18-05-13

Essence Multi Action mascara

Mascara is mijn quilty pleasure. Ik kan echt niet zonder en wordt echt gek als mijn mascara op is of wanneer ik het niet kan dragen. Omdat mascara voor mij een absolute must is probeer ik zoveel mogelijk uit om er achter te komen welke mascara het allerbeste is. Het is met mij ook altijd een dilemma wanneer ik voor de schrappen sta en moet kiezen tussen de 1001 verschillende mascara's met duizend verschillende borsteltjes, vormen, kleuren en natuurlijk prijsjes! Ik gebruik deze mascara al een tijdje en ben er eigenlijk heel tevreden over, dus besloot ik er toch maar een artikeltje aan te wijden. Lees mee!


Mijn allereerste mascara was er ook een van het budgetmerk, toen zat ik volgens mij in groep 7. Ik mocht het nog niet naar school dragen, maar wel bij feestjes of in het weekend. Sinds die tijd heeft mascara me nooit meer verlaten en op de momenten dat ik het droeg, voelde ik me onwijs gelukkig. Ik kan me nog goed herinneren welke dat dat was, als ik het goed heb de maximum definition mascara, met dat feloranje borsteltje en flacon. Hij is er nog steeds in het assortiment van Essence, maar probeer vaak bij budgetmascara's andere uit. Het was een behoorlijke tijd geleden dat ik een Essence mascara heb gekocht en heb gebruikt, ik begon wat meer Rimmel en Maybelline te gebruiken terwijl deze stiekem eigenlijk nog fijner is en ook prima werkt. Ik heb de roze variant.

*Sorry dat de foto's zo ontzettend grauw zijn, dat komt doordat het op dat weer ontzettend slecht weer was en de belichting dus heel donker en grijs werd.*


Essence mascara's zien er dan misschien niet super-de-luxe uit, maar dat hoeft voor mij ook echt niet. Ik vind de nieuwere mascara's van Essence er allemaal wel mooi en strak uitzien. Deze is vrij simpel en vind ik niet bijzonder. Ik vind het soms wat lastig om te oordelen over budgetverpakkingen omdat smaken altijd verschillen en anders budget niet meer budget is. Neem Catrice bijvoorbeeld, er zijn mensen die dat budgetmerk nog te duur vinden vergeleken met Essence. Dit komt doordat Catrice duurdere verpakkingen gebruikt, waardoor de prijzen dus iets hoger zijn. Maar zeg nou zelf, dat ziet er dan allemaal net iets mooier en luxer uit.

De Multi Action mascara belooft je wimpers extra volume te geven, lengte en krul.

De mascara heeft een normaal borsteltje met haartjes. Op de foto lijkt het wel alsof er ontzettend veel mascara aanzit, maar dat valt in het echt nog wel mee.

Hier heb ik niets op mijn wimpers. Mijn wimpers zijn niet heel kort, maar ook niet heel lang. Een beetje er tussenin. Ook zijn mijn wimpers niet heel erg gekruld, maar pieken ook niet recht vooruit. Ook weer net er tussenin! Meestal krul ik mijn wimpers daarom apart met een wimperkruller, maar dat doe ik niet elke dag omdat mijn wimpers daar ontzettend slap en broos van worden. Als de mascara dus wat volume geeft en wat krul is dat natuurlijk mooi meegenomen!Hier draag ik de Multi Action mascara. Hij brengt fijn aan en vind de borsteltjes met haartjes net iets fijner werken en fijner in gebruik dan siliconen borsteltjes. Hij separeert niet echt super, er blijven wel behoorlijk wat wimpers aan elkaar kleven, maar daar stoor ik me niet heel erg aan. Klontjes krijg je in ieder geval niet met deze mascara. Volume is ook prima en is goed zwart. Ook krult 'ie mijn wimpers ook gewoon goed, ik heb er eigenlijk niet heel veel slechts over te zeggen! En dat voor nog geen €3? I'm impressed!

Deze mascara heb ik de afgelopen maanden bijna elke dag gebruikt en begint nu ook een beetje aan zijn einde te raken, maar is een absolute aanrader voor als je een prima budget mascara zoekt die gewoon doet wat een mascara hoort te doen. Natuurlijk zijn er wat verbeterpunten, zo had de separatie nog veel beter kunnen zijn, maar op zich vind ik het hartstikke meevallen. Voor wat er je voor betaald neem ik dat allemaal voor lief. Er zijn verschillende kleuren van en sommige heb ik daarvan ook heel lang geleden ook gebruikt, maar het verschil ertussen weet ik niet meer. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze fijner vind dan wat duurdere mascara's die zo'n €10 duurder zijn!

Pluspunten:
  • Fijn in gebruik
  • Prijs, je betaald er nog geen €3 voor
  • Volume is prima, krult mijn wimpers ook goed
  • Is goed zwart
  • Blijft de hele dag goed zitten

Minpunten: 
  • Verpakking is wat simpel
  • Separatie had wat beter gekund, maar ik vind het zelf niet zo heel storend

Essence Multi Action mascara is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost €2,49. 
Hebben jullie een (budget)mascara die je favoriet verslagen heeft?

Love, 
Sharon.

1 opmerking:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!