20-09-13

FOTD | GETTING READY FOR AUTUMN

Ik met een liefde voor beauty, het is bijna te gek voor woorden om te zeggen dat mijn laatste beauty-gerelateerde artikel op 7 september online kwam. Misschien nu niet heel lang geleden, maar het voelde wel zo! Eerder deze week is er al een herfstachtig artikel online gekomen met een cosy outfit, en om alles op z'n plek te zetten moet de makeup natuurlijk ook herfst-proof zijn. Ik ging weer aan de slag met mijn geliefde Sleek paletten (die trouwens perfecte kleuren hebben voor het komende seizoen, wauw!) en maakte er foto's van voor een artikel die je nu aan het lezen bent, vaak aangevraagd door mijn vriendinnetje Mariska.


Ik heb trouwens niet veel foto's van alleen mijn oog, volop in beeld. Wat is dat lastig zeg, jeetje! Mijn camera wilde van zo'n dichte afstand maar niet scherpstellen, dus heb ik het alleen van veraf en keek ik maar vaak naar beneden, zodat jullie alsnog de look goed kunnen zien. Ik vind de look zelf echt ontzettend leuk geworden, warm gemengd met koud en wat mij betreft perfect voor de herfst.


Ik begon als basis met de Essence Stay All Day 16H Foundation in 20 Soft Nude. Oh my, wat heb ik deze al lang! Nooit meer gebruikt natuurlijk - ik was immers een grotere fan geworden van bbcreams. Toch wilde ik 'm weer even gebruiken en mijn gezicht ermee een likje verf geven, omdat ik de foundation destijds erg fijn vond (alleen tijdens de velletjes periode liet ik 'm liever liggen). Eerlijk gezegd zit 'ie comfortabel, maar als ik de foto's zo terugkijk lijkt het net alsof 'ie een beetje vlekt op sommige plekken. De Catrice Camouflage cream in 010 Ivory ging onder mijn ogen en op plekjes die wat meer dekking nodig hadden of wat roder waren. Als blush bracht ik daarna lichtjes met mijn vingertoppen Bourjois' Cream Blush in 01 aan, waarna ik mijn hele gezicht matteerde met de All About Matt Fixing Compact Powder van Essence.


Aan de slag met de oogschaduw! Hiervoor gebruik ik mijn 2 geliefde -en ook enige- Sleek paletten. Ik vind het zo jammer dat Sleek een buitenlands merk is en dus ook niet te koop is hier in de winkels, want ik het merk is zo ontzettend goed.. De oogschaduwbasis die ik gebruikte onder de oogschaduw was van Essence, de I ♥ Stage Eyeshadow Base. Werkt geweldig! Ik begon met nummer 1 (kleur uit Oh So Special palet) die ik aanbracht op 3/3 van mijn ooglid, een beetje aan de buitenkant dus. Die werkte ik een beetje naar boven en vervaagde ik een beetje naar binnen toe. Die blende ik met een fluffy blendingkwast in mijn arcadeboog verder. Wat grappig is is dat de bordeauxrode kleur met het blenden in de arcadeboog een beetje bruin werd, wat dus heel mooi overliep met de rest! Kleur nummer 2 (uit het Monaco palet) gebruikte ik om de rest van mijn ooglid op te vullen, naast de kleur die ik aan de buitenkant had aangebracht. Deze kleur was vrij poederig, maar ik wilde persé oranjetinten gebruiken, omdat dit me heel erg sterk laat denken aan de herfst. Onder de wenkbrauw en in de ooghoeken gebruikte ik nummer 4 voor de highlight.


De rest maakte ik af met een dun lijntje eyeliner, dat deed ik met de Essence Liquid Ink eyeliner. Gebruik ik al eeuwen en blijft nog steeds de fijnste eyeliner in mijn mening, stifteyeliners zijn toch niet echt mijn ding, dus hou het liever bij vloeibare. Zelfs de letters zijn er al vanaf gesleten! De mascara gebruikte ik op mijn boven- en onderwimpers en gebruikte een transparante gel om mijn wenkbrauwen op z'n plek te houden (ik heb ze niet bijgetekend op de foto's), alle producten daarvan zijn van Essence. De lipstick -wederom van Essence- depte ik op mijn lippen en met mijn vingers blende ik het verder over mijn lippen uit. Dat omdat ik deze kleur (08 Coral Calling) te fel vond voor een wat opvallende look als deze, al ligt dat natuurlijk helemaal aan jezelf. En de look is af! Niet al te moeilijk vind ik zelf, maar nog steeds draagbaar. En als ik terugscroll, ook nog eens helemaal budget! 
Wat vinden jullie het leukst aan de herfst? 


13 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!