15-07-13

Cooking with Louise | Zomerse pizza

Op mijn eerste artikel kreeg ik super leuke reacties, dus Sharon en ik hebben samen besloten dat ik nu elke maandag voor jullie een artikel maak. Soms bak ik iets, maar het kunnen ook gerechten zijn of van alles eigenlijk ;). Mmmm.. Dit is echt een van mijn lekkerste zomergerechten om snel op een zomerse avond klaar te maken. Het is super gemakkelijk om te maken en ook heel erg lekker! Zijn jullie benieuwd waar ik het over heb? Lees dan snel verder!
Wat heb je allemaal nodig:

- Turks brood
- tomaat
- komkommer
- rucola (of andere salade)
- rood uitje
- feta
- evt. mayonaise
– olijfolie

Oke, waar we mee gaan beginnen is de komkommer in kleine stukjes snijden. Ook snij je de tomaat in stukjes. Dit doe je bij elkaar in een grote sla bak.
Snij een rood uitje in hele kleine stukjes en doe dit er ook bij. Nu kunnen we de feta in kleine stukjes snijden. (je kan ook feta kopen in een potje die al gekruid is) als je de feta zelf kruidt kan je de feta blokjes eerst in een apart bakje doen en er dan een heel klein beetje olijfolie overheen gieten. (echt maar een heel klein beetje). Daarna roer je het goed door elkaar en doe je er wat peper overheen en eventueel wat kruiden zoals basilicum. Nu je alles bij elkaar in de sla bak hebt gedaan ziet het er ongeveer zo uit:Ik vind het er heel mooi en zomers uit zien! Nu de lekkere salade klaar is gaan we het Turkse brood door midden snijden, doe dit met een groot broodmes.


Nu heb je 2 bodems die we nu kunnen gaan beleggen. Dit gerecht is best gezond. Als je het helemaal gezond wil houden moet je deze stap overslaan, maar ik vind dit altijd erg lekker.
Je kan dus nu zelf kiezen of je op de bodems een laagje mayonaise wil smeren of niet. Als je het wel doet doe het niet te dik, maar een beetje, net als hoe je boter op een broodje smeert. Dit maakt het nog net iets lekkerder vind ik.

Het volgende wat we gaan doen is de bodems beleggen met de heerlijke salade, nu kan je zelf kiezen of je er nog rucola over heen wil leggen. Ik vind dat zelf wel erg lekker.En nu is je Turkse brood pizza klaar!! Super snel, makkelijk, en... heel erg lekker! Je kan dit ook als pizza puntjes serveren.


Ik vind dit echt een perfect gerecht voor in de zomer. Ik hoop dat jullie het ook gaan proberen, dus voor dan alvast eet smakelijk! :)

Love,
Louise

5 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

  1. Mmm, lekker! Misschien ga ik di wel eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmm lekker! ik heb net een heerlijke italiaanse pizza gegeten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er super lekker uit! Toevallig heb ik net nog zoiets dergelijks gegeten

    BeantwoordenVerwijderen