26-03-13

DIY lipscrub

Het gure weer is niet echt lief tegen onze lippen. Scheurtjes, wondjes, velletjes.. Lippen zijn de zwakste schakel, ze verliezen altijd weer. Om je lippen weer kissproof te maken is vaak een lipscrub een oplossing. Maar om daar nou veel geld aan uit te geven terwijl je er zelf ook één kan maken met spullen die je vast wel in huis hebt? Het is supersimpel en duurt maar 5 minuutjes. Smak!

Wat heb je nodig? 
 • Olijfolie
 • Bruine suiker
 • Bakje
 • Lepeltje

Je kunt ipv van bruine suiker ook normale suiker gebruiken of zelfs zout, maar suiker is wat grover van structuur en zout kan gaan prikken op je lippen als je wondjes hebt. Bruine suiker voelt ook wat lekkerder aan op je lippen omdat de suiker wat fijner is.


Giet als eerst een klein beetje olijfolie in het bakje. Eigenlijk is wat ik heb gebruikt al te veel, want je hebt maar echt maar een heel klein beetje nodig om je lippen te scrubben. Daarna voeg je de suiker toe.


Meng alles totdat het een goedje wordt en you're done! Zo moeilijk was het niet toch? Dit kun je gewoon rustig met ronddraaiende bewegingen op je lippen aanbrengen. Heel lekker smaakt het niet, maar je kunt je lippen daarna weer afdeppen met wat water en een doekje. Smeer je lippen daarna lekker in met lippenbalm sem en je lippen zijn weer kissable. :)

Tip: Zijn je lippen daarna nog niet helemaal zacht? Gebruik dan je tandenborstel die je heel zachtjes over je lippen heen "borstelt". Deze manier kent iedereen wel, maar het helpt echt!

Gaan jullie deze scrub ook uitproberen?

Love,
Sharon.

4 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

 1. kan je ook wat anders dan olijfolie gebruiken? olijf olie smaakt niet zo lekker

  ps; ik vind jullie blog echt te gek ik bekijk hem elke dag

  xx vaste bezoeker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk dat je onze blog zo leuk vindt en volgt, dankjewel! Natuurlijk, je kunt van alles gebruiken! Je kunt ipv olijfolie ook vaseline/ honing gebruiken. Of bij de olijfolie een smaakstof toevoegen, of je lippenbalsem omsmelten en er suiker bij toevoegen! :)

   Verwijderen
 2. Jaa ik ga em zeker uitproberen !!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen