22-09-13

Catrice Eve In Bloom Soft Duo Eyeshadows

Normaal ben ik er als de kippen bij met een nieuwe collectie, maar ik was al zo lang niet meer in de stad geweest om makeupjes te kopen, dus mezelf weer trakteren op 2 oogschaduws mocht nu wel van mezelf. Voor het schrap van Essence had ik niet iets wat ik écht mee wilde nemen, maar de oogschaduwtrio's in de Eve in Bloom LE van Catrice wel. Ik wilde hoe dan ook nog de groene scoren, dus toen ik in de winkel stond ging er ook nog een doosje met bruinere tinten mee!


De oogschaduwdoosjes zitten zoals altijd in een transparant, vierkant doosje die dit keer met rozen versiert zijn. Dat is ook het thema van Eve in Bloom - vier het met rozen. De oogschaduws zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, C01 Bloomynous, C02 Beauty Bouquet en C03 Bed Of Flowers, waarvan ik de laatste 2 in deze post ga reviewen!


Beauty Bouquet vond ik eerst niet veel verschil hebben tussen Bloomynous, maar Bloomynous heeft in vergelijking met deze een koper/bronsachtige kleur als donkerste tint, en de lichtste was iets lichter roze dan Beauty Bouquet. Op de foto komt de hele rechtse kleur trouwens iets bruiner over, maar als je hem zo op eerste gezicht bekijkt lijkt de kleur een beetje paarsig, terwijl dat bij de swatches eigenlijk niet terug te zien is. Aparte kleur en een leuke combinatie!


Deze kleuren wilde ik het allerliefst van de oogschaduwdoosjes, 2 mooie kleuren die me doen denken de herfst, prachtige moskleuren! Ik vind ze alleen niet echt mooi om samen te dragen. Waarom? Met dit palet zou ik zelf geen complete look kunnen maken, omdat ik de combi tussen de lichtgroen op het ooglid en de donkergroen in de arcadeboog (of andersom natuurlijk) een beetje teveel van het goede vind. Ik combineer het dan liever met een neutrale tint, dus die zou je er dan nog bij moeten hebben - alhoewel, je kan het ook gewoon zo dragen als je dat mooi vindt.


Het pigment is erg goed! Ik had dat eerlijk gezegd niet verwacht, aangezien Catrice' haar oogschaduws nog wel eens geen pigment kunnen hebben, maar juist mooi in opbouw zijn. Deze zijn dat allebei! Vooral de kleuren van Bed Of Flowers (onderste 2 swatchfoto's), die ik beter in pigment vind dan Beauty Bouquet (bovenste swatchfoto's). De oogschaduws zijn wel vrij korrelig, vallen alleen een beetje op je wimpers, maar niet overdreven onder je oog. Veel fallout hebben ze dus niet, dat valt reuze mee!


Een look gemaakt met beide paletjes. Op het eerste deel van het bewegend ooglid heb ik de lichtste kleur gebruikt van Beauty Bouquet, op de andere helft de lichtste groene kleur uit Bed Of Flowers. In de outer v en onder de ogen de donkerste mosgroene kleur en in de arcadeboog heb ik de donkerste tint uit Beauty Bouquet meegeblend. 


De Soft Duo Eyeshadows behoren tot de limited edition, dus als je ze nog wil halen moet je er snel bijzijn! Ze zijn nog tot half oktober bij Kruidvat en Trekpleister te koop en kosten €3,89 per stuk. Ik zeg halen, want de oogschaduws doen het goed!
Wat vind jij van de Eve in Bloom collectie?

6 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!