik zou heel graag groot willen worden met mijn blog, meer reacties krijgen, producten krijgen om te mogen testen (niet dat ik daarom blog, maar het is een grote eer om dat te mogen doen, de eerste product mocht ik al testen voor mijn blog en dat vond ik echt hartstikke tof, dit artikel lees je hier), dat ik bekend word op straat en mensen zeggen 'Hey, ben jij niet van Wildflowers and things? Je blog is echt leuk om te lezen', dat lijkt me namelijk zo tof! Ik zou er absoluut mijn beroep van willen maken met in combinatie de opleiding die ik heb gedaan, grafisch vormgeven/DTP. 

5. Je schrijft wat meer over lifestyle, maar af en toe ook over beauty. Hoe ziet jou dagelijkse makeup routine eruit? 
Mijn dagelijkse make-up routine ziet er zo uit: als het nodig is, maak ik mijn gezicht nog een keer schoon, dit vind ik persoonlijk fijn en daar word ik lekker wakker van, daarna doe ik eerst wat dagcreme op en laat ik die 1 minuut in mijn huid trekken, dan doe ik wat concealer onder mijn ogen met de Essence stay all day concealer, daarna dip ik mijn concealerkwast in mijn concealer van Catrice en werk ik de wat moeilijkere oneffenheden weg en doe ik nog een beetje concealer onder mijn ogen, dan doe ik een ewrt foundation op mijn vinger en dat stip ik aan op de plekken waar ik het meest nodig heb en smeer ik het uit met mijn handen, tot slot poeder ik het af met de NYC smooth skin, doe ik nog op mijn wangen de Prime and fine highlighter van Catrice en tot slot om het af te maken doe ik nog een beetje blush op mijn vinger van de Essence Me & My icecream limited edition blush. Om mijn look echt af te maken krul ik mijn wimpers met de wimperkrultang en doe ik mascara op van Essence get big lashes (echt een aanrader) in waterproof.

6. Welke items staan nog op jou wishlist die je dit jaar nog wil hebben?

Waar zal ik beginnen? Haha, ik wil nog zoveel. Ik hoop in elk geval in november een spiegelreflex aan te kunnen schaffen, ik wil heel graag de canon EOS 650D doordat ie en kan filmen en heel goed is voor productfoto's (gevraagd aan een expert op fotografie), verder zou ik van het overgebleven geld nog door willen sparen voor een iMac 21 inch". Oh man, wat lijkt me dat heerlijk om op te werken en te bloggen.


7. Je bewerkt je foto's altijd met een overlay en probeert die zo licht mogelijk te maken. Iets wat ik in ieder geval erg mooi vind! Welke programma's/sites gebruik je hiervoor?Als ik mijn foto's heb geschoten met mijn Nikon Coolpix L110 upload ik ze op mijn macbook en dan ga ik naar de website rollip.com, dit is echt mijn lievelings bewerk sites ever, verder voor fotoformaat gebruik ik Photoshop CS6 (geen gedownloade versie, legaal geïnstalleerd en product gekocht op school). De overlay die ik dan het meest gebruik is soft lens, dit omdat het mijn foto's een 'zacht' kleurtje geeft en daar houd ik erg van.

8. Welke nummers staan bij jou op dit moment op repeat?
Het nummer wat ik het meest op repeat heb staan is 'Hey brother' van Avicii ft. Dam Tyminsk), ik vind dit zo'n heerlijk nummer en ik zing het soms mee als ik op de fiets ben naar stage in Utrecht (natuurlijk als niemand achter me fietst, haha), verder vind ik Don't give up van Tatanka ook geweldig, heerlijk af en toe om een hardstyle nummer te luisteren. Het liefst zit ik dan mee te springen op mijn fiets. Verder vind ik Nielson ft. Miss Montreal - Hoe ook heel leuk alleen die moet je niet te vaak luisteren, dan is ie best vervelend, haha!


roomtour video van Maris

9. Welke kledingwinkels zijn jou favoriet?
Mijn lievelingswinkels zijn Primark, H&M, Zara Action en de Flying Tiger. Primark, Action en de Flying Tiger omdat ze lekker budgetproof zijn en de H&M en Zara omdat ze soms wel leuke items hebben. Dan zijn de Action en Flying Tiger geen modezaken, maar ze hebben wel altijd toffe spulletjes voor je kamer of gewoon hebbedingetjes voor jezelf. Verder vind ik het winkeltje Dille & Kamille ook heel erg leuk om naar binnen te lopen en lekker rond te snuffelen.

10. Heb jij zelf ook nog een gouden tip voor mensen die een blog willen beginnen?
Als je een blog wilt beginnen, gewoon lekker doen en reageer op andere blogs zodat je zelf ook reacties terug krijgt. Zet je blog ook op je twitter en instagram als je dat hebt, zo komen bezoekers ook op je blog terecht. Voor de bloggers die erg twijfelen over hun eigen blog: niet doen, nergens voor nodig! Mensen volgen jou omdat ze jouw blog leuk vinden om te lezen. Wees er niet onzeker of bang over dat ze je blog niet leuk vinden en blijf lekker door bloggen.


Kennen jullie de blog van Maris al? Het interview met mij staat vrijdag online op haar blog!

6 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

  1. Wat leuuuuk! Ik vind het zó een tof idee van jullie! Echt super leuk om te lezen! Ben benieuwd naar jouw interview op Maris' blog :D
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaa, hihi het is raar om je eigen antwoorden te lezen, maar hij is echt heel leuk geworden ook! (Geen tijd gehad om te reageren haha, druk druk op stage, vandaag ook al haha). :)
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen