31-05-13

L'Oréal StudioLine Silk & Gloss Spray + Mousse voor krullen

Ik heb écht heel apart haar, al zeg ik het zelf. Ik heb stijl én krullen, op de een of andere manier kon mijn haar niet kiezen, haha! Ik hoef gelukkig niet heel veel aandacht te besteden aan mijn haar, maar de krullen zijn meer zichtbaar dan mijn stijlen plukken en daarom gebruik ik ook liever producten die dus ook specifiek bedoeld zijn voor krullend haar. Nu houden we volgens mij allemaal wel van een beetje volume en haar wat niet pluist, en laat ik dat nou nét beiden niet hebben. Daar baal ik enorm van, ik mis volume en het pluist wat vaker, dus producten die dat klusje kunnen klaren test ik dan ook heel graag uit. Mijn moeder kocht voor mij laatst deze 2 producten van L'Oréal, dus was reuzebenieuwd. Zou het mijn krullen nog 'veerkrachtiger' maken wat L'Oréal beweert? We'll see!
De StudioLine producten van L'Oréal bestaan geloof ik al een tijdje, zo ver ik weet in ieder geval! De spray had ik al een maandje van mijn moeder gekregen om uit te proberen, en later nam ze ook de mousse mee. Ik gebruik altijd producten voor krullen, omdat mijn krullen het meest zichtbaar zijn en ik krullen veel leuker vind bij mij. Anyways, ik ga vandaag voor jullie deze 2 reviewen, ik vond ze immers perfect voor een duoreview omdat ze beiden van dezelfde lijn komen en voor krullen bedoeld zijn.

Beide verpakkingen zien er goed uit! Ze zijn beiden zilver, al is de spray van plastic en de mousse verpakking van aluminium. De mousse heeft een typische 'mousse'dop en de spray heeft -natuurlijk- een spraydop. De lijn is zoals ik al zei voor krullen, maar van de studiolijn heb je volgens ook volume producten, fixing producten en gels.

We nemen eerst de mousse onder handen! L'Oréal raad aan de mousse op zijn kop aan te brengen over de lengte van je haar, het liefst op vochtig haar. Ik doe dat niet, omdat ik daar geen tijd voor had om eerst mijn haren te wassen en daarna foto's te maken. Ik doe het daarom op droog haar op de foto's. De mousse belooft je krullen te modelleren, veerkrachtiger te maken, glans te geven en het haar moet daarna als zijde aanvoelen. En dat 24 uur lang!


De spray breng je op je handdoekdroge haren aan de binnen- en buitenkant op een afstand van 15 cm. Bij kort haar is 3 tot 5 keer sprayen genoeg, bij lang haar 6 tot 8 keer. L'Oréal beweert dat je krullen maximaal worden wanneer je na het aanbrengen de krullen kneed en ze optilt, waarna je ze één voor één met je vinger bewerkt voor een perfecte krul. Ook dit product moet voor zijdezacht haar zorgen, je krullen vorm en structuur geven en je haar laat glanzen, ook weer voor 24 uur lang, zonder pluizen.Op deze foto heb ik niks in mijn haar, all natural ;-). Zoals je kunt zien heb ik aan de onderkant stijlen plukken -die naar mijn idee véél sneller groeien dan de rest van mijn haar, want deze komen er steeds onderuit en moeten steeds bijgeknipt worden- waarna er weer een laag krullen, daarna weer een laag stijl, laag krullen en ga maar zo door. Elke andere laag is stijl of krullend. Aan de voorkant is mijn haar namelijk ook stijl, maar dat is ook gewoon van mezelf. Daarbij heb ik ook vrij dik haar en mis ik het volume aan de bovenkant en de plukken langs mijn gezicht.

Op deze foto heb ik alleen de mousse in mijn haar gedaan. Eigenlijk wordt aanbevolen om de mousse op vochtig haar aan te brengen, maar dit kost me dan veel te veel tijd. Op de foto lijkt mijn haar nog veel pluiziger, maar ik moet zeggen dat dat later op de dag wel iets wegtrekt. Ik had juist het idee dat mijn haar de rest van de dag dat ik de mousse droeg juist veel minder pluizig was! Of de krullen nou echt gemodelleerd zijn weet ik niet, maar ik denk wel dat de kleine krullen wat beter uitkomen en aan de rechtervoorkant zie ik nu wel iets meer krullen, waar ik eerst bijna tot niets had. De mousse is fijn in het aanbrengen, is qua structuur ook zoals een mousse hoort te zijn en maakt mijn haar vrij zacht, met een heel licht krokant laagje. Echt niet hard, maar het houd zou mijn haar wel op z'n plek de rest van de dag.

Hier draag ik de mousse en de spray. Ik moet zeggen dat ik over spray niet heel erg blij wordt van het effect,  het lijkt juist alsof de krullen er juist uitgaan! De spray is daarbij ook heel erg plakkerig en heb ik ook gekneed in mijn haar, maar zie verder niet de werking van het krullen 'defineren'. Wel een pluspunt is dat je haar er veel minder pluizig van wordt en dat de rest van de dag ook zo blijft.

Dat ik de producten nou echt goed z'n werk vind doen is de vraag, al vind ik de mousse wel fijn. De mousse maakt je haar niet al te overdreven 'krokant', maar laat je haar wel goed zitten de rest van de dag. Ik zou persoonlijk de producten niet in combinatie gebruiken, omdat ik ze samen te plakkerig vind. Wel maken ze je haar best glad en zacht, vooral de mousse! Ik heb de mousse ook een keer geprobeerd op vochtig haar (op z'n kop) en dan werkt 'ie inderdaad nog beter. Je haar gaat de rest van de dag bijna tot niet pluizen en maakt je haar nog veel zachter. Ik zou de mousse je wel kunnen aanraden wanneer je krullen hebt, en breng voor het beste effect de mousse dus aan na het douchen etc. Van de spray heb ik het idee dat je haar juist iets stijler wordt, maar maakt je haar wel iets minder pluizig. De geur is heel fris en verzorgend, maar ruikt bij elk product in de StudioLine hetzelfde, want deze geur zit ook in de mannengels, haha! Voor de prijzen van de producten hoef je het in ieder geval niet te laten! Ze zijn allemaal bij de drogisterij te koop.

L'Oréal Paris StudioLine Silk & Gloss Spray Krullen - €5,49
L'Oréal Paris StudioLine Silk & Gloss Mousse Krullen - €4,65

Wat voor haartype hebben jullie? En met welke producten verzorg jij je haar?
Love,
Sharon.

1 opmerking:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

  1. l'Oréal silk & gloss spray krullen, weet je of dit nog in de handel is? Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen