04-04-13

Catrice Prime & Fine Smoothing Primer

De primer van Makeup For Ever wilde ik supergraag, alleen was helaas al uitverkocht bij Sephora :(..  Als 2e keus koos ik de Gosh primer dacht ik, maar degene die ik wilde was bij de Kruidvat ook al weg. Heb ik weer! Ik zocht tussen de andere merken naar primers, maar nee, helemaal niks. Totdat ik bij het Catrice schap aankwam. Verstopt in de hoek lag de Catrice Smoothing Primer. Normaal kijk ik reviews van tevoren zodat ik miskopen kan voorkomen, maar ik had geen internet dus kocht de primer op de gok. Ik had geen idee of de primer echt wel zou werken. Toen ik thuis kwam probeerde ik het meteen uit. Is 't een budgettopper?Steeds meer neig ik naar de producten van Catrice, dit keer naar de primer. Niet zozeer dat ik de producten fijner vind dan Essence, (ik vind Essence namelijk ook gewoon heel fijn!) maar gewoon omdat de verpakkingen er luxe uitzien en ik de producten makkelijk in gebruik vind. Maar wat is dat nou eigenlijk, een primer? Het is een basis die je onder je foundation aanbrengt. Het zorgt ervoor dat je een egale huid krijgt, je lijntjes en poriën wegwerkt en zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten."CATRICE presenteert Prime and Fine – het nieuwe assortiment professionele producten voor een uitstekende basis. Ideale voorbereiding: de Smoothing Refiner. De olievrije op siliconen gebaseerde primer maakt poriën onzichtbaar en vult rimpeltjes; je huid is zacht en verfijnd. Je bent nu klaar voor je grote entree!". Catrice belooft ook wat een primer hoort te doen. Ik ben benieuwd!


Ik moest wel opzoeken wat er in de primer zat, want nergens op het doosje is een ingrediëntenlijst te vinden. Vind ik wel een beetje raar, want wat als je niet tegen bepaalde stoffen kan? Gelukkig had Catrice op hun site alle ingrediënten vermeld.

CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, TALC, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ISOPROPYL PALMITATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, LANOLIN, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DIMETHICONOL, PROPYLENE CARBONATE, HYDRATED SILICA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, MICA, PEG-8, ALUMINUM HYDROXIDE, TOCOPHEROL, SILICA, ASCORBYL PALMITATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, CI 75470 (CARMINE), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De primer bevat siliconen en parabenen. Siliconen en parabenen vermijden sommigen liever. Siliconen zijn neutraal voor je huid, dus ook niet bepaald slecht, maar geeft geen enkele verzorging voor je huid. Ook parabenen zitten erin, maar dat had ik al verwacht. Dit vanwege het feit dat de primer in een potje zit, want anders bederft het product. Liever had ik een pompje gehad of een tube. Het is hygiënischer, je kunt beter doseren en je knoeit niet zo snel. De geur is ietwat chemisch, maar niet storend of heel vies.

De verpakkingen van Catrice vind ik eigenlijk nooit lelijk. De Prime & Fine lijn oogt absoluut niet goedkoop, en dus ook de primer niet! :) De primer heeft een crème/mousse structuur en is rozig van kleur, maar zie je niet meer terug op je gezicht.
De primer smeert fijn uit. Het voelt een beetje gek als je het op je huid smeert! Het is wat vettig, maar vormt meteen een heel dun laagje op je gezicht en je gezicht voelt meteen heel glad aan. Daardoor gaat mijn foundation aanbrengen ook veel makkelijker! De primer testte ik op mijn droge plekjes die ik altijd weggewerkt wil hebben, maar nooit lukt omdat al mijn foundations en concealers daar niet goed dekken. Door de primer lukte dat wel! 's Ochtends bracht ik 1 dun laagje aan op de plekjes, maar was helaas iets te weinig, want ze waren aan het eind van de dag weer te zien. Maar het is al een heel verschil! Je ziet ze al veel minder. Dus ik moet gewoon een 2e laagje aanbrengen of misschien een 3e, maar ik ben echt verrast! En als ik een meerdere laag aanbreng, blijft hij ook goed zitten. Ik ben superblij dat ik nu eindelijk mijn droge plekjes kan wegwerken zonder dat ze opvallen! Ik kan niet echt merken dat mijn makeup er nou echt langer door blijft zitten, maar dat is niet zo erg, want daarvoor gebruik ik andere producten.

Al met al ben ik echt supertevreden. Ik vind de primer erg fijn in gebruik, smeert goed uit, je kan er prima mee doseren, wat ik niet had verwacht (ook al vind ik een tube handiger, maar oké). En het maakt de huid een stuk beter egaal. Ik vind de primer niet echt perfect om het voor je hele gezicht te gebruiken, maar werkt goed om plekjes, lijntjes, vlekjes, kleurverschil of wat dan ook weg te werken. Het maakt degelijk verschil als ik geen primer draag. Ik weet niet wat het is, maar op de een of andere manier vind ik mijn make-up er 'lekkerder' door zitten.. Heel vreemd! Ik vind het zeker een budgettopper. Deze werkt prima!

Pluspunten: 

  • Smeert fijn uit
  • Werkt lijntjes, vlekjes, plekjes etc. weg
  • Je kan er prima mee doseren
  • Blijft goed zitten (bij mij met meerdere lagen)
  • Is op te bouwen qua 'dekking'
  • Prijs
Minpunten: 
  • Primer zit een potje
  • Dekt bij mij niet in 1 laagje
  • Geen ingrediëntenlijst op het product
  • Bevat siliconen en parabenen

Catrice Prime & Fine Smoothing Primer is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost €4,99. 

Gebruiken jullie een primer en welke is jullie favoriet?
Love, 
Sharon

0 reacties:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!