07-05-13

Essence Nail Art Twins

2 jaar terug (ja, het is echt al heel lang geleden!) kocht ik samen met Esmee allebei hetzelfde lakje als een soort aandenken op onze vakanties. En iedereen keer als ik dit lakje zie en op mijn nagels heb, moet ik er steeds aan denken! Vorige week was weer zo'n dag dat ik mijn nagels een ander kleurtje wilde geven en ik weer naar dit lakje greep. Ik vind het lakje echt enorm fijn en wilde dit heel graag met jullie delen. Lees mee!De Essence nail art twins hebben een basislak (colour base) en een bijpassende topcoat met veel glitters (glitter topper). De colour base breng je aan als basis kleur en de topcoat er over heen voor een leuk effect. Het lakje heet Bella & Edward, of tenminste, zo heet de combinatie van de topcoat en de colour base. Superleuk! Voor dat leuke effect leg je Edward gewoon bovenop Bella. Het klinkt alleen wel een beetje gek... 
Het lakje wat ik heb heet Bella, maar is niet terug te vinden op het lakje zelf, ik moest het achterhalen door te zoeken op internet. Bella is een groene turqoise kleur en bevat 10 ml. Dus voor de Twilight fans onder ons is de naam alleen al een reden om dit lakje aan je stash toe te voegen! ;-)

Het kwastje is anders dan ik gewend ben. Deze is vrij dun, terwijl andere lakjes vaak bredere kwasten hebben. Dit kwastje is echt pérfect. Je krijgt geen strepen, komt niet langs de randjes en de structuur van het lakje is onwijs fijn. Hij is heel dun en goed vloeibaar en lakt heel prettig.

De gele lak in de hoekjes is nog van de vorige kleur die ik op mijn nagels had die er niet helemaal volledig af is gegaan. Maar nevermind, de kleur dekt al perfect in 1 laagje en je ziet geen nagelranden er doorheen. De kleur neigt op de foto meer naar blauw, maar is iets groeniger in het echt. Van zichzelf heeft de lak al een hele mooie glossy finish dus een topcoat aanbrengen vind ik niet zelf echt nodig, -ook al doe ik dat bij geen enkele nagellak omdat ik er nooit zin in heb, haha - al kun je het wel doen om de lak langer te laten zitten. De droogtijd is alleen niet erg snel, 2 nagels beschadigden alsnog na een uur drogen.

De nagellak blijft zonder topcoat prima zitten! Zo'n 2 dagen houdt 'ie het wel uit zonder te chippen, op de derde dag dag begint de bovenkant te slijten. Maar waarschijnlijk met een topcoat blijft de lak nog beter zitten. Ik heb zelfs gehoord dat de lak met een topcoat zelfs een week zonder chippen op je nagels blijft zitten! Ook ben ik ontzettend verrast naar de houdbaarheid van het lakje! Meestal zijn al mijn lakjes die al 2 jaar oud zijn compleet uitgedroogd, maar dat was deze niet! Ik hoefde er geeneens een klein beetje nagellakremover bij te doen, hij was niet dik geworden en lakte nog gewoon hetzelfde zoals 'ie 2 jaar geleden ook deed. Ik ben fan! 

Pluspunten: 
  • Dekt al met 1 laagje
  • Kwastje lakt fijn
  • Structuur van de lak is dun en vloeibaar, lakt erg prettig
  • Blijft goed zitten zonder topcoat
  • De finish vind al erg mooi, dus topcoat gebruiken hoeft niet persé
  • Prijs
  • Lakje blijft heel lang goed, na 2 jaar was de nagellak nog steeds niet uitgedroogd of streperig

Minpunten: 
  • Verkrijgbaarheid, alleen bij de grote filialen van Kruidvat te koop met een tweede schap
  • Droogtijd is niet heel snel, na een uur drogen beschadigen je nagels alsnog
  • Naam is niet terug te vinden op het lakje

De Essence Nail Art Twins zijn te koop bij de grote filialen van Kruidvat (met een extra schap dus) en kosten per stuk €1,79.  Ze zijn verkrijgbaar - als het goed is - in 3 andere kleuren 'twins'; Chuck & Blair (van Gossip Girl), Romeo & Juliet, Mr Big & Karriere (Sex And The City) en Thelma & Louise (Amerikaanse speelfilm).

Hoe vinden jullie de Essence Nail Art Twins? 

Love, 
Sharon.

2 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!