05-04-13

Essence BB Cream

Toen ik hoorde dat Catrice en Essence met bbcreams kwamen werd ik helemaal gek. Ik moest swatches zien! Toen uiteindelijk bloggers er over schreven rende ik naar de winkel om de bbcream te halen. Ik kocht daarbij meerdere producten en was van plan die van Catrice te bemachtigen, totdat ik zag dat de Catrice BBcream duurder was, dus ik moest voor Essence, want ik had met mezelf afgesproken dat ik maar een bepaald bedrag ging uitgeven. Maar ik moest en zou die bbcream uittesten (ookal had ik toen nog geen blog). Dus je raad het al, de Essence bbcream ging het mandje in, over de toonbank en mee naar huis. En toen ik hem uitprobeerde, kon ik het niet geloven. Dit moest ik met jullie delen!

Op het eerste gezicht lijkt de bbcream onschuldig. Het ziet er natuurlijk niet zo uit als een wat duurder product, maar ik heb er eigenlijk niks op aan te merken. De grote roze letters vind ik leuk gekozen en de tube oogt een beetje jeugdig! 


De BBcream belooft een gezonde opslag te geven, maakt onzuiverheden minder zichtbaar en het moet zorgen voor een stralende, egale, gladde en gehydrateerde huid. De bbcream verstopt de poriën niet, is olie-vrij en er zit geen parfum in. De bbcream bevat SPF 30 om je huid te beschermen tegen stralen.De kleur is 01 Universal, dus het moet geschikt zijn voor elke huidtype en kleur dan ook. Vind ik nogal een grote belofte. 


De dop is een draaidop, wat ontzettend vervelend werkt! Daardoor knijp je automatisch al heel lichtjes in de tube, waardoor het goedje allemaal naar buiten komt. Op de foto is dat ook gebeurd. Als ik de kleur nu al zie moet ik eigenlijk al een beetje lachen. 

Doseren gaat voor geen meter! Er komt na heel lichtjes knijpen al meteen heel veel uit, waardoor het helemaal niet prettig werkt..O. MIJN. GOD. Wat is dit? Oranje! Ik weet niet of meerdere van jullie dezelfde kleur hebben geprobeerd en ook zo uitvalt of dat het gewoon aan mij dat de bbcream gewoon te donker is. 

Dit zegt al genoeg. En dit moet universeel zijn? Dit is echt een misser van Essence, het had veel beter gekund! Mengen met dagcrème heb ik ook al geprobeerd, maar dat lukt echt niet. De bbcream wordt dan zo dik dat het niet meer pakt op je huid. Dit had echt velen malen beter gekund.. 

De bbcream smeert voor geen meter uit door de grote hoeveelheid SPF, is oranje, je kunt er niet mee doseren, de tube lekt.. Kortom; flut. Op je gezicht voelt de bbcream heel vet en dik, het is absoluut geen prettig gevoel op je huid. Nadat ik de bbcream gekocht had kwam ik erachter dat nummer 02 (Natural) een lichtere kleur heeft, maar ook die is te donker voor mij, ook al ben ik helemaal niet de lichtste! Dus voor nog lichtere huidjes dan ik zijn de bbcreams al helemaal niet geschikt. Het enige wat ik er mee kan doen is mezelf transformeren in een wortel.

Pluspunten: 
  • Verpakking ziet er goed uit
  • Prijs
  • Is in een tube verpakt, dus hygiënischer 
Minpunten: 
  • Voelt vet, dik en niet prettig aan 
  • Is oranje 
  • Smeert niet goed uit
  • Doseert niet
De Essence bbcream kost €3,99 en is te koop bij Kruidvat. 

Hebben jullie de Essence bbcream al geprobeerd? 

Love, 
Sharon. 

1 opmerking:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

  1. Wat jammer dat 'ie niet werkt! Gebruik je nu een andere BB-cream? Ik heb zelf een hele lichte huid, dus deze gaat voor mij ook niet werken... x Steph

    BeantwoordenVerwijderen