03-04-13

Burt's Bees Lipbalm

Ik ben niet zo van de lipsticks, maar ik kan niet genoeg krijgen van lippenbalsems! Toen ik de winkel inwandelde trok maar aandacht dus ook naar het rek met alle lippenbalsems. Van het merk Burt's Bees had mijn vriendin Louise goede ervaringen mee en zei tegen mij dat ik er even naar moest kijken. Dus ik kon het echt niet laten om de lipbalm te laten liggen. Ik was stiekem erg benieuwd wat er zo speciaal aan was, want ik heb geen ervaring met het merk. Wat is mijn mening erover? Lees snel meer!


Burt's Bees, ik wist niet wat er nou anders was dan andere lippenbalsems, dus ik deed research. Burt (de maker) was imker en maakte van bijenwas die geproduceerd werden door zijn bijen oa. kaarsen. Burt ontwierp een lippenbalsem als experiment, wat een ontzettend groot succes werd waardoor er meer natuurlijke producten werden toegevoegd aan het assortiment. De lijn bestaat uit producten voor je hele lichaam, gemaakt van natuurlijke producten zoals honing en bijenwas, limoen, granaatappel, pepermunt, aloe vera, amandel, kokos en zonnebloemolie. Ook zijn de producten niet op dieren getest en bevatten geen parabenen en glycol (soort alcohol).Je kan nu misschien wel begrijpen waarom mensen zo enthousiast hierover zijn. Het bevat 100% natuurlijke producten en geen andere rommel zoals minerale oliën. En de producten zijn ook helemaal niet duur, wat je juist wel zou verwachten!De verpakking vind ik leuk! Op de achtergrond staan honingraten en je kunt er daardoor uithalen dat de balsem is gemaakt van honing en bijenwas. De grote rode merkletters matchen met de rode dop, en de verpakking is versierd met kleine bijtjes op de zijkanten, ook op de balm trouwens. Cuuute! De balsem in een keer openen is wel een gedoe. Zie je de rafelige kantjes links bij de dop? Over de dop zit een soort dunner etiket geplakt die je er af moet halen. Er zit wel een lipje aan, maar het dunne etiket scheurt al heel snel waardoor er dus losse stukken blijven hangen en je wel een tijdje zit te prutsen. Maar als dat het enige is, vind ik het niet erg. De balsem bevat 4.25 gram.


Op de achterkant van het doosje staan de ingrediënten. En het klopt ook echt wat ze zeggen, 100% natuurlijk! Er is zonnebloemolie in verwerkt (helianthus annuus), bijenwas, kokosolie (verzorgend!)  en castorolie, wat een plantaardige olie is. Zelfs de smaak (flavor) is natuurlijk! Verder bevat het granaatappelolie, sojabonen, en limoen! (limonene). Eigenlijk alle producten die ik heb opgenoemd eerder in dit artikel zitten in de balsem verwerkt.

Lanoline = Lanoline is een soort wasachtige substantie die wordt gemaakt door talgklieren van schapen. Lanoline beschermt bijvoorbeeld het wol van schapen en maakt het waterafstotend. Lanoline maakt op de mensenhuid ook zo'n beschermend laagje. Lanoline dat wordt gebruikt in lippenbalsems helpt de droge lippen te herstellen. (In haarmaskers gebruiken ze het ook!)

Benzyl salicylate = Zorgt ervoor dat de geur op de huid (of in dit geval de lippen) niet zo snel verdwijnt.

Geraniol = wordt gebruikt om de producten te parfumeren en en komt van nature voor in verschillende essentiële oliën, zoals geranium, roos en citroen.

Aan de onderkant zit een draaisysteem waardoor je de balsem omhoog kan draaien. De balsem ruikt lekker. Heel erg fris! Een beetje een zoete, mintige honinggeur. De zoete geur moet dus wel de granaatappel zijn.  En als je terugleest wordt pepermunt ook veel verwerkt in de producten van Burt's Bees, waar dus de mintige smaak/geur vandaan komt.

En dan is het nu tijd om hem te proberen op mijn lippen. Als eerste valt me op dat de balsem vrij 'stevig' is. Ken je lippenbalsems die als het ware 'smelten' wanneer je ze gebruikt? Deze heeft dat niet! Hij maakt mijn lippen poezelzacht en je ziet meteen dat je lippen heel erg verzorgt uitzien, zo voelen ze ook! Het brengt ook heel fijn aan. De balsem is rood, maar op je lippen is 'ie transparant wat ik persoonlijk fijn vind.

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van Burt's Bees. Ik ben alleen al verrast door de ingrediënten! Het is echt 100% natuurlijk en ik merk ook wel degelijk verschil met normale balsems. Deze voelt veel fijner aan op je lippen, blijft ook langer zitten en maakt mijn lippen zachter en verzorgder. Waar ik met anderen wel vaker op een dag moet smeren, hoef ik deze maar 2 tot 3 keer te smeren om de hele dag verzorgde lippen te hebben. Woehoe!

Pluspunten:
  • 100% natuurlijk
  • Niet op dieren getest
  • Prijs
  • Balsem is stevig
  • Maakt je lippen zacht en verzorgd ze
  • Blijft lang zitten

Minpunten:
  • Balsem openen is wat moeilijk

Burt's Bees lippenbalsems zijn te koop bij Kruidvat (en ik heb ook gehoord dat ze bij Sephora het merk ook verkopen) en kost €2,99. 

Gebruiken jullie producten van Burt's Bees? 

Love, 
Sharon. 

0 reacties:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!